Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cameră: Averea dobândită ilicit de către demnitari se confiscă

Marţi, 11 Martie 2008 (13:42:55)

Deputaţii au decis, marţi, ca averea dobândită ilicit de către demnitari, magistraţi şi alte persoane cu funcţii de conducere să fie confiscată, iar în cazul în care aceste persoane nu şi-au plătit impozitele, să fie executaţi silit.
  Camera Deputaţilor a adoptat, cu 186 voturi "pentru", 60 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri, o propunere legislativă de modificare a legii controlului şi declarării averii demnitarilor, magistraţilor şi altor persoane cu funcţii de conducere şi funcţionari publici. Propunerea aparţine unor deputaţi ai PRM, PSD şi PNL, la care s-a introdus un amendament în acest sens.

Amendamentul aparţine deputatului PSD Eugen Nicolicea şi prevede că, dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcţiei demnitarului şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă se constată diferenţe nejustificabile, curtea de apel va stabili, prin hotărâre, bunurile sau cota aparte din acestea care nu au fost dobândite din surse legale.

Hotărârea curţii de apel va fi trimisă apoi parchetului competent, pentru a analiza dacă este cazul să se pună în mişcare acţiunea penală, iar în cazul în care persoana este găsită vinovată, prin hotărâre definitivă, averea ilicită se va confisca.

Organele Ministerului Finanţelor vor cerceta cazurile în care demintarii nu şi-au plătit obligaţiile către stat, iar dacă se constată acest lucru, acesta va fi executat silit. Dacă demnitarul va face o eroare în declaraţia de avere, instituţia la care lucrează va decide o sancţiune disciplinară.

Propunerea legislativă mai prevede şi că datele solicitate în declaraţia de avere vor fi considerate informaţii cu caracter public. Actul normativ mai prevede eliminarea enumerării categoriilor de bunuri care trebuie declarate, şi anume bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere.

Guvernul nu a susţinut această propunere legislativă, Comisia juridică a avizat-o favorabil, la fel şi Consiliul Superior al Magistraturii. Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestui proiect de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cameră: Averea dobândită ilicit de către demnitari se confiscă .
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cameră: Averea dobândită ilicit de către demnitari se confiscă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte