Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţie şi inovaţie

Poarta bucovineană a lui Flutur, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Holul de la etajul doi din Palatul Administrativ are, de ieri, pe lângă poartă bucovineană, şi prispă. Meşterii care au lucrat în lemn noua decoraţiune solicitată de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, pentru pereţii de la intrarea în biroul său şi-au încheiat misiunea.

Prispa din Palat are o lăţime de 50 de centimetri, înălţimea de 30 de centimetri şi o lungime de 16,8 cm, cu stâlpi şi grinzi din lemn care flanchează poarta de la uşa cabinetului preşedintelui Flutur. Nu lipsesc nici fuşteii de lemn pe care se atârnă rufele şi ştergarele la ţară. În spatele prispei urmează a fi expuse documente şi fotografii reprezentative pentru Consiliul Judeţean.

Arhitectul şef al judeţului, Alexandru Rabiniuc, cel care a proiectat ce a dorit Gheorghe Flutur, ne-a declarat că „prispa şi poarta au un suport politic foarte mare – mesajul pe care vrea să-l transmită preşedintele este că aici este inima Bucovinei, aici gândim bucovineşte, aici simţim bucovineşte”.

Rabiniuc a mai arătat că atât frontonul de poartă bucovineană, cât şi prispa au menirea să sugereze ataşamentul de zonă al locatarului din cabinetul 1 al Consiliului Judeţean, nicidecum să fie un exemplu de originalitate.

„Nu facem aici muzeu etnografic, noi creăm doar o atmosferă bucovineană”, a mai spus arhitectul şef al judeţului Suceava.

 

Palatul Administrativ este, şi după o sută de ani, un monument de referinţă al oraşului

Palatul Administrativ este monument de arhitectură, construit după planurile arhitectului Peter Paul Brang, în anul 1903, pe vremea când Bucovina făcea parte din imperiul austro-ungar.

În vremea imperiului aici a fost Primăria (Rathaus), dar şi poliţia, remiza de pompieri, casa de economii şi muzeul de istorie al Sucevei.
Între încăperile imobilului se remarcă marea sală de consiliu de la primul etaj, cu ferestrele decorate cu vitralii. Turnul cu ceas, înalt de 52 de m, conferă şi astăzi zvelteţe şi echilibru clădirii. Palatul este considerat şi acum, atât de localnici, cât şi de turişti, cea mai frumoasă clădire din oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poarta bucovineană a lui Flutur, la final.
 Vizualizări articol: 3166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Poarta bucovineană a lui Flutur, la final3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plictiseala trimis de
(27 sep 2008, 11:26:24
Ce sa faca si ei politicienii...se cam plictisesc.

Stiti voi cine se uita la o poarta noua,nu?
1.1  RE: Plictiseala trimis de
(27 sep 2008, 12:50:31
Mare dreptate ai. Numai Le Papillon este in stare sa se uite cavitelul la noua poarta.
1.2  RE: Plictiseala trimis de
(28 sep 2008, 22:54:39
acum ca e gata poarta de la CJ, cum se uita Flutur la ea in fiecare dimineata cind intra in birou?
2.   Muuuuu trimis de
(27 sep 2008, 11:29:30
o vaca iti mai trebuie in birou d-le flutur... sa o mulgeti dimineata cand veniti la serviciu...
2.1  RE: Muuuuu trimis de
(27 sep 2008, 13:18:50
Din cate am inteles domnu Flutur are deja o vaca dar nu iese cu ea fiindca se face de rusine!?
2.2  RE: Muuuuu trimis de
(27 sep 2008, 19:55:23
EL MULGE BUGETUL,CE II MAI TREBUIE VACA ! NUMAI CA AI GRIJA ,DOMNU' FLUTUR CA BUGETUL SA NU FIE DE SEX MASCULIN
3.   LA MUNCA ! trimis de
(27 sep 2008, 11:35:17
Intr-adevar acest individ nu-si gaseste locul, este interesat sa apara numai in ziare si la tv. De ce nu se ocupa sa duca la indeplinire ce a promis in campanie, ca uite asa i-a prostit pe toti.
3.1  RE: LA MUNCA ! trimis de
(27 sep 2008, 11:50:53
In ficare zi Boul se uita la poarta noua.(zicala din popor)Bani contribuabililor cheltuiti aiurea sa faca placerile acest individ fara scru****care isi bate joc de alegatorii pe care ia platit sa-l voteze si i-a prostit pe fata. Nici o ideie din ce-a promis in campania electorala MINCIUNI.MINCIUNI si iar MINCIUNI alegatori trezitiva si votatii si la parlamentare pe acesti ipocriti.
4.   Cand te ajungi nu mai tii cont de nimic trimis de
(27 sep 2008, 14:14:47
Consilul judetean este o institutie publica si traim in din secolul 21, si nu poate deveni muzeu, e frumoasa dar la Hanul Domnesc, la Muzeul Satului la Cetate, este ca si cum te ai imbraca in costum national si ti ai pune cravata. In contextul cladirii e de cel mai prost gust.
5.   E dus Flutur asta trimis de
(27 sep 2008, 15:11:35
Il ia pe arhitectul sef al judetului sa-i faca porti la el la birou!

Vai de capul judetului asta.

Intre timp un vanzator de aragaze are cea mai mare cifra de afaceri din judet,

Fluturas mars si adu investitori si lasa gargara.

Daca tot te intereseaza arhitectura si esteticul vezi ca subalternul tau pe linie de partid nenoroceste mun. Suceava si construieste blocuri in amplasamente total aiurea.
6.   Mai bine... trimis de
(27 sep 2008, 15:44:32
mai bine ar vedea d-l Flutur ce DEZASTRU FACE FIRMA EGGER IN ZONA SATU-MARE DORNESTI!!!!

MASINI CU SUTE DE METRI CUBI DE BUSTENI,PADURI INTREGI-ADICA IAU DRUMUL SPRE FABRICILE AFERENTE(in curand va fi si pe la noi DESERT!!!)

-DRUMUL DE ACCES SPRE COMUNA SATU MARE-FACUT PRAF DE MASINILE DE MARE TONAJ, CICA E IN REPARATIE ACUMA SI E BLOCAT!

ca sa-mi duc copilul la liceu, trebuie sa fac un drum ocolitor prin Dornesti!!!

de ce? de ce? de ce?DE CE DOAMNE,DE CE ATATA NEDREPTATE,HOTIE,ETC,ETC...??
7.   Pentru rufe??? trimis de
(27 sep 2008, 16:02:10
Are si bara pentru rufe, oameni! Oare ce fel de rufe vrea nenea sa puna pe bara? Ori vrea omu sa spele rufele partidului in public si sa le usuce pe gardul CJ? Domn arhitect, atentzie la mesaj... Si la ce trebe prispa aia? o sa stea pe ea sa isi curetze de purici tzinuta festiva, care probabil va fi un dolman sau o sarica bucovineana facuta la Paris pe comanda... Ori o sa puna sa toarca niste mitze pe acolo, ca sa aiba si ambianta sonora si sa faca buna casa cu bietul Onofrei, care e veterinar... Intzelept Flutur, domnilor...Dom presedinte, da niste tzoale de cirpe nu ai nevoie, ca are vecina mea in pod si cica le da gratis daca ai mata curaj sa te sui pe scara aia veche si cam rupta sa le iei singurel....Si itzi da si niscai fin, sa ai colo, de decor.
8.   Hmm trimis de
(27 sep 2008, 17:01:39
Dl FLutur, esti un dobitoc. Eu sunt sucevean de pe vremea cand matale erai vitel la Humor, sunt moldovean nu simt si nici nu gandesc bucovineste. Surpriza e ca nici tu. Si nici altii. Ce-ar fi sa nu mai impartiti judetul in factiuni cu simboluri din astea cretine? Chiar s-au terminat problemele? De banii dati pe noua "poarta" aduceati un canal la nivel pe Calea Unirii...
8.1  RE: Hmm trimis de
(27 sep 2008, 17:12:31
domnu' KKK , n-ai dreptate. Canalul la nivel pe calea unirii e lasat pentru altcineva. Doar de la tituca moliei trebuie sa s.u.g.a mai multi. Unul cu poarta, altul cu canalul , altul cu o pavela si o bordura. Si toti impreuna ar trebui sa ne-o s.u.g.a. la toti
8.2  RE: Hmm trimis de
(27 sep 2008, 17:47:44
Probabil,d-le KKK, sunteti un locuitor al Sucevei, venit de aiurea, si este normal sa ganditi in "limba materna" ! A afirma ca esti sucevean dupa transhumanta partiala (numai dus) impusa de comunisti datorita "industrializarii" este o greseala! A afirma ca esti moldovean care nu gadeste si nu simte bucovineste confirma cele spuse de mine mai sus ! Spiritul bucovinenilor se putea manifesta altfel dar ce pretentii poti sa ai de la un taran bucovinean ? Vina lui Flutur este nu in intentie ci in faptul ca nu a consultat un prof. de istorie si un arhitect bine intentionat ! Dar ce ne facem cu alesul moldovenilor suceveni primarul de Prelipca si realizarile lui ? Vom vedea la decontarea lucrarilor care nu se mai termina!
8.3  RE: Hmm trimis de
(28 sep 2008, 07:49:04
Sunt nascut in suceava, expertule...
9.   ... trimis de
(27 sep 2008, 18:05:21
Pe cand un sistem de aer conditionat central?

Cu ocazia asta cladirea ar scapa de aparatele pentru aer conditionat expuse afara, chiar spre strada.
10.   Lunga tare prispa asta trimis de
(27 sep 2008, 18:10:58
Prispa din Palat are o latime de 50 de centimetri, �naltimea de 30 de centimetri si o lungime de 16,8 cm . Nici macar un sfert de buca nu poti sa-ti hodinesti pe prispa asta asa scurta
10.1  RE: Lunga tare prispa asta trimis de
(27 sep 2008, 18:23:35
poate ii priponeste pe lungu si orest onofrei de ea
11.   Cit a costat trimis de
(27 sep 2008, 19:21:58
cit a costat arhitectul, proiectul si lucrarea si cine a platit?

Rumanilor!
12.   A trimis de
(27 sep 2008, 19:25:23
hmm esti un taran de la dorohoi te stiu ai dreptate esti moldovean nu sucevean suceava e in bucovina rapanosule esti un emigrant
12.1  RE: A trimis de
(27 sep 2008, 22:33:25
Corect: imigrant, pentru ca a venit. Emigrant e cel care pleaca...
12.2  RE: A trimis de
(28 sep 2008, 10:30:41
Ce poti sa-i ceri unuia ca HMM. Acesti oamrni ne trag in jos. Prosti dar fuduli. Din aceasta cauza Ardealul este in inaintea noastra. In loc sa fim procupati de civilizatie, bun simt, educatie , ne ocuam timpul sa vedem locul de nastere a celor care stau in judetul Suceava. O sa vad ce comentarii o sa mai aveti cind are sa se faca impartirea pe regiuni > Ocupati-va de treburi serioase , sucevenilor daca vreti sa iesim din mocirla si va pasa de judetul acesta, daca nu ...
13.   Folklor autentic trimis de
(27 sep 2008, 19:29:57
cum era aia?

...ieri sedea pe prispa casii, azi s-a dus in..... masiii....
13.1  RE: Folklor autentic trimis de
(28 sep 2008, 20:36:36
Asa sa fie precum zici si monsieur Le Papillon,sa o mierleasca pe prispa.
14.   Fluturi si papagali porocalii trimis de
(27 sep 2008, 20:32:53
Boului , poarta noua ii trebuia .... sa se uite la ea !

In loc sa se ocupe de lucruri serioase , toata ziua il vezi la Bucovina TV , fie live sau inregistrat ! De , televiziunea de partid PDL isi face datoria ...

Numai vorbe goale , fara lucruri concrete ..

Sa-i mai reamintesc ca Societatea din subordinea CJ Suceava , cea care se ocupa de drumurile din judet , isi face reclama la televiziunea de partid , in loc sa carpeasca craterele de pe cel mai circulat drum judetean 209 c Suceava - Berchisesti , alternativa la DN 17 de cand e blocat la Scheia ?

Bani de reclama au , dar de plombat sau betonat NU !

Amintiti-va de un reportaj difuzat la televiziuvnea de partid in care maria sa Flutur explica cum are el grija de turism si prezenta in cadru doi taietori de boscheti de pe marginea DJ 209C SV-Berchisesti . Totul a foat de fatada , cat s-a filmat , lucrarea respectiva fiind doar pe cativa metri cat a tinut inregistrarea tv .

Cu astfel de papagali
15.   Boul si poarta trimis de
(27 sep 2008, 20:52:47
Poarta avem, boul este, mai trebuie un brat mare de fan. Sunt tare curios cum in fiecare dimineata boul Flutur rage la poarta noua bucovineana. BOMBALAILOR.
16.   GOGOMAN si FANFARON trimis de
(27 sep 2008, 21:52:49
Daca ar fi sa joci intr-un film, ar trebui Fluture sa joci in pelicula "Un idiot la Suceava" care ti se potriveste de minune!!! fanfaron si gogoman ce esti.
17.   Joaca fotbal? trimis de
(28 sep 2008, 00:18:28
poate s-a apucat de fotbal si noi nu stim...
18.   ... cititi trimis de
(28 sep 2008, 01:06:46
Exista doua categorii de persoane ,o categorie care munceste si se descura si o alta care mananca rahat despre prima categorie

19.   De ce? trimis de
(28 sep 2008, 07:33:35
De ce nu gandesc oamenii ca functiile dobandite la un moment dat sunt totusi efemere? In loc sa faca ceva durabil, care sa ramana in memoria cetatenilor, fac porti si prispe care imediat dupa inlocuirea lor, vor dispare ca si cum n-ar fi fost, ramanand numai bancurile despre ele si despre cei ce le-au facut! Stiu, se va spune ca urmeaza sa se faca si ceva durabil, dar in memoria colectiva impactul realizarii acestei "opere" umoristice va fi mult mai mare decat ale multor lucruri de mare importanta!
20.   Poarta boului trimis de
(28 sep 2008, 08:06:42
este foarte rustica dar ar mai trebui si o pipota (gusa) de la o gaina moarta de gripa aviara, un costum de protectie adus din ploiesti pentru judetul suceava ceva dezinfectant si atunci ar fi tacimul complect
21.   Inca ceva trimis de
(28 sep 2008, 10:18:15
ar trebui o baba imbrobodita care sa impleteasca la un coltun
22.   Sigur dl.Rabiniuc a proiectat poarta? trimis de
(28 sep 2008, 10:39:07
Domnule Rabiniuc , sigur d-voastra sunteti cel care a proiectat poarta? Oare nu va asumati meritul altcuiva?
23.   Iata de ce trimis de
(28 sep 2008, 10:47:48
prispa e facuta pentru baisanu ca sa-l astepte pe flutur pe ceva tare, ca are probleme la coloana, saracu
24.   Cat? trimis de
(28 sep 2008, 11:23:16
Ar fi bine sa stie si sucevenii cati bani face aceasta idee "geniala"a alesului vostru care dupa cate se observa gaseste cai moderne de a fura banii contribuabililor.
25.   ,,, trimis de
(28 sep 2008, 17:00:40
este unica realizare a lui flutur de 8 ani incoace
26.   Unde e ochiul ziaristului? trimis de
(28 sep 2008, 18:06:55
Ma intreb unde e ochiul ziaristului?

Humoreanu ai luat bani si te-ai multumit doar sa citezi???
27.   ... trimis de
(28 sep 2008, 21:16:30
doar palatul administrativ, palatul de justitie si liceul "Stefan cel Mare" sunt cele mai frumoase cladiri din oras...o arhitectura deosebita..nu cum se construieste acum, niste cladiri colturoase de parca sunt taiate cu toporul...oare nu se mai poate construi la fel cum se construia pe vremea lui Carol I ???
28.   Poarta bucovinei trimis de
(29 sep 2008, 09:04:42
ar fi o idee buna sa se puna cate o poarta de aces fel al fiecare intrare rutiera in tinutul Bucovinei. e pacat ca o regiune atat de frumoasa nu iese in evidenta decat prin peisajele sale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei