Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preţul produselor din carne ar putea creşte în acest an

Preţul produselor din carne ar putea creşte în acest an pe piaţa românească, din cauza scumpirii cărnii de porc la nivel european şi a majorării costurilor cu utilităţile în România, potrivit directorului general al producătorului de mezeluri H&E Reinert România.

"În această industrie, preţurile sunt influenţate de diverşi factori externi, care de această dată nu sunt favorabili. Din acest motiv, în 2008 sunt posibile creşteri de preţuri, ceea ce este posibil să ne afecteze şi pe noi. Preţul cărnii de porc a crescut în Europa, în România au crescut preţurile utilităţilor, condiţiile comerciale solicitate de parteneri sunt tot mai mari, toate aceste lucruri duc la o creştere inevitabilă a preţurilor", a declarat Ovidiu Bocăniciu.

Potrivit estimărilor lui Bocăniciu, piaţa mezelurilor va creşte cu 8-10% în acest an, faţă de 2007.

H&E Reinert România, subsidiară a grupului german H&E Reinert, a intrat pe piaţa românească printr-o investiţie greenfield de circa 17 milioane de euro, lângă Braşov. Compania a încheiat anul 2007 cu afaceri de circa cinci milioane de euro, după nouă luni de funcţionare pe piaţa românească.

"Deoarece 2007 a fost primul an de funcţionare, doar pe o perioadă de nouă luni, cifra de afaceri nu este relevantă. Dar şi în acest fel am avut un rulaj de aproximativ cinci milioane euro. Bineînţeles că nu se poate vorbi de profit după nouă luni de funcţionare, la o investiţie de 17 milioane de euro. Pentru 2008, estimăm o dublare a cifrei de afaceri, deoarece vom avea toate cele 12 luni la dispoziţie şi am depăşit deja perioada de lansare pe piaţă, având parteneri constanţi şi de încredere", a spus directorul general al H&E Reinert România.

 

Materie primă din import.

H&E Reinert România foloseşte numai materie primă din import şi nu intenţionează să investească în ferme proprii, pentru asigurarea materiei prime, aşa cum au ales alţi procesatori de carne.

"Materia primă din România, respectiv carnea de porc, nu este încă certificată conform cu cerinţele UE, iar Reinert doreşte începerea exporturilor cât de curând posibil. Pentru acest lucru sperăm şi în susţinerea Ministerului Agriculturii, care ar trebui să se implice mai mult in susţinerea exporturilor de produse din carne din România. Până acum avem doar promisiuni", a spus Bocăniciu.

El a adăugat că, fiind recent intrată pe piaţa românească, compania nu resimte în aceeaşi măsură ca alte firme interdicţia la export, dar militează pentru reluarea cât mai rapidă a acestora.

 

Discuţii despre interdicţia de export.

Uniunea Europeană a extins până în 2010 interdicţia impusă firmelor româneşti de a livra carne şi produse din carne de porc în celelalte state membre, întrucât a considerat că pesta porcină nu este sub control. Reluarea livrărilor este condiţionată de eradicarea pestei porcine, iar firmele şi autorităţile caută soluţii, una dintre acestea fiind lohnul, care presupune că procesatorii folosesc carne importată din statele neafectate de boală.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, se va întâlni în următoarele săptămâni cu procesatorii de carne pentru discuţii pe această temă, concluziile urmând să fie transmise la Bruxelles.

H&E Reinert România are în portofoliu peste 70 de produse din gama crud-uscate, fierte-afumate, şunci şi specialităţi, şi o gamă de mezeluri pentru copii, care este adusă din import.

Pe piaţa preparatelor din carne din România principalii competitori ai Reinert sunt CrisTim, Aldis, Angst, Caroli şi Tabco-Campofrio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul produselor din carne ar putea creşte în acest an.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul produselor din carne ar putea creşte în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte