Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Sper ca la începutul acestei veri să punem în dezbatere Codurile civil şi penal

Joi, 6 Martie 2008 (13:27:43)

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că speră ca la începutul acestei veri ministerul să pună în dezbatere publică Codurile civil şi penal.
  Înainte de a intra în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, Cătălin Predoiu, care a făcut parte din Comisia de elaborare a Codului civil, a fost întrebat de jurnalişti când apreciază că acesta va fi finalizat.

"Pe agenda ministerului avem într-adevăr mai multe probleme. O să încercăm să acordăm o atenţie prioritată codurilor, cu atât mai mult cu cât ele sunt o condiţionalitate în cadrul mecanismului de cooperare şi de verificare cu Uniunea Europeană", a declarat Predoiu.

El a subliniat că s-au făcut progrese substanţiale la cele două coduri, având luni şi marţi o şedinţă cu membrii comisiilor de elaborare a acestora.

Noul ministru s-a declarat optimist spunând că toţi specialiştii implicaţi au înţeles că este miza muncii lor şi că speră să fie finalizate "într-un termen rezonabil", astfel încât Ministerul Justiţiei să se încadreze în cerinţele Comisiei Europene.

"Sper ca la începutul acestei veri să punem în dezbatere publică codurile respective. Sigur, este o evaluare nu neapărat un angajament. Un cod este o lucrare extrem de importantă, o lucrare tehnică, este o lege care este menită să rămână în vigoare o perioadă lungă", a afirmat noul ministru al Justiţiei.

Potrivit acestuia, cercetătorii şi profesioniştii care lucrează la cele două coduri (penal şi civil) "cântăresc foarte bine soluţiile şi îşi dau seama de responsabilitatea lor pentru că, evident, comisiile vin, pleacă, miniştrii la fel, codurile rămân şi nu este uşor să scrii un text care va reglementa într-un fel viaţa tuturor de aici înainte".

Întrebat despre modalitatea în care va reuşi să deblocheze la Parlament adoptarea codurilor, Predoiu a răspuns: "Lumea s-a făcut în şapte zile. Eu sunt în a treia zi de ministeriat. Pas cu pas".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Sper ca la începutul acestei veri să punem în dezbatere Codurile civil şi penal .
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Sper ca la începutul acestei veri să punem în dezbatere Codurile civil şi penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte