Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O echipă de la ACET a lăsat peste 8.000 de suceveni fără curent electric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 8.000 de suceveni din centrul municipiului Suceava au rămas ieri, în jurul amiezii, aproape o oră, fără energie electrică.

Incidentul a fost produs de către o echipă de muncitori de la ACET Suceava, care executa lucrări în zona serelor din municipiul Suceava, fără să aibă aviz din partea E.ON Moldova.

Neglijenţa angajaţilor ACET, care a dus la ruperea unui cablu electric, cu efecte dintre cele mai neplăcute, i-a intrigat şi pe angajaţii E.ON Moldova.

„Dacă ne informau că au lucrări de intervenţie la conductele lor de apă din zona serelor, puteam să mergem şi noi să supraveghem lucrările pentru a se evita acest incident. Ei nu aveau aviz din partea E.ON Moldova”, ne-a spus şeful Centrului de Exploatare Suceava din cadrul E.ON Moldova, Vasile Curelaru.

Acesta a precizat că va face o plângere penală împotriva ACET.

„Degeaba facem apel către firmele de construcţii să fie mai atente, să ceară aviz de la noi pentru executarea lucrărilor de construcţii din anumite zone. Dacă se tot repetă astfel de incidente, instalaţiile de medie tensiune slăbesc şi se poate ajunge la o catastrofă. Nu mai permitem lucrări fără avizul E.ON Moldova. Noi cheltuim foarte mulţi bani pentru reparaţii, iar altora nici nu le pasă”, ne-a mai spus Curelaru.

 

Conducerea ACET, în ceaţă totală

Ieri după-amiază, după ora 15.00, conducerea ACET nu ştia nimic despre acest incident care a afectat peste 8.000 de suceveni. Nici directorul general, Ştefan Groza, şi nici directorul tehnic, Mircea Onofreiciuc, nu erau informaţi despre incident şi nici nu ştiau măcar dacă echipele lor erau responsabile de cele întâmplate.

“Sunt director ca să mă ocup de lucrurile importante, nu de orice avarie care mai apare ici-colo. Nu sunt moaşă comunală, ca să ştiu ce se petrece în toată Suceava, şi la Siret, la Vatra Dornei sau la Câmpulung. Dispeceratul trebuie să ştie tot ce se întâmplă, sunaţi acolo, nu la mine”, a declarat ieri directorul ACET, când a fost întrebat de această problemă.

Culmea e că nici la dispecerat nu se ştia nimic. În primă fază, cei de la dispeceratul ACET au spus că sigur nu e o avarie produsă de ei, că nici măcar nu aveau lucrări în zonă.

La insistenţele noastre, s-au mai interesat, pentru ca în cele din urmă să precizeze că a fost vorba de o lucrare care se executa pe strada Apeductului, unde excavatorul a agăţat cablurile de electricitate.

“Nu ştim nici noi mai multe. Acum discută şefii noştri cu cei de la E.ON, să stabilească a cui a fost vina, pentru că fie nu ne-a fost indicat clar traseul cablurilor, fie ai noştri s-au abătut de la traseu”, a mai precizat dispecerul de serviciu.

 

Greşeli repetate

Un incident similar s-a întâmplat şi vineri după-amiază, când aproape un sfert din municipiul Suceava a rămas fără curent electric, din cauza lucrărilor neautorizate efectuate de firma Construcţii Strugar SRL, pe un teren din apropierea Uzinei Electrice, în capătul străzii Mitropoliei.

Ruperea cablurilor electrice a cauzat întreruperea furnizării curentului electric la 10 posturi de transformare, care nu au putut fi repornite decât după ce s-a alimentat din altă parte reţeaua.

„La fel ca vineri, dacă cei de la ACET ne-ar fi anunţat că vor să sape acolo, veneau oamenii noştri şi le trasau exact pe unde vin cablurile, nu se mai întâmpla nimic”, a mai precizat Vasile Curelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O echipă de la ACET a lăsat peste 8.000 de suceveni fără curent electric.
 Vizualizări articol: 1683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
O echipă de la ACET a lăsat peste 8.000 de suceveni fără curent electric2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare zarva dom'le...mare zarva... trimis de
(13 mar 2008, 10:00:34
ce naiba atata scandal parca nu stiu ce s'a mai intamplat in Suceava asta...

s'a rupt cablu...asta e...priviti si in alte parti sa vedeti alte probleme nu astea de jumatate de ora...saracii oameni au sapat si ei si agatat un cablu...

uitativa cum sunt promise strazi cu asfalt ca aproape dispare shi locuri de parcare...

sau multe alte lucruri...

asta e Suceava noastra in zilele anului 2008...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte