Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul înfiinţează o Comisie de Transparenţă care să supravegheze utilizarea banilor la alegeri

Miercuri, 12 Martie 2008 (18:09:52)

Guvernul a decis înfiinţarea unei Comisii de Transparenţă formată din reprezentanţi ai partidelor parlamentare, ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai Clubului Român de Presă, care va supraveghea, în perioada electorală, modul în care sunt cheltuite fondurile pentru organizarea alegerilor locale
  "Executivul a decis înfiinţarea, în perioada electorală, a unei Comisii de Transparenţă care va avea rolul de a supraveghea modul în care se vor efectua cheltuielile pentru organizarea alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Comisia va fi formată din câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare, din doi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi doi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă. Componenţa nominală a Comisiei pentru transparenţă va fi stabilită de către preşedintele Comisiei tehnice centrale, pe baza propunerilor formulate de partidele politice parlamentare, organizaţiile neguvernamentale şi Clubul Român de Presă.

Ordonatorii de credite vor informa periodic Comisia pentru transparenţă cu privire la efectuarea cheltuielilor pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Executivul a decis totodată suplimentarea cu 50% faţă de normativele în vigoare, în perioada martie-iunie 2008, a consumului de carburanţi şi a cheltuielilor telefonice efectuate de autorităţile administraţiei publice implicate în organizarea alegerilor şi a stabilit cuantumul indemnizaţiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale, a informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar care participă la executarea operaţiunilor generate de activitatea birourilor electorale constituite pentru alegerile locale.

Astfel, membrii Biroului Electoral Central, primesc, începând cu data încheierii procesului–verbal de învestire, o indemnizaţie de 50 lei pe zi de activitate, iar statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la executarea operaţiunilor generate de activitatea de la Biroul Electoral Central primesc o indemnizaţie de 35 lei pe zi de activitate.

Membrii birourilor electorale de circumscripţie şi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 50 lei pe zi de activitate.

Prin zi de activitate se înţelege munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.

Indemnizaţiile vor fi suportate din bugetul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi impozitate.

De asemenea, membrii birourilor electorale care au domiciliul în alte localităţi beneficiază de indemnizaţia de delegare, precum şi de decontarea cheltuielilor de transport şi cazare.

Pe perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar vor primi, de la instituţiile la care sunt angajaţi, drepturile salariale cuvenite.

Consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vor include în bugetele proprii pe 2008 prevederi corespunzătoare pentru decontarea cheltuielilor necesare în vederea desfăşurării procesului electoral, conform hotărârii de guvern.

Pentru reîntregirea fondurilor utilizate în procesul electoral, autorităţile administraţiei publice locale vor achita Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prin instituţiile prefectului, din bugetele proprii, în termen de 60 de zile de la încheierea alegerilor, sumele utilizate pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

În termen de 60 de zile de la data publicării rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, sumele puse la dispoziţia Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, respectiv Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Naţional de Statistică şi rămase neutilizate se vor restitui, în vederea reîntregirii Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Sumele alocate Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pentru prefecturi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru desfăşurarea procesului electoral, se vor vira cu această destinaţie în bugetul fiecărei instituţii a prefectului, iar decontarea cheltuielilor respective va fi efectuată cu respectarea prevederilor legale, se mai arată în hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul înfiinţează o Comisie de Transparenţă care să supravegheze utilizarea banilor la alegeri .
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul înfiinţează o Comisie de Transparenţă care să supravegheze utilizarea banilor la alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte