Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ucraina susţine R.Moldova pentru reluarea negocierilor privind Transnistria

Miercuri, 12 Martie 2008 (18:05:26)

Ucraina va susţine Republica Moldova pentru identificarea condiţiilor de reluare a negocierilor privind statutul Transnistriei, în baza respectării integrităţii teritoriale, a declarat ministrul adjunct de Externe ucrainean, Andrei Veselovschi, citat de BASA-press.
  Veselovschi, care este şi reprezentant special al Ucrainei pentru soluţionarea diferendului transnistrean, a adăugat, în cursul şedinţei Consiliului Consultativ EUBAM (Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina), desfăşurat la Odesa, că reglementarea conflictului din Transnistria reprezintă una dintre priorităţile politicii externe a Kievului.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din R.Moldova, Eugenia Chistruga, a apreciat că stabilirea statutului special al Transnistriei în conformitate cu legislaţia moldovenească este cea mai eficientă cale de soluţionare a diferendului. "Reluarea negocierilor în format 5 + 2 va oferi posibilitatea de rezolvare a problemei, cu atât mai mult cu cât actorii implicaţi au menţionat de nenumărate ori că optează pentru păstrarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova", a spus ea.


Chistruga nu a putut preciza însă când vor fi reluate negocierile. "Important este că ţările garante, mediatorii din Rusia şi Ucraina, observatorii din partea SUA şi OSCE, precum şi reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului iau deocamdată decizii active, care vor fi destul de eficiente", a spus ea.

Totuşi, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Philippe Remler, a apreciat că previziunile privind reluarea procesului de negocieri sunt premature. "Important este că toate părţile implicate depun eforturile necesare în acest proces. Pentru moment, trebuie să vorbim despre acţiunile realizate şi eforturile care se vor depune în continuare", a spus el.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat, într-un interviu publicat marţi de cotidianul rusesc Kommersant, că Republica Moldova pregăteşte un proiect de declaraţie privind recunoaşterea internaţională a neutralităţii sale. El a precizat că documentul trebuie semnat de toate părţile participante la negocieri, cu excepţia Tiraspolului - Republica Moldova, Rusia, Ucraina, SUA, UE şi OSCE.

Voronin a adăugat că Republica Moldova va rămâne un stat unitar, cu două unităţi teritoriale autonome: Găgăuzia şi Transnistria, aceasta din urmă păstrându-şi stema, imnul şi limbile oficiale.

El a afirmat că pachetul de documente privind reglementarea situaţiei transnistrene a fost elaborat în baza legii privind principiile de bază ale statutului Transnistriei, adoptat de Parlamentul moldovean în vara anului 2005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucraina susţine R.Moldova pentru reluarea negocierilor privind Transnistria.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ucraina susţine R.Moldova pentru reluarea negocierilor privind Transnistria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte