Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Danuta Hubner: Protejarea mediului şi drumuri noi, necesare pentru dezvoltarea turistică a României

Marţi, 11 Martie 2008 (14:47:09)

Comisarul european pentru Politici Regionale, Danuta Hubner, a declarat, într-un interviu acordat reţelei Euractiv, că autorităţile române trebuie să acorde atenţie protecţiei mediului dar şi construirii de drumuri, dacă doresc să dezvolte turismul.
  Comisarul european pentru Politici Regionale, Danuta Hubner, a declarat, în interviul publicat pe site-ul Euractiv, că în cazul României, ca şi în cazul altor state membre, există necesitatea unei bune administrări.

"Politica de coeziune europeană nu poate fi complet şi eficient implementată decât printr-un nivel calitativ ridicat al administrării naţionale, regionale şi locale, existând destui oameni care sunt foarte bine plătiţi pentru a rămâne în sectorul public. Alcătuirea unei asemenea echipe administrative puternice va rămâne pentru România o provocare a următorilor ani", a explicat Hubner.

Comisarul european a menţionat însă şi importanţa calităţii proiectelor, "care nu reprezintă o simplă listă de cumpărături, ci o strategie de dezvoltare la nivel naţional, regional sau pentru fiecare cetăţean".

"Am discutat dintotdeauna, inclusiv cu Guvernul României, despre proiecte calitative, care fac parte dintr-o strategie de dezvoltare mai cuprinzătoare, iar faptul că acestea au fost adoptate nu este o simplă întâmplare", a explicat oficialul european.

Danuta Hubner a explicat de asemenea că respectarea legilor, mai ales a celor cu privire la achiziţiile publice, controlul financiar şi mediu, reprezintă o "condiţie obligatorie". În opinia comisarului european, evaluarea de impact asupra mediului este foarte importantă mai ales în România, ale cărei bogăţii se datorează mediului său.

"În concluzie, dacă doriţi să beneficiaţi de dezvoltare turistică, va trebui sa vă îngrijiţi şi de mediu. Iar apoi va mai trebui să construiţi drumuri. România are nevoie de drumuri noi şi, înainte de asta, este necesară intotdeauna o evaluare a impactului asupra mediului. Aceasta va fi o provocare, întrucât procesul poate fi încetinit din cauza faptului că nu putem adopta proiecte fără evaluarea impactului asupra mediului, de exemplu în sectorul transportului", a spus Hubner.

Oficialul european a mai spus că, în prezent, în Europa are loc un proces de descentralizare, prin care cresc investiţiile publice la nivel local sau regional, ceea ce impune o bună integrare a politicii regionale în priorităţile naţionale. Pe de alt parte, Hubner şi-a exprimat speranţa că autorităţile regionale şi locale vor participa la discuţiile la nivel european despre viitorul politicii regionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Danuta Hubner: Protejarea mediului şi drumuri noi, necesare pentru dezvoltarea turistică a României.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danuta Hubner: Protejarea mediului şi drumuri noi, necesare pentru dezvoltarea turistică a României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte