Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poşta Română precizează că distribuie în continuare corespondenţa instanţelor judecătoreşti din ţară

Marţi, 11 Martie 2008 (13:48:59)

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) precizează că distribuie în continuare corespondenţa instanţelor judecătoreşti din ţară, aşa cum a fost stabilit în contractul încheiat cu Ministerul Justiţiei, deşi această instituţie nu a respectat prevederile legate de plata prestaţiilor poştale.
  "Poşta Română continuă să distribuie actele de procedură şi să presteze servicii poştale pentru Ministerul Justiţiei, stabilite în contractul comercial încheiat între cele doua instituţii, deşi partenerul de convenţie nu a respectat prevederile legate de plata prestaţiilor poştale", precizează compania într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Conducerea companiei adaugă că deşi au fost înregistrate întârziri în plata acestor prestaţii, a decis să accepte distribuirea în continuare a actelor de procedură ale instanţelor şi parchetelor, pentru a nu perturba bunul mers al actului de justiţie.

"Conducerea CNPR înţelege dificultăţile legate de asigurarea bugetelor pentru instanţele judecătoreşti, parchete şi alte subunităţi din subordinea Ministerului de Justiţie şi a luat decizia de a accepta la prezentare şi de a distribui actele de procedură, chiar dacă au fost înregistrate întârzieri la plată, pentru a nu perturba bunul mers al actului de justiţie", se mai arată în comunicatul citat.

Poşta Română precizează că datoriile vor fi recuperate în momentul în care bugetele subunităţilor din subordinea Ministerului de Justiţie o vor permite.

"CNPR este convinsă că în cel mai scurt timp partenerul de convenţie îşi va putea respecta clauzele legate de termenii şi modalităţile de plată", adaugă sursa citată.

La sfârşitul lunii februarie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au plâns ministrului interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu că, în prezent, cea mai gravă problemă a sistemului judiciar este aceea că nu sunt bani pentru achitarea taxelor poştale şi pentru onorariile din oficiu pentru avocaţi.

Ca răspuns la problema ridicată de CSM, ministrul Teodor Meleşcanu a precizat că a constatat "cu stupoare" că în ceea ce priveşte cheltuielile taxelor poştale, nu există un contract cu Poşta Română.

"Poşta Română îşi face regulile proprii, face majorări de tarife cum doreşte şi când doreşte, iar în al doilea rând, pune condiţii aşa cum vrea, ca de exemplu plata în avans - aşa cum se întâmplă la unele Tribunale şi Curţi de apel -, sigur, probabil şi datorită acumulării de datorii, în acest mod o să mergem cu achitarea datoriilor", afirma atunci Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu afirma atunci că problema generată de situaţia poştală pentru sistemul judiciar va fi evaluată, pentru a se vedea dacă nu cumva s-a făcut o creştere spectaculoasă a tarifelor de către Poşta Română.

"Să vedem cum s-au cheltuit banii şi dacă nu cumva am asistat la o creştere spectaculoasă a tarifelor de la Poşta Română, care nu le-a permis să se înscrie la numărul de procese", spunea Meleşcanu.

Poşta Română este obligată, potrivit unui contract, să trimită corespondenţa, citaţiile şi alte comunicări ale instanţelor.

Meleşcanu a respins susţinerile potrivit cărora Ministerul Justiţiei nu a virat banii pentru serviciile poştale, el susţinând că plafoanele cerute au fost achitate pentru ianuarie, iar pentru lunile februarie şi martie, "ceva mai reduse".

Judecătoru Dan Lupaşcu, fost preşedinte al CSM, actual membru al Consiliului, susţinea că există un contract cu Poşta Română reînnit prin 1999, 2000, când era ministru Valeriu Stoica, contract care poate fi rediscutat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta Română precizează că distribuie în continuare corespondenţa instanţelor judecătoreşti din ţară .
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poşta Română precizează că distribuie în continuare corespondenţa instanţelor judecătoreşti din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte