Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comănescu a vorbit la ONU despre conflictele îngheţate şi cooperarea internaţională

Duminică, 28 Septembrie 2008 (17:34:40)
Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a susţinut, în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, că situaţia din regiunea Caucazului ar trebui să determine concentrarea atenţiei comunităţii internaţionale asupra tuturor conflictelor îngheţate din zonă, inclusiv Transnistria şi Nagorno-Karabah.

"Criza din Osetia de Sud şi reverberaţiile sale în întreaga Georgie ar trebui să determine concentrarea atenţiei comunităţii internaţionale asupra tuturor conflictelor îngheţate din zonă, inclusiv Transnistria şi Nagorno-Karabah", a declarat Lazăr Comănescu, conform unui comunicat al MAE remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Şeful diplomaţiei române a apreciat că decizia şi cooperarea internaţională pot oferi soluţii, cu condiţia ca responsabilităţile să fie asumate şi solidaritatea să fie exercitată.

"Numai în acest mod dăm substanţă ideii de comunitate", a afirmat ministrul Comănescu, referindu-se la evaluarea stadiului îndeplinirii până în 2015 ale Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Vorbind despre reforma Consiliului de Securitate, şeful diplomaţiei române a afirmat că "orice proiect de reformă a CS trebuie să reflecte dorinţele legitime ale grupurilor regionale, cu obiectivul final de a avea un Consiliu de Securitate mai reprezentativ, legitim, transparent si eficace".

Un alt aspect abordat de ministrul române de Externe a fost situaţia conflictelor îngheţate din regiunea Mării Negre.

"Nici un conflict nu rămâne îngheţat la nesfârşit şi fără consecinţe. Recenta criză din Georgia ne-a demonstrat că comunitatea internaţională nu poate evita să trateze situaţii incerte cu presupunerea că ele vor dispărea în cele din urmă. Amânarea găsirii unei soluţii nu este un răspuns adecvat. Numai o formulă negociată, cu sprijin de mediere şi asistenţă atât internaţional, cât şi regional, poate genera soluţii durabile", a afirmat Comănescu.

El a reafirmat sprijinul României faţă de eforturile ONU, atât prin prisma capacităţii naţionale, cât şi în calitate de membru al Uniunii Europene şi al NATO.

Ministrul român s-a întâlnit cu subsecretarul General şi şef al Departamentului ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Alain Le Roy. Discuţiile au vizat contribuţia României la operaţiunile de menţinere a păcii ale ONU, dimensiunea europeană a participării cu trupe în teatrele de operaţiuni, dar şi problematica conflictelor îngheţate şi rolul ONU în prevenirea şi gestionarea crizelor.

"Alain Le Roy a mulţumit pentru aportul substanţial cu trupe în teatrele de operaţiuni ale ONU, România fiind printre primele 50 de state contributoare la nivel global", informează MAE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comănescu a vorbit la ONU despre conflictele îngheţate şi cooperarea internaţională.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comănescu a vorbit la ONU despre conflictele îngheţate şi cooperarea internaţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei