Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerile Camerelor Parlamentului discută luni despre criticile Curţii Constituţionale

Miercuri, 12 Martie 2008 (13:38:52)


Conducerile celor două Camere ale Parlamentului vor lua, luni, în discuţie, în şedinţă comună, scrisoarea Curţii Constituţionale, care atrage atenţia Parlamentului că nu a dat curs obligaţiei constituţionale de a pune în acord unele legi cu deciziile Curţii.
  Anunţul a fost făcut, miercuri, de secretarul Camerei Gelil Eserghep, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

Gelil Eserghep a mai spus că Birourile Permanente vor discuta şi despre întrunirea Parlamentului, în data de 19 martie, pentru a decide asupra mandatelor membrilor Curţii de Conturi care au expirat, dar şi pentru a sărbători 90 de ani de la Unirea din 24 ianuarie 1918.

Curtea Constituţională atrage atenţia Parlamentului că nu a dat curs obligaţiei constituţionale privitoare la punerea de acord a dispoziţiilor unei legi, declarate neconstituţionale, cu decizia Curţii şi cu prevederile legii fundamentale.

"Curtea Constituţională este consternată să constate că Parlamentul României nu a aflat nici până în prezent că, potrivit dispoziţiilor art.147 alin.(4) din Constituţia României, revizuită în anul 2003, deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, indiferent dacă sunt pronunţate în cadrul controlului de constituţionalitate anterior promulgării legilor (controlul a priori) ori asupra legilor sau ordonanţelor în vigoare, pe calea excepţiei de neconstituţionalitate (controlul a posteriori), acesta din urmă fiind accesibil oricărei persoane fizice sau juridice, în condiţiile legii", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Curţii, dat publicităţii marţi.

Cele de mai sus vizează faptul că Parlamentul - nu o singură dată - nu a dat curs obligaţiei constituţionale privitoare la punerea de acord a dispoziţiilor unei legi, declarate neconstituţionale, cu decizia Curţii şi cu prevederile legii fundamentale, precizează sursa citată.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean (PDL) a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că obligaţia de a armoniza legislaţia după ce anumite articole sau acte normative întregi au fost declarate neconstitituţionale de către Curtea Constituţională revin Guvernului şi nu Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerile Camerelor Parlamentului discută luni despre criticile Curţii Constituţionale.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerile Camerelor Parlamentului discută luni despre criticile Curţii Constituţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte