Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gabriela Szabo şi-a povestit experienţa olimpică într-un eseu publicat în eJournal USA

Vineri, 18 Iulie 2008 (14:45:00)

Fosta atletă Gabriela Szabo, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Sydney în proba de 5.000 m, şi-a povestit experienţa olimpică într-un eseu apărut într-o ediţie specială a publicaţiei online eJournal USA, dedicată JO de la Beijing (8-24 august).
  "Într-o cursă de 5.000 de metri începi să-ţi numeri paşii doar pe ultimii 200 de metri. Este ca şi cum totul în jur se opreşte în loc, iar tu eşti singura care se mişcă. Sunetul respiraţiei concurează cu cel al paşilor tăi şi nu mai vezi pe nimeni în jur”, scrie Gabriela Szabo în primul paragraf al eseului său.

Fosta atletă descrie ultimele momente din finalul cursei de 5.000 de metri de la Sydney, îşi aminteşte de efortul depus în anii de antrenament şi vorbeşte despre activitatea sa ca vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, unde iniţiază campanii sociale şi le vorbeste copiilor despre importanţa practicării sportului. "Iar dacă doar un singur copil va deveni campion, atunci voi şti că efortul meu va fi meritat!”, îşi încheie Szabo eseul.

În cadrul ediţiei speciale a publicaţiei eJournal USA dedicată Jocurilor Olimpice din Beijing din 2008, povestea Gabrielei Szabo despre momentul olimpic se regăseşte alături de eseuri scrise de gimnastul american Bart Conner, canotorul sloven Iztok Cop, jucătorul american de baschet Dawn Staley, jucătorul de fotbal american Tab Ramos, atletul Bernard Lagat, luptătorul american Rulon Gardner şi înotătorul american Janet Evans.

Pentru promovarea eseului, Federaţia Română de Atletism (FRA), în colaborare cu Centrul Cultural American, va organiza un eveniment sportiv în cadrul căruia elevi de la grupuri sportive şcolare din Bucureşti şi Giurgiu se vor întrece în diverse competiţii. Evenimentul, la care vor fi prezenţi oficiali ai FRA şi campioni olimpici la gimnastică, scrimă şi atletism, este programat, luni, între orele 18.00 şi 19.00, pe stadionul "Iolanda Balas Soter" din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Szabo şi-a povestit experienţa olimpică într-un eseu publicat în eJournal USA.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gabriela Szabo şi-a povestit experienţa olimpică într-un eseu publicat în eJournal USA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei