Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Armata sudaneză afirmă că ostaticii răpiţi în Egipt se află în Ciad

Duminică, 28 Septembrie 2008 (21:59:15)
Ostaticii răpiţi în Egipt cu nouă zile în urmă se află în Ciad, în apropierea graniţei cu Sudanul, într-o zonă cunoscută sub numele Tabbat Shajara, a anunţat armata sudaneză, citată de agenţia MENA, relatează AFP.

Armata sudaneză a precizat şi că în cursul confruntării soldate cu uciderea a şase dintre răpitori şi capturarea altor doi a fost rănit şi un militar sudanez.

Consilierul prezidenţial sudanez Mahjoub Fadl Badri a declarat că incidentul a avut loc duminică, printre victime numărându-se şi liderul unei grupări rebele din Darfur.

Grupul de ostatici, răpit la 19 septembrie, este format din 11 turişti europeni - cinci germani, cinci italieni şi o româncă - şi opt egipteni: doi ghizi, patru şoferi, un grănicer şi directorul agenţiei de turism care organizase excursia. După răpire, ostaticii au fost localizaţi la Jebel Ouanat, o zonă muntoasă aflată în zona de graniţă dintre Egipt, Sudan şi Libia.

Capturaţi la poalele versantului egiptean, ei au fost transferaţi în partea sudaneză a muntelui, fiind ulterior duşi în partea libiană, pentru a reveni sâmbătă în Sudan.

Duminică dimineaţa, un înalt oficial sudanez a anunţat că răpitorii i-au readus pe ostatici din Libia în Sudan şi par că s-ar îndrepta către graniţa egipteană. "Se pare că toţi ostaticii sunt bine", a afirmat Ali Youssouf, director de protocol la Ministerul sudanez de Externe, citat de agenţia oficială Suna. Un reprezentant al serviciilor de securitate egiptene afirmase că "răscumpărarea a fost plătită în partea libiană", iar autorităţile egiptene îi vor prelua, în două sau trei zile, pe ostatici, în zona de graniţă.

Răpitorii, a căror identitate nu este cunoscută, au cerut ca negocierile să fie coordonate de Germania şi au solicitat o răscumpărare de şase milioane de euro, conform unor surse din serviciile de securitate egiptene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armata sudaneză afirmă că ostaticii răpiţi în Egipt se află în Ciad.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Armata sudaneză afirmă că ostaticii răpiţi în Egipt se află în Ciad0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei