Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Mediului: 18 grădini zooogice, între care şi cea din Bucureşti, vor fi închise

Marţi, 11 Martie 2008 (16:30:20)


Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a declarat, marţi, la Braşov, că 14 grădini zoologice din ţară vor fi reabilitate cu bani de la minister, iar 18 grădini zoologice, între care şi cea din Bucureşti, care nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru funcţionare, vor fi închise.
 
  Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Braşov, că 14 grădini zoologice din ţară vor fi reabilitate cu fonduri alocate de la minister de 130 milioane lei, iar celelalte 18 grădini zoologice, între care şi cea din Bucureşti, care nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru funcţionare, vor fi închise, urmând ca mii de animale să fie distribuite în alte locaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două dintre cele 32 de grădini zoologice din ţară, cele din Piatra Neamţ şi Bacău, au primit deja aviz de închidere, porivit ministrului.

"Toate grădinile zoologice din ţară, care sunt locuri create în scopuri educative şi recreative, din păcate sunt departe de a fi ceea ce se vrea în Uniunea Europeană. Uneori avem de a face mai degrabă cu adevărate lagăre pentru animale, nu cu grădini zoologice. Multe nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a funcţiona şi prin urmare vor fi închise", a spus ministrul într-o conferinţă de presă susţinută la rezervaţia de urşi din Zărneşti.

Cele 18 grădini zoologice care vor fi închise în următorii doi ani nu îndeplinesc condiţiile necesare de spaţiu, igienă, hrană şi condiţii de iarnă. Printre grădinile care vor fi închise se află şi cea din Capitală, care nu a depus niciun proiect în vederea reabilitării.

În urma închierii celor 18 grădini zoologice din ţară, aproximativ 10.000 de animale vor rămâne fără adăpost, urmând ca pentru acestea să se găsească o altă locaţie, potrivit sursei citate.

"Aceste grădini nu vor fi închise a doua zi după ce vor primi avizul de închidere, ci procedura va dura de la câteva luni la unu-doi ani pentru că acolo sunt animale pentru care trebuie să găsim un nou cămin. Şi nu va fi uşor, deoarece nu dorim eutanasierea animalelor", a spus Korodi.

În grădinile zoologice din ţară există 5.000 de mamifere, 5.200 specii de păsări, 450 de reptile şi 5.300 de peşti.

Korodi a precizat că în cursul lunii mai, se va organiza o întâlnire în Bucureşti cu specialişti internaţionali în reintegrarea animalelor în natură sau în alte locaţii.

"În următoarea perioadă, vom interzice înmulţirea speciilor din grădinile zoologice care urmează a fi închise şi vom gândi soluţii pentru cele care sunt în captivitate deocamdată, astfel încât să nu ajungem să le euthanasiem", a mai declarat ministrul.

Din cele 32 de grăădini zoologice din ţară, doar 14 vor fi reabilitate până în 2012. Pentru aceasta, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a aprobat, printr-o hotărâre de guvern, alocarea unui fond de 130 milioane lei (38 milioane euro) pentru reabilitarea grădinilor zoologice din Oradea, Braşov, Reşiţa, Turda, Craiova, Galaţi, Hunedoara, Târgu Mureş, Slatina, Ploieşti, Rădăuţi, Timişoara, Bârlad şi Rm Vâlcea. Fondurile alocate de minister vor fi împărţite în mod aproximativ egal tuturor celor 14 grădini zoologice, contribuţia ministerului fiind de 75% din suma necesară reabilitării, resul de 25% urmând a fi alocat de către administraţiile locale.

Dintre cele 14 grădini zoologice care vor fi reabilitate, două nu au avizul anual de funcţionare, Braşov şi Galaţi, însă cu toate acestea vor primi fondurile necesare deoarece s- au prezentat cu poiecte viabile, potrivit ministrului Mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Mediului: 18 grădini zooogice, între care şi cea din Bucureşti, vor fi închise.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Mediului: 18 grădini zooogice, între care şi cea din Bucureşti, vor fi închise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte