Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoaştere

Olimpicii suceveni, premiaţi cu tricouri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Tricouri roşii, galbene, albastre şi albe, brodate cu frunze de laur, o diplomă semnată de şeful Guvernului şi o floare, acestea au fost „distincţiile” cu care au fost răsplătiţi olimpicii naţionali suceveni de către prim-ministruul Călin Popescu Tăriceanu.

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, Săptămâna excelenţei în educaţie este o manifestare în cadrul căreia olimpicii naţionali şi internaţionali au fost premiaţi de Guvern. Evenimentul s-a produs ieri şi la Suceava, judeţ care în anul şcolar trecut a avut 170 de elevi care au obţinut premii sau menţiuni în cadrul olimpiadelor şcolare naţionale şi internaţionale. Alături de elevi, la premiere au participat şi cei 168 de profesori care i-au pregătit.

 

Manifestarea a început cu imnul naţional

Ieri dimineaţă, în sala de festivităţi a Şcolii Creştine Filadelfia au fost invitaţi elevi, profesori şi părinţi, pentru a participa la premierea olimpicilor, eveniment unic până în momentul de faţă.

Sute de elevi şi profesori, veniţi din toate colţurile judeţului, însoţiţi de profesorii care i-au pregătit şi de părinţi, au venit să-şi primească premiul.

Manifestarea a început într-o atmosferă solemnă, plină de încărcătură emoţională, cu imnul de stat al României. Au urmat apoi discursurile invitaţilor la eveniment, prefectul Alexandru Băişanu, conducerea Inspectoratului Şcolar, reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesori şi olimpici.

Prefectul Alexandru Băişanu a dat citire scrisorii deschise adresate elevilor de către prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu. După încheierea discursurilor de felicitare adresate perfomerilor suceveni, a urmat ceremonia de acordare a premiilor.

Rând pe rând, olimpicii şi îndrumătorii lor au fost chemaţi în faţă pentru a primi câte o strângere de mână, o diplomă, un tricou şi un trandafir.

 

„Importante nu sunt recompensele, ci rezultatele”, a spus Petru Carcalete

„Importante nu sunt recompensele, ci rezultatele la care aţi ajuns. Invitaţia mea este să depăşim acest tip de aşteptări de a primi recompense, bani sau obiecte”, le-a spus olimpicilor şi profesorilor lor şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete. Diploma, tricourile şi florile sunt, potrivit lui Petru Carcalete, doar simboluri de recunoaştere a valorii olimpicilor.

Olimpicii sunt însă de altă părere. Valoarea nu le-ar fi fost recunoscută nici cu un tricou măcar, dacă nu era an electoral. „Au mai fost olimpici şi până acum, dar nu s-au mai organizat astfel de evenimente. Anul acesta am fost băgaţi în seamă”, a declarat un olimpic care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Primul olimpic internaţional al municipiului Suceava a primit ieri din partea IŞJ-ului şi a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” o plachetă. Este vorba despre profesorul universitar Gheorghe Pentiuc, care în anii de liceu a participat la Olimpiada Internaţională de Fizică şi a obţinut medalia de argint.

Săptămâna excelenţei în educaţie s-a încheiat cu o masă festivă la care au participat elevii, profesorii şi ceilalţi invitaţi la eveniment. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii suceveni, premiaţi cu tricouri.
 Vizualizări articol: 3189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Olimpicii suceveni, premiaţi cu tricouri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE SA LE FIE trimis de
(27 sep 2008, 11:15:31
Dupa ce ca si-au batut joc oferind tricouri nu au fost in stare nici macar sa ii cheme pe toti profesorii si elevii care au participat la olimpiade nationale si au luat si premii.nu sunt in stare ncici macar sa realizeze niste liste.cine raspunde pentru acest lucru?nu ca vezi doamne am pierdut mare lucru........o carpa de tricou dar totusi .......inseamna ca undeva e o adunatura de incompetenti .deci cine a facut listele?
2.   Sa le fie rusine trimis de
(27 sep 2008, 11:55:22
sa le fie rusine.copii aia s-au chinuit sa invete si ei le dau un tricou.puteau sa le dea macar niste carti cae sa le ajute la ceva.asa e la noi, nu sunt deloc apreciati copii acestia care se chinuie sa invete.daca erau in strainatate primeau si bani si premii mult mai consistente.uite de asta isi iau parintii copii sa studieze in tari straine.
2.1  RE: Sa le fie rusine trimis de
(27 sep 2008, 13:47:39
unde mai pui ca nici tricouri nu au avut pentru toti caci nu au primit toti olimpicii invitatie la festivitate chiar daca au obtinut premii la olimpiade nationale.de ce?care a fost criteriul de selectie?
3.   Pentru Maria trimis de
(27 sep 2008, 14:04:46
Parintii isi iau copiii in strainatate de buni ce sunt? Crezi ca acolo-i baga cineva in seama? Sa fim seriosi.Fac depresii copiii plecai peste hotare si devin legume.Acolo nu-imai corcoleste nimeni ca in scoala romaneasca.Cat despre dispretu fata de munca olimpicolr si a profesorilor, BATAIE DE JOC. Asteptam Lauri ca sa ne laudam ce buni suntem, dar cui foloseste? Niste copiii sacrificati. Nu am sa-mi las copilul la nici o olimpiada niciodata. Ceea ce stie sa-i foloseasca, nu e nevoie de emotii si munca in zadar.
4.   "sa depasim acest tip de asteptari..." trimis de
(27 sep 2008, 15:53:41
Astfel de copii se nasc in romania spre ghinionul lor.Pacat de tara aceasta ca e locuita si de o gramada de carcaleti ,ajunsi in functii pe criterii politice si nu de competentVai de invatamintul romanesc cu astfel de ministrii,inspectorii si tot felul de sefi mai mari si mai mici.Dragi si iubiti olimpici incercati sa fiti puternici.Nu va lasti infrinti de indiferenta incompetentilor ce ne conduc.Fiti mindrii ca astfel de indivizi nu va apreciaza.E bine sa stiti ca e f important cine va pretuieste,cine va ajuta,cu cine pierdeti,cu cine cistigati.. .Sa va temeti de pretuire incompetentilor.Nu va lasati intimidati si incercati peste ani sa le luati locul ptr a avea toti o alta viata.Tara noastra merita mai mult.Chiar daca plecati la studii in stainatate ,reveniti sa schimbati fata tarii tilharita de nemernici.
5.   "sa depasim acest tip de asteptari..." trimis de
(27 sep 2008, 16:05:36
Dupa jocurile olimpice imi amintesc ca au fost premiati sportivii cu sume colosale.De ce ptr olimpicii care folosesc mai mult creierul nu se gasesc niciodata resurse banesti.Nu tot de la buget ar trebui sa fie recompensati?Aceasta situatie imi amintesc ca nu a reusit sa o inteleaga si sa o depaseasca nici un guvern.De fapt de ce ma mai intreb...Cred ca politicienii din Romania cu buna stiinta it trateaza asa pe toti oamenii de valoare ,sperind ca vor renunta si vor pleca din tara iar scaunele lor nu vor fi in pericol.Sper ca va veni clipa cind oamenii de valoare se vor hotari sa iasa din starea de greta si sa ocupe locurile ce li se cuvin .
6.   Rusine! trimis de
(27 sep 2008, 16:06:22
...RUSINE!......nu exista nici o motivatie pentru elevul premiat cu un tricou ,,sa traga,, din nou, pentru a repeta performanta de pana acum.......Cat despre sefii ISJ.....desi nu au anuntat performanta fiecarui elev si profesor care l-a pregatit...au avut grija sa aminteasca performantele lor in materie de olimpiade scolare......,,si eu am pregatit olimpici,,.......,,si eu am obtinut premii la nivel national si international cu elevii mei,, a spus d-na Hacman ;i d-nul inspector general adjunct Monacu (de parca ar fi interesat pe cineva!!!)......mi-i greata de tot ce s-a intamplat acolo!..........RUSINE!......se lauda la MInister cu munca noastra a profesorilor, cu succesul elevilor........RUSINE!!!!!...
6.1  RE: Rusine! trimis de
(27 sep 2008, 19:28:22
Din cate stiu ISJ a lucrat pentru Minister si nu invers, iar listele au fost transmise insotite de diplome in acelasi numar; nici nu puteau fi ale ISJ cu asemenea semnaturi - sarcina de serviciu!!!
6.2  RE: Rusine! trimis de
(28 sep 2008, 10:12:24
inseamna ca incompetentii se gasesc la ISJ caci nu au fost in stare sa trimita niste liste complete.Sa le fie rusine . Ar fi bine sa stim numele celor care au realizat aceste liste asta pentru a nu arunca cu vorbe grele in toti angajatii ISJ caci nu toti sunt asa.
7.   Vai de noi! trimis de
(27 sep 2008, 16:40:40
Cunosc tineri foarte capabili care invata bine si au rezultate de exceptie si multe activitati in diferite domenii, dar nu sunt rasplatiti. Totusi CINSTE LOR SI PARINTILOR !!
7.1  RE: Vai de noi! trimis de
(27 sep 2008, 16:59:18
felicitari tuturor elevilor care au obtinut premii la olimpiadele scolare si tuturor profesorilor care i-au pregatit;includ aici si pe aceia pe care ministerul sau poate inspectoratul i-a omis de pe liste .Rusine SA LE FIE ATAT CELOR DIN MINISTER CAT SI CELOR DIN INPECTORAT CARE SE DOVEDESC PENTRU A NU STIU CATA OARA INCOMPETENTI.
8.   Scurt comentariu trimis de
(27 sep 2008, 17:39:48
Sincere felicitari elevilor olipici si profesorilor lor.

RUSINE MAXIMA celor de la ISJ pentru modul jignitor cum s-au comportat. Nu e posibil sa dai niste tricouri, doar ca sa scapi de ele si sa te mai si lauzi ca le-ai dat premii. RUSINE! Pentru chiolhanurile lor au bani? Sunt sigur ca da.
8.1  RE: Scurt comentariu trimis de
(28 sep 2008, 00:52:28
Nu ati inteles ca actiunea a fost a Guvernului? D-l prefect, desi f. bolnav, a venit special pentru a citi mesajul primului ministru. Uitati ca este campanie electorala? Tricourile au fost primite de la Guvern, la fel si diplomele. Asa ca...ISJ nu a facut decat sa citeasca listele primite si sa inmaneze diplomele si tricourile primite de la Bucuresti. Lasati comentariile rautacioase la adresa celor care nu apartin poate partidului din care faceti parte, domnule "profesor"!
9.   Bravo lor! trimis de
(27 sep 2008, 20:52:23
Sincere felicitari ,dragi olimpici!

Fiindca lucrez in domeniu as dori sa intreb de ce , noua , palmasilor , ni se cere , atunci cand organizam vreun concurs , activitate competitionala de orice natura , sa gasim sponsori , in timp ce onor Consiliu Judetean , ca el este finantatorul I.S.J.,n-a fost in stare , sa gaseasca decat niste tricouri ,pentru acest gen de premiere ,care nu se compara , cu orice competitie? Cred ca e vorba , de BATAIE DE JOC , de activitatea elevilor si profesorilor.Ne meritam soarta.
10.   Nedumerire trimis de
(27 sep 2008, 21:23:10
Sunt parintele unui elev care a fost in sala, olimpic ca toti cei prezenti si nu-nteleg patima si ura aratata in aceste comentarii.Copilul meu a venit acasa entuziasmat de solemnitatea festivitatii,multumit fiindca el nu a invatat si a obtinut premii pentru nu stiu ce recompnsa ci din spirit de competie si dorinta lui de afirmare.Nu l-am indemnat , ci doar l-am sustinut ca parinte, si nu cred ca abordand astfel lucrurile se poate ajunge prea departe, copiii si societatea au nevoie de altfel de abordari pentru a putea progresa

Toate rautatile nu sunt decat refulari pentru diverse neimpliniri personale ale unora.
10.1  RE: Nedumerire trimis de
(27 sep 2008, 22:12:14
Baaaa, vezi ca nu e fi-tu ala. Esti cam zuzu cu capul. In comentarii s-a scris doar ca sunt de-a dreptul rusinopase premiile. Statul nostru nu stie si nu a stiut niciodata sa-si rasplateasca virfurile.

Asa ca...
10.2  RE: Nedumerire trimis de
(28 sep 2008, 10:15:58
aveti dreptate cu ceea ce spuneti de aceea nu pot decat sa ma scandalizez caci si eu si mai sunt si altii ca mine am pregatit copii pentru olimpiada nationala si au obtinut si premii dar din pacate nu am fost chemati si nu inteleg care a fost criteriul de selectie.?????????????????/poa ne raspunde cineva
11.   ??????....???? trimis de
(27 sep 2008, 22:39:59
Bine ca se gasesc sponsori cu gramada pentru golanii , analfabetii de fotbalisti dar pentru copii foarte capabili, dotati intelectual nu se gasesc sponsori. De ce? Pentru ca majoritatea sponsorilor sunt tot analfabeti!
11.1  RE: ??????....???? trimis de
(28 sep 2008, 00:59:42
Intreaba-i pe guvernanti!!! Ei au gandit aceasta premiere cu niste carpe de tricouri si diplome pentru elevi. Ei sa sponsorizeze inteligenta? I-ai auzit vreodata apreciind munca si pe profesori? Mai degraba sa ne conduca Becali, ca e mai darnic, decat Tariceanu care a jignit prin aceasta actiune scoala romaneasca!
12.   Cea mai mare jignire trimis de
(28 sep 2008, 02:23:47
Cea mai mare jignire a adus-o acestor olimpici carcalete, care probabil era "carcalit" cand a scos porumbelul cu "sa nu ne mai asteptam la premii in bani". Da' la ce sa se astepte, bre neica nimeni, pentru munca lor? La flegme intre ochi de la intelectuali de ogor ca tine? Asa o gandire ceaushista n-am mai auzit pana acum. Auzi la el, sa`si stoarca bietii tineri creierii pentru gloria patriei si neamului, ca pentru bani muncesc doar capitalistii, ai? Comunist infect ce esti tu si tot inspectoratul tau!
12.1  RE: Cea mai mare jignire trimis de
(28 sep 2008, 12:46:33
Nene Secularule!!! Numele iti provine de la vechea Secu(ritate). Stilul "baietilor cu ochi albastri" se vede de la distanta. Ai ce ai cu d-l Carcalete si apelezi la diversiune, schimband subiectul. Nu ai inteles nimic din mesajul d-lui inspector general. Iar daca esti cumva cadru didactic, invata mai intai sa te exprimi corect. Vocabularul pe care il folosesti, de mahala, iti arata "inteligenta" si "educatia"!!!
12.2  RE: Cea mai mare jignire trimis de
(28 sep 2008, 15:09:44
Nene Contemporanule! Daca ai fi macar pe jumatate de inteligent precum te pretinzi, ai sti ca "secular" e sinonim cu "laic" si nu are nici o legatura nici cu timpul nici cu securitatea. In fine, trecem peste. A doua la mana, daca securitatea ar fi racolat pustani de gradinita, poate aveam sanse sa ajung "baiat cu ochi albastri". A treia la mana, nu sunt profesor, si m-am exprimat foarte corect. Licentios, recunosc, dar corect din punct de vedere al normelor limbii. Si, nu in ultimul rand, te-as ruga sa ma luminezi asupra mesajului distinsului domn carcalete. Ce vrea el sa ne spuna noua, muritorilor, prin "invitatia mea este sa depasim aceste asteptari de a primi recompense, bani sau obiecte". Repet: ai impresia ca tinerii aia isi bat capul ca sa`i fie tzarii bine? Invata si muncesc FIX pentru recompense, pentru recunoasterea meritelor, si ca sa-si poata face un viitor in care sa nu munceasca gratis pentru alde carcalete. Opinia mi-o pastrez: limba de lemn il da de gol:comunist!
13.   NESIMTITII trimis de
(28 sep 2008, 09:59:46
P.CACALETE ESTE UN ****,EL PRIMESTE NU DA SI PRIMESTE MULT.
13.1  RE: NESIMTITII trimis de
(28 sep 2008, 12:49:45
Tu cat ai primit ca sa scrii acest mesaj? Si cine oare te plateste?
14.   Nu'i corect trimis de
(28 sep 2008, 13:13:45
Dar unde sunt elevii de la Filadelfia care sunt si olimpici internationali?Sau aceasta scoala are destule rezultate frumoase si asta va deranjeaza??!!Felicitari olimpicilor care nu au fost nominalizati(pacat ca pocaitii va lasa sa va desfasurati activitatea in sala aia prea frumoasa si vad ca pe ei niciodata nu ii scoate-ti in relief,o fi ei pocaiti dar nu conteaza asta)
15.   Nu'i corect trimis de
(28 sep 2008, 13:15:36
Dar unde sunt elevii de la Filadelfia care sunt si olimpici internationali?Sau aceasta scoala are destule rezultate frumoase si asta va deranjeaza??!!Felicitari olimpicilor care nu au fost nominalizati(pacat ca pocaitii va lasa sa va desfasurati activitatea in sala aia prea frumoasa si vad ca pe ei niciodata nu ii scoate-ti in relief,o fi ei pocaiti dar nu conteaza asta)
15.1  RE: Nu'i corect trimis de
(28 sep 2008, 20:27:22
Esti cumva pocait? Si ce are una (adica premierea olimpicilor)cu alta (adica desfasurarea activitatii la Filadelfia). Esti un frustrat!! Schimba-ti religia !
16.   Cine e in poza trimis de
(28 sep 2008, 14:45:01
In loc de fotografia "oficialilor" am fi vrut o fotografie cu elevii olimpici, ca doar ei sunt eroii reportajului..! O mai puteti face maine.
16.1  RE: Cine e in poza trimis de
(28 sep 2008, 20:30:00
Intraba-i pe jurnalisti ca doar ei au postat fotografia cu "oficialii". Le-o fi placut prezidiul!!!
17.   JUGNIRE SI UMILINTA! trimis de
(29 sep 2008, 09:59:13
De jugnire si umilinta au avut parte olimpicii si profesorii participanti, ca sa nu mai spun ca nimeni nu a amintit macar o vorba despre parintii acestor copii.Felicitari tuturor olimpicilor si parintilor si profesorilor! Din ce care au luat cuvantul si s-au laudat ce grozavi sant ei , nici unul nu a pus problema cat munceste un asemenea copil , care nu mai are copilarie, cati bani cheltuie un parinte, pt ca sa fim seriosi doar cu ce se preda la orele de curs nimeni niciodata nu ar obtine nimic, ma asteptam ca inspectoratul sa anunte cum pot beneficia acesti copii de burse de merit, dar d-l Carcalete a fost cel mai penibil dintre toti! Profesorii oricat ar fi de buni pana nu sant platiti de parinti bine, nu lucreaza cu copii si atunci sa nu ii spui copilului sa plece din aceasta tara? Profesorii folosesc diplomele copiilor pt a beneficia de salariu de merit , de alte recompense, dar copii... ? Astept o emisiune la TV, o dezbatere ceva.
17.1  RE: JUGNIRE SI UMILINTA! trimis de
(29 sep 2008, 11:56:18
copilul meu care a obtinut premiu la nationala lucreaza doar cu mine nu au nevoie parintii sa cheltuie bani si toti colegii mei lucreaza sigur numai ei cu copii lor .noi profesorii atunci cand avem un copil f. bun lucram in particular cu el fara a ne plati parintii .cel putin la noi la scoala asa e .
18.   Uimire trimis de
(29 sep 2008, 10:11:10
un copil care aluat locul al 3-lea in lume sa primeasca un tricou?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei