Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexandru Bălănescu, Sistem, Teatrul Masca şi Teatrul Ţăndărică promovează România la Milano

Duminică, 28 Septembrie 2008 (17:32:18)
Alexandru Bălănescu Quartet, trupa Sistem, Teatrul Masca şi Teatrul Ţăndărică vor susţine spectacole, luni şi marţi, la Milano, în cadrul campaniei "Piazza di Romania", care se desfăşoară în Italia, pentru promovarea României, informează organizatorii.

Manifestările din cadrul campaniei "Piazza di Romania" vor debuta, luni, la Milano, cu un concert susţinut de Alexandru Bălănescu Quartet şi de formaţia Sistem. Evenimentele se vor desfăşura în Piazza del Duomo din Milano.

Pentru marţi, în plus faţă de evenimentele care au fost prezentate la Torino - oraşul unde a debutat campania în Italia -, teatru de păpuşi, muzică, dansuri cu etnici români şi italieni, demonstraţii de artizanat românesc, în Piazza del Duomo din Milano va avea loc un spectacol susţinut de Teatrul Masca ("La Români"), precum şi proiecţia publică a filmului "California Dreamin' (nesfârşit)", în regia lui Cristian Nemescu. De asemenea, Sala Spazio Artra din Milano va găzdui serata aniversară Gheorghe Iancu.

În cadrul evenimentului, vor mai fi prezentate demonstraţii ale unor meşteşuguri româneşti, făcute de artizani (olărit, încondeiat de ouă, prelucrarea lânii, ţesături la război, sculptarea lemnului, prepararea de produse culinare tradiţionale), iar Teatrul Masca va prezenta o paradă de păpuşi uriaşe. De asemenea, Teatrul Ţăndărică a pregătit spectacolul "Păcală", care va fi susţinut în limba italiană.

Evenimentele fac parte din campania de diplomaţie publică, "Piazza di Romania", derulată la Torino, Milano şi Roma, de Ministerul român al Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale şi cu primăria oraşului Milano.

"Titlul campaniei este «Piazza di Romania», tocmai pentru că umplem pieţe reprezentative din Italia cu evenimente reprezentative pentru România", a declarat Oana Marinescu, director general de Comunicare şi Diplomaţie Publică din cadrul MAE, coordonatorul proiectului.

Campania de diplomaţie publică a debutat la Torino, sub sloganul "Romania: un mondo da scoprire/ "România: o lume de descoperit", iar evenimentele se vor desfăşura până în 9 octombrie, data summit-ului guvernamental româno-italian.

Acţiunile au fost gândite astfel încât să permită italienilor şi românilor deopotrivă să participe la acţiuni culturale şi artistice şi la evenimente de piaţă, care să scoată în evidenţă atât legăturile strânse dintre români şi italieni, cât şi beneficiul reciproc de care se bucură cetăţenii celor două ţări tocmai datorită lucrurilor pe care le împărtăşesc.

Proiectul "Piazza di Romania" a fost inclus în programul Guvernului de comunicare în Italia, "Romania: piacere di conoscerti", evenimentele din campania MAE deschizând seria de acţiuni publice care se vor derula în această toamnă în Italia, pentru promovarea României şi în pregătirea summit-ului guvernamental româno-italian.

Bugetul campaniei "Piazza di Romania" este de circa 450.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Bălănescu, Sistem, Teatrul Masca şi Teatrul Ţăndărică promovează România la Milano.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Bălănescu, Sistem, Teatrul Masca şi Teatrul Ţăndărică promovează România la Milano0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BANI CHELTUITI AIUREA!!!! trimis de
(29 sep 2008, 07:13:54
AS VREA SI EU SA PROMOVEZ PE BANII STATULUI.MARE MAGARIE.
2.   Prea mult trimis de
(29 sep 2008, 18:41:57
asa mare bugetul? dar la ce restaurant au mancat si la ce hotel au dormit?? mai bine faceau 1 km de autosteada ...se intorceau romanii fericiti in concediu:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei