Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Două premiere mondiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt tare curios să aflu cum vor fi sancţionaţi doi dintre arbitrii meciului Rapid - Politehnica Timişoara: centralul şi tuşierul. Ştiţi care: acela care s-a uitat la minge, iar s-a uitat (era la 3-4 metri de toată tărăşenia) şi în final a rămas cu steagul jos, deşi nici nu era nevoie de reluări pentru a vedea că mingea depăşise linia de fund. Săptămâna trecută, la cele două penalty-uri incriminate de CFR Cluj, s-au găsit tot soiul de argumente: că era departe, la primul, că „n-avea unghi de vedere”, la al doilea. Hai să admitem că, la primul, şi tuşierul era prost plasat şi departe. Dar la al doilea ce să mai zici? Că a fost chiar în ochii lui, pe partea de careu de lângă el. Iar la urmă, în bot a luat-o Tudor, vorba lui, „singurul răspunzător”. Ei, acum cine e răspunzător? Că în afară de cei doi fotbalişti implicaţi, restul celor aflaţi pe gazon, cu tot cu arbitru, e clar că n-aveau pic de vizibilitate, tocmai din pricina poziţiei celor doi. Cu o excepţie tuşierul. Iar ăsta, şi orb de-ar fi fost, şi tot putea (şi trebuia!) să ridice steagul. Nu stă în picioare nici o explicaţie: era acolo, la doi paşi. Nu putea să nu vadă. Putea, în schimb, să ia bani? Ba bine că nu. O asemenea faptă, de-a dreptul penală, cred eu că se plăteşte cam cu vreo 100. Nu de ani de pârnaie, ci de mii de euro. Nu ţine nici o justificare, dar încap în schimb nenumărate argumente conform cărora ierarhia în campionat o fac arbitrii. Am văzut toate meciurile din acest retur. Nu mi-a scăpat nici unul. Este cutremurător câte greşeli, gafe sau chiar crime pot comite fluieraşii şi stegarii. Fiecare pare să arbitreze după propriul regulament, fără vreo legătură cu cel oficial. Aceeaşi infracţiune unul o pedepseşte cu galben, altul cu roşu, altul nici n-o bagă-n seamă. Pentru unul e penalty dacă un fundaş strănută spre adversar, iar altul, la o “coasă” care se poate termina la Urgenţe, face semn că jocul merge înainte. La acelaşi Rapid-Poli am văzut şi o a doua premieră mondială, pe lângă aia cu golul din colţ de poartă: la pătrundere, acelaşi fundaş comite două infracţiuni simultane: în timp ce cu mâna stângă îl ţine şi-l trage pe atacantul care îl depăşeşte, cu dreapta face ditamai henţul, oprind mingea. Totul la marginea propriului careu, din postură de ultim apărător.

Lovitură liberă şi cartonaş roşu? Aiurea! Semne voioase de la arbitru că „merge jocul”! Dacă nici asta nu-i hoţie, atunci care mai e? Ce caută borfaşii ăştia pe teren?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două premiere mondiale.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două premiere mondiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Habar n-ai trimis de
(11 mar 2008, 21:25:12
decat sa scrii despre fotbal, mai bine scrie despre gradinarit, poate te pricepi mai bine....

tot ce stiti sa faceti, astia de va dati ziaristi sportivi, este sa tot acuzati arbitrii, la fel ca de-alde gigi becali, borcea, porumboiu si ailalti de teapa lor..

din hoti si borfasi nu-i mai scoateti, desi o deontologie elementara v-ar obliga sa aduceti probe cand acuzati pe cineva de furt...

habar n-aveti sa scrieti un articol sportiv adevarat, scandal si laturi, asta va place...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte