Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că atitudinea lui Băsescu în cazul taxei auto afectează negocierile cu CE

Miercuri, 12 Martie 2008 (13:56:54)

Premierul Tăriceanu le-a spus miniştrilor, în şedinţa de Guvern, că este dezamăgit de atitudinea "pur politicianistă" a preşedintelui Traian Băsescu în cazul taxei auto şi a apreciat că poziţia şefului satului afectează puternic negocierile Guvernului cu reprezentanţii Comisiei Europene.
  Premierul a avut, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, o scurtă intervenţie privind scrisoarea primită din partea preşedintelui pe tema taxei privind poluarea provenită de la autoturisme şi a respins afirmaţiile şefului statului conform cărora România ar fi încălcat, prin introducerea acestei taxe, Tratatul de aderare.

"Dacă România ar fi încălcat Tratatul de aderare, am fi fost sesizaţi de Comisia Europeană sau ar fi existat o decizie a Comisiei Europene sau a Curţii Europene de Justiţie în acest sens. Nu este cazul", a spus Tăriceanu.

El s-a declarat "extrem de dezamăgit" de atitudinea preşedintelui, apreciind că această afectează negocierile Guvernului cu reprezentanţii Comisiei Europene.

"Prin atitudinea pe care preşedintele o adoptă, negocierile premierului cu Comisia Europeană vor fi puternic afectate. În loc ca noi să fim solidari în ceea ce priveşte interesul României şi al românilor, exprimăm poziţii de acest fel. Demersul preşedintelui este pur politicianist şi de interes electoral", a afirmat premierul.

El a arătat că taxa pentru poluare este în interesul României şi că noua formulă de calcul va ţine cont de toate observaţiile primite şi va răspunde unor cerinţe majore, respectiv combaterea poluării, menţinerea locurilor de muncă în industria de profil din România, siguranţa traficului, necesitatea reducerii comerţului ilicit cu autovehicule second-hand.

"Nu cred că România are interesul să desconsidere factorul de poluare şi necesitatea protejarea sănătăţii oamenilor şi să devină cimitirul tuturor maşinilor uzate din Europa", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Tăriceanu, în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

Băsescu precizează că este obligat să îi atragă atenţia că, în conformitate cu articolul 90 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene, între statele membre "sunt interzise taxele vamale la import şi la export sau taxele cu efect similar, în cazul de faţă, taxa de primă înmatriculare a autoturismelor şi autovehiculelor".

În replică, Tăriceanu a afirmat că Băsescu este în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto, arătând că îi va solicita şefului statului să nu îi mai trimită scrisori, pe care oricum le vede la televizor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că atitudinea lui Băsescu în cazul taxei auto afectează negocierile cu CE.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu spune că atitudinea lui Băsescu în cazul taxei auto afectează negocierile cu CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte