Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează

Miercuri, 12 Martie 2008 (13:42:46)

Transportatorii rutieri se vor întâlni joi cu ministrul Ludovic Orban pentru a semna un protocol cu privire la revendicările lor, iar în cazul eşuării negocierilor vor declanşa, la jumătatea lunii martie, un protest naţional, a anunţat miercuri Federaţia Operatorilor Români de Transport.
  "Mâine (joi - n.r.) vom merge la Ministerul Transporturilor pentru a semna un protocol cu ministrul Ludovic Orban, în caz contrar vom declanşa la jumătatea lunii un protest similar cu cel din data de 7 martie, dar la nivel naţional", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu.

El a spus că, dacă nici după protestul la nivel naţional Ministerul Transporturilor nu le va accepta revendicările, toţi transportatorii de marfă şi călători îşi vor opri activitatea la începutul lunii aprilie.

Protocolul care ar trebui semnat conţine 11 revendicări, printre care eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

De asemenea, transportatorii mai solicită simplificarea procedurilor de înmatriculare, numirea în consiliile de administraţie ale organismelor subordonate Ministerului Transporturilor a reprezentanţilor asociaţiilor patronale din transporturi, înfiinţarea unui organism unic de control şi actualizarea distanţelor tarifare în raport cu noua reţea rutieră.

Hagiu a afirmat că fondurile utilizate pentru contrucţia drumurilor se întorc prin firmele de construcţii în "buzunarul guvernanţilor", deoarece lucrările sunt prost făcute şi nimeni nu intervine pentru a le repara.

"La nici două săptămâni după finalizarea lucrărilor pe DN 1A au apărut denivelări. Cei din minister au spus că vor interveni rapid, dar nu au făcut nimic. Interesul a fost să se plimbe nişte bani, care se vor regăsi în campania electorală", a spus Hagiu.

Referitor la cererea preşedintelui Traian Băsescu de a anula prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, Hagiu a declarat că este un "politicianism ieftin", care sprijină campania electorală.

"Este politicianism ieftin, însă este prea târziu. Nu trebuie să aştepţi un an şi jumătate de frământări, timp în care taxa s-a încasat, pentru a o anula", a arătat preşedintele federeraţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte