Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prim pas

Blocurile din Parcul Şipote, blocate de Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cel puţin 20 de titluri de proprietate în Parcul Şipote vor fi atacate în instanţă de Direcţia Silvică Suceava, pe motiv că au fost eliberate ilegal. Printre acestea se numără şi cele pentru parcela pe care ar fi urmat să se construiască două blocuri, ceea ce blochează intrarea excavatoarelor până la soluţionarea litigiului. La Primăria Suceava sunt şi acum solicitări de terenuri pentru această zonă.

 

Direcţia Silvică Suceava a informat, ieri, conducerea Prefecturii despre decizia de a solicita în instanţă anularea titlurilor de proprietate eliberate pe terenuri localizate în Parcul Şipote din municipiul Suceava.

Şeful Direcţiei Silvice, Valerian Solovăstru, a venit la întâlnirea cu prefectul Alexandru Băişanu şi cu secretarul municipiului Suceava, Ioan Ciutac, blindat cu documente şi cu hărţi care dovedesc că terenurile în cauză sunt proprietatea statului, în administrarea Direcţiei Silvice.

Directorul Solovăstru ne-a declarat că titlurile de proprietate respective, cel puţin 20, după calculele Direcţiei Silvice, au fost eliberate ilegal.

Pentru a putea fi ocolită Direcţia Silvică, în acte terenul a fost trecut drept teren agricol, deşi toată lumea ştie că este de fapt teren cu vegetaţie forestieră.

Mai mult, dacă cererile de împroprietărire ar fi fost făcute pentru teren cu vegetaţie forestieră, acestea nici măcar nu ar fi făcut obiectul reconstituirii dreptului de proprietate în baza legii 18/1991.

„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni, am aflat din presă că pe terenul nostru urmează să se construiască blocuri”, a spus Valerian Solovăstru.

 

„Şipotele” au trecut la Silvic pentru consolidare şi acum se pun la dispoziţie pentru construcţii cu câteva etaje

Parcul Şipote a trecut în administrarea Direcţiei Silvice pe parcele, în baza unor acte normative din 1975, 1983 şi 1985. Solovăstru a spus că motivul pentru care s-a făcut transferul a fost necesitatea consolidării terenului şi şi-a exprimat nedumerirea că, având în vedere istoricul, acum această zonă se pune la dispoziţia construirii de blocuri.

Pentru a intra în legalitate, Direcţia Silvică deschide în instanţă acţiunea de anulare a titlurilor de proprietate, deşi unele au în spate hotărâri judecătoreşti.

„Problema este că deja aceste parcele au fost vândute şi sunt la a treia, a patra mână şi noi nu ştim ce acte au stat în spatele acelor hotărâri judecătoreşti. Absolut toate terenurile de la Şipote sunt date ca teren arabil şi nu înţelegem cum s-a întâmplat aşa ceva”, a spus şeful Direcţiei Silvice.

 

Amatorii de terenuri la Şipote şi-au depus cererile la Primăria Suceava

În ceea ce priveşte construcţia blocurilor, acesta a arătat că până când instanţa se va pronunţa se blochează orice proiect în această zonă. Silvicultorii încearcă să redobândească terenurile pe cale paşnică, dar Solovăstru a avertizat că „dacă cineva chiar intră acolo cu buldozerele, se schimbă datele problemei”.

Valerian Solovăstru nu exclude ca, până la final, să se îndrepte şi cu plângeri penale împotriva celor care au gestionat aceste împroprietăriri.

Mai menţionăm că la Primăria Suceava sunt şi la această oră solicitări de revendicare a unor suprafeţe de teren în parcul Şipote. Secretarul municipiului, Ioan Ciutac, ne-a confirmat, ieri, că la şeful Serviciului Cadastru Fond funciar din primărie, Ioan Floriştean, există mai multe astfel de cereri.

„Una a fost făcută la legea 10/2000 şi a fost respinsă ca tardivă, dar mai sunt câteva în discuţii. Până acum nu au fost propuse Comisiei de fond funciar pentru validare”, ne-a declarat Ioan Ciutac.

Până la pronunţarea instanţei, Direcţia Silvică a renunţat şi la parteneriatul cu Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava pentru 30 de hectare de la Şipote, în proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocurile din Parcul Şipote, blocate de Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Blocurile din Parcul Şipote, blocate de Direcţia Silvică Suceava4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PLEVELE DIN PRIMARIE ISI BATE JOC DIN ORASUL ASTA trimis de
(27 sep 2008, 11:07:07
IN LOC SA FACA UN PARC FRUMOS ACOLO CA N-AI UNDE SA MERGI IN ORASUL ASTAcrying((( EI STIU NUMAI SA APROBE LICITATII PE BANII GREI. SA-SI FACA TOTI TAMPITI DE CAP CU TERENURILE SUCEVEI. RUSINE MARE
1.1  RE: PLEVELE DIN PRIMARIE ISI BATE JOC DIN ORASUL ASTA trimis de
(27 sep 2008, 12:12:42
-ce va mai mirati. Eu am aprobare de sa-mi construiesc o sarpanta ca ma ploua in cap si dupa ce am cheltuit peste 1200 euro primesc ptr. proiect primesc o adresa acasa ca nu mi sa mai da voie sa construiesc. Ce spuneti de aspectul asta. Rusine. Toti incompetentii au ajuns unde nu le este locul. La prasit cu ei.
2.   Si asa nu avem un parc adevarat trimis de
(27 sep 2008, 11:11:17
ci pseudoparcuri mici si neamenajate,jos mafia retrocedarilor,sa le dea in alta parte la prelipca
2.1  RE: Si asa nu avem un parc adevarat trimis de
(27 sep 2008, 14:13:51
am si eu o intrebare, de ce toti ( am mai vazut scris)zic la prelipca??
2.2  RE: Si asa nu avem un parc adevarat trimis de
(28 sep 2008, 02:07:47
Dati NUME !; cine le-a eliberat ilegal? Sa afle poporul de coruptii primariei.
3.   ??? trimis de
(27 sep 2008, 11:19:22
Am si eu o nedumerire:

Cum altora li se retrocedeaza IMEDIAT terenuri de sute de mii de euro, amplasate in zone "strategice", si altora nu li se da nimic ( cica vor fi despagubiti de Fondul Proprietatea ), chiar daca au hotarari judecatoresti definitive ???
3.1  RE: ??? trimis de
(27 sep 2008, 13:47:22
intreaba prelipcaru cael stie cum da din spatiile verzi ale statului ce sa ti dea tie un votant al lui?iti da iluzii prelipcaru
4.   DEGEABA trimis de
(27 sep 2008, 11:27:47
va bateti gura sau, ma rog, tociti tastatura de pomana. orice ati comenta voi (noi), in maxim doi ani, la Sipote vor fi blocuri si cu asta basta...
4.1  RE: DEGEABA trimis de
(27 sep 2008, 13:14:51
Sa dea Domnul sa ramana nevandute pt. ca se afla pe un teren subred!!! Oricum, la primul cutremur mai serios le vom gasi in rapa...
4.2  RE: DEGEABA trimis de
(27 sep 2008, 18:29:40
si atunci statul va interveni si le va construi locuinte noi. cei din pdl vor aduce ajutoare
5.   AI DREPTATE trimis de
(27 sep 2008, 11:39:03
ASA ESTE . GRUPUL DE INTERESE DE LA PD-L LUCREAZA , NU SE JOACA. AU OBLIGATII MARI DIN CAMPANIE>
5.1  RE: AI DREPTATE trimis de
(27 sep 2008, 21:50:41
am vazut acum 3-4 zile ca si parcarea de langa cecul de la patinuar e proprietate privata e ingradita deja si e prinsa si o masina acolo iar pe poarta e scris ca proprietarii masinilor din parcare sa sune la un nr de tel pentru asi putea scoate masinile din curtea ingradita

6.   Obligatii trimis de
(27 sep 2008, 12:51:01
in mod normal, ulterior pronuntarii sentintei(sper ca ea sa fie favorabila romsilva), directia silvica suceava are obligatia sesizarii organelor de cercetare penala in termen de trei zile.

"

insa, o concluzie preliminara poate fi trasa:

lungu a comis ilegalitati din primele zile ale mandatului sau din 2004, ulterior, aplicand politica trecerii timpului si scaderii atentiei publice (evident corelata cu primirea de bani enorm de multi) a continuat vasta opera de distrugere a sucevei.

lungu un primar spagar, imbecil, incompetent"

nota* totul reprezinta o alegorie, nu este asa mai lungu-imbecilu?
7.   De ani de zile terenul de la Sipote o ia la vale trimis de
(27 sep 2008, 13:51:49
intrebati oamenii in domeniu si va confirma ca de ani de zile acolo se deplaseaza cu cate 2 cm anual la vale si o sa va confirme,numai prostii si fraierii nu stiu acest lucru ,cumparati acolo si luati teapa,nici firmele de asigurari serioase stiu acest lucru si nu va asigura locuintele acolo.....e crima sa pacalesti oamenii sa le iei banii si dupa aia potopul
8.   Nedumerire trimis de
(27 sep 2008, 14:06:57
Sa inteleg ca vorbim de directia silvica Suceava?Am eu un lapsus ?Domnul Flutur , nu de acolo s-a ,,ridicat''?Are niste polite de platit?Cu siguranta , soferul de acolo este vinovat.Ca de fiecare data.
9.   Cine a dat titlurile? trimis de
(27 sep 2008, 14:11:08
Nu cumva neprihanitul Bashishanu?
9.1  RE: Cine a dat titlurile? trimis de
(28 sep 2008, 11:54:36
APROPO DE TITLURI: am notat in bloc-notes ca blocurile au fost blocate.
9.2  RE: Cine a dat titlurile? trimis de
(28 sep 2008, 16:56:19
daca vrei sa spui de baisanu, afla ca titlurile de proprietate au fost printre primele date de lungu in 2004, an in care baisanu nu avea treaba cu prefectura.

restul completezi tu
9.3  RE: Cine a dat titlurile? trimis de
(28 sep 2008, 16:57:08
daca vrei sa spui de baisanu, afla ca titlurile de proprietate au fost printre primele date de lungu in 2004, an in care baisanu nu avea treaba cu prefectura.

restul completezi tu
10.   Hehehe trimis de
(27 sep 2008, 14:41:33
Ciuctac si Floristeanu nu sunt deloc straini de acele titluri de proprietate eliberate ilegal. Numai ei stiu cate astfel de titluri au facut in ultimii ani. Va veni si ziua lor cand vor da socoteala si nu vor mai sti pe unde sa scoata camasa, caci nu prea mai sunt terenuri in orasul asta de 2 bani.
11.   H u o o o o !!! trimis de
(27 sep 2008, 16:33:20
Un partid politic nu este alceva decat o banda bine organizata de talhari la drumul mare... Asa ca nu va mai mirati de matrapazlacurile celor sus-pusi din administratia Sucevei ! Asta stiu si asta fac : furaciuni, spaga si prostirea votantilor, caci, nu-i asa, "e multi, da' prosti..." ! Halal, bre !

12.   Observatie trimis de
(27 sep 2008, 19:25:40
Am fost cu niste prieteni din strainatate sa vizitam cetatea, statuia si muzeul satului. In general ma mandresc cu faptul ca locuiesc pe aceste frumoase meleaguri. Prietenii mei au fost fascinati de toate lucrurile vizitate aici. Dar au observat si mizeria care zace peste tot si neglijenta de care dau dovada autoritatile lasand totul in paragina. Peretii laterali ai soclului statuii cad bucata cu bucata. Gunoaiele sunt imprastiate peste tot. Domnilor care asteptati sa fiti alesi, aveti grija de istoria noastra ca raman numai gunoaie dupa noi. Mare pacat. Altii valorifica orice piatra care aduce aminte de istorie, si fac bani grei din asta. Noi nu facem nimic pentru valorile reale pe care le avem.
13.   Bravo silvicul trimis de
(27 sep 2008, 19:37:09
bravo pentru cei de la silvic. buni rai, macar nu-i cojesc oualele lui BAIshanu
14.   Dezamagire trimis de
(27 sep 2008, 20:25:33
in 2004, v-am dat puterea domnilor de la aliantza DA.

Ne-ati prostit pe fatza cu discursul ala cu "Sa traiti bine!!!", si nu ati facut nimic in 4 ani!

Unde sunt realizarile voastre??

Poate gripa aviara, plimbarile la Dna, sau cearta, v-au placut...insa omul de rand realizeaza ca si-a luat tzeapa...

Pariu ca nu formati guvern la toamna?

14.1  RE: Dezamagire trimis de
(27 sep 2008, 21:53:07
am vazut acum 3-4 zile ca si parcarea de langa cecul de la patinuar e proprietate privata e ingradita deja si e prinsa si o masina acolo iar pe poarta e scris ca proprietarii masinilor din parcare sa sune la un nr de tel pentru asi putea scoate masinile din curtea ingradita

15.   X trimis de
(28 sep 2008, 00:19:02
Da-ti-le terenuri la 2-3km de oras sa faca blocuri, si-asa n-ai unde sa arunci un ac in orasul asta inghesuit, daramite sa te mai plimbi pe un trotuar, printr-un parc sau sa indraznesti sa parchezi o masina.. Bagati de un nou cartier, cum fac alte orase mari! De ce nu faceti blocuri si in intersectiile cu giratoriu nou aparute??!!!
16.   No comment trimis de
(28 sep 2008, 09:03:59
V�nd garsoniera �n Cetatea de scaun a Sucevei ! Stefan cel Mare mi-a lasat si mie o bucata din Moldova.

Celor interesati,sa se adreseze la Serviciul de urbanism al municipiului sau Domnului primar.Ei stiu de ce....
17.   Aastia chiar isi bat joc de oras pdl trimis de
(28 sep 2008, 09:04:00
Cainii nu au disparut si toate relele dar apar blocuri si constructii ca a lui SERE de pe Marasesti care a luat din trotuar si nu mai ai pe unde treece.Sa vedeti cate accidente vor fi pe acolo.Chiar nu mai este trotuar, si nimeni nu face nimic.
18.   Hotii trimis de
(28 sep 2008, 17:20:07
Floresteanu si Ciutac +toata sleataca sunt mari hoti -tinuti in functii pt serviciile facute-de cei pe care si eu i-am votat. Am hot judecatoreasca pt pamint situat in perimetru asa zisului parc -dar daca nu am cotizat cu mii de euro ( pentru-ca nu am ) nu am primit nimic si nu m- as mira ca pamintul meu sa fie deja dat altuia ,de asta ma poarta pe drumuri . Simt ca hoti au aparatori ,ce beneficiaza de mari foloase.
19.   Rugaminte trimis de
(28 sep 2008, 19:43:16
Domnilor sefi ai municipiului , chiar nu va mai ganditi la calitatea vietii?

Distrugeti prin deciziile dvs. viata , verdeata , oxigen proaspat din ce in ce mai putin!

Nu vedeti ca Botosaniul este cu mult inaintea Sucevei ? Ce sa mai spun de Roman, Bacau, Piatra Neamt !

Veti da socoteala pentru deciziile de acum .
20.   Spagarii trimis de
(29 sep 2008, 10:13:28
Cand vine vorba de domnii Ciutac si Floresteanu totul este posibil...
21.   Sa stie toti trimis de
(29 sep 2008, 17:19:33
Titlurile de proprietate in zona strazii Cetatii s-au dat in dupa o hatarare judecatoreasca in 1995. Afirmatiil silvicultorilor sunt baliverne. Ei nu stiu de unde sa scoata lipsurile din inventarul lor cu terenuri si cauta acum cu disperare vinovati. Cum au ajuns ei acolo cand de sute de ani acolo au fost case si oamenii sigur nu au trait in padure. Se va ajunge pana la HAGA tiriind prin procese oameni de 70-80 de ani. Silvicultorii n u sunt in stare sa apere marile plantatii silvice de ei, hotii, si cred ca apara fondul forestier aparand 20-30 de copaci crescuti spontan fara grija lor. Niste mincinosi sadea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei