Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BERD: România are nevoie de politici adecvate pentru evitarea vulnerabilităţilor

Marţi, 11 Martie 2008 (18:39:15)

 România are nevoie de politici macroeconomice adecvate pentru a evita vulnerabilităţile tipice economiilor care trec prin schimbări economice majore, iar investiţiile pot ajuta la menţinerea creşterii economice şi la atragerea în ţară a celor plecaţi să muncească în străinătate, potrivit BERD.
  În acelaşi timp, accelerarea procesului de dezvoltare a economiei, în special a celei de transport, joacă un rol major, se arată în proiectul de strategie al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) privind România.

Analiştii BERD notează că mediul de afaceri din România s-a îmbunătăţit, însă concurenţa apărută după aderarea la Uniunea Europeană a subliniat nevoia de restructurare a mai multor companii.

"Aşa cum a arătat şi Comisia Europeană, reforma juridică şi lupta împotriva corupţiei reprezintă provocări cheie. Deşi au fost făcute progrese, trebuie intensificate eforturile pentru ca România să rămână o destinaţie atractivă pentru investitori", se spune în proiect.

De asemenea, instituţia atrage atenția că este nevoie de eforturi în domeniul legislaţiei muncii şi pentru asigurarea unui tratament egal al femeilor şi bărbaţilor şi al diferitelor minorităţi.

În ceea ce priveşte situaţia macroeconomică, BERD arată că în ultimii doi ani politica fiscală a fost mai relaxată decât era necesar în contextul unui deficit înalt de cont curent.

"Având în vedere ponderea redusă a veniturilor la buget în PIB şi potențialul ridicat de cheltuieli din următorii ani pentru infrastructură, era nevoie de anumite restrângeri ale cheltuielilor curente, precum cele privind salariile din sectorul bugetar", se spune în document.

În proiectul de strategie, BERD face referire la mai multe sectoare de activitate, precum cel agricol, energetic, infrastructură şi sistemul financiar.

Instituţia îşi reafirmă interesul pentru sectorul privat, cel energetic şi infrastructură.

Proiectul este supus dezbaterii publice până la 9 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BERD: România are nevoie de politici adecvate pentru evitarea vulnerabilităţilor .
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BERD: România are nevoie de politici adecvate pentru evitarea vulnerabilităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte