Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful vămii Albiţa, ridicat de procurorii DIICOT

Vineri, 18 Iulie 2008 (14:11:33)

Şeful Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, a fost ridicat, vineri, de procurorii DIICOT, alături de liderul interlop moldovean Vasile Rodideal şi de şeful lumii interlope din Iaşi Bogdan Ionuţ Radu, pentru facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă.

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut vineri, cinci dintre membrii unei grupări de crimă organizată, pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, prezentare la autoritatea vamală de documente comerciale şi de transport ce se referă la alte mărfuri decât cele prezentate în vamă, înşelăciune şi nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiuni de import sau export.

Cei cinci reţinuţi sunt Vasile Rodideal, Bogdan Ionuţ Radu, Ghiţă Berbece, Nicu Cercel şi Vladimir Mardar zis "Vova".

Potrivit anchetorilor, în perioada februarie - iulie 2008, membrii grupului au instigat şoferi de mijloace de transport pentru ca aceştia să introducă ţigări ascunse printre alte mărfuri, pentru care la autoritatea vamală se prezentau documente referitoare la alte bunuri în care ţigările erau disimulate, urmărindu-se astfel obţinerea unui folos material în detrimentul bugetului de stat constând în valoarea accizelor ce s-ar fi datorat dacă ţigările erau introduse legal.

Astfel, gruparea a introdus în ţară, în noaptea de 11 spre 12 aprilie, o cantitate de 338.000 de pachete de ţigări ascunse în spaţii special amenajate în interiorul a trei cisterne.

Un transport similar a avut loc în 11 aprilie, când a fost introdusă cantitatea de 118.790 pachete de ţigări.

Ulterior, în 15 iulie, în mod fraudulos, Vladimir Mardar a introdus o cantitate de ţigări disimulată într-un transport de sucuri.

A doua zi, în 16 iulie, prin Punctul de Trecere a Frontiere Albiţa a intrat în ţară un autovehicul cu remorcă şi a fost supravegheat de poliţiştii de frontieră până în apropiere de localitatea Hârşova, la punctul de lucru al societăţii Anastasia din Constanţa (o fermă părăsită), unde s-a prezentat destinatarul transportului, Nicu Cercel.

În urma controlului, în autovehicul s-au găsit 350.000 de pachete de ţigări, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat depăşind un milion de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful vămii Albiţa, ridicat de procurorii DIICOT.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şeful vămii Albiţa, ridicat de procurorii DIICOT5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vama Albita trimis de
(18 iul 2008, 22:19:33
Poveste veche. Valabila in oricare punct de frontiera . Pare o utopie dar angajarea unor cetateni straini (din Europa de vest) in posturi din administratie ramine o solutie sigura . Nici macar salariile mari nu vor tempera setea alor nostri .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei