Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întârzierea depunerii declaraţiilor CAS va afecta activul participanţilor la fondurile de pensii

Marţi, 11 Martie 2008 (13:56:53)

Activul unui angajat care va contribui la un fond de pensii privat obligatoriu (Pilonul II) ar putea fi afectat dacă angajatorul va întârzia să depună declaraţia pentru contribuţia la asigurările sociale de stat, din care se va calcula suma pe administratorul o primeşte în contul salariatului.
  "Odată cu începerea plăţilor la fondurilor de pensii private, în luna mai, rolul angajatorului va fi foarte important. Dacă angajatorul va întârzia să depună declaraţia pentru contribuţia la asigurările sociale de stat sau va calcula greşit acest document, va aduce prejudicii activului unui contributor", a spus preşedintele CNPAS, Mariana Câmpeanu, prezentă la conferinţa "MEDIAFAX Talks about Private Pensions".

Reprezentantul Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) nu a dorit să estimeze numărul persoanelor care ar putea fi afectate de posibilele întârzieri în procesul de depunere a declaraţiilor pentru contribuţia la asigurările sociale de stat.

"Nu mă aştept la cifre mari", a spus Câmpeanu.

Potrivit legislaţiei, în primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va ajunge în administrare privată. În termen de opt ani, procentul va creşte la 6%.

Pensiile obligatorii administrate privat (Pilonul II) au atras 18 societăţi de administrare care au în portofoliu 4,156 milioane de clienţi.

Primele contribuţii la Pilonul II vor fi virate în conturile salariaţilor până la 25 mai de către CNPAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întârzierea depunerii declaraţiilor CAS va afecta activul participanţilor la fondurile de pensii .
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întârzierea depunerii declaraţiilor CAS va afecta activul participanţilor la fondurile de pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte