Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Formula găsită la Senat pentru Legea ANI satisface cerinţele Comisiei Europene

Joi, 6 Martie 2008 (13:26:11)

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că formula convenită la Comisia juridică din Senat privind Legea ANI este una care satisface cerinţele de la Bruxelles.
  "Am avut luni la Senat o dezbatere la Comisia juridică, începută furtunos şi continuată la fel, care până la urmă s-a terminat cu o soluţie acceptată de toate părţile implicate", a spus Predoiu, care se află, joi, pentru prima dată la CSM.

Potrivit acestuia, soluţia este una care satisface cerinţele Comisiei Europene.

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului din Senat au decis, marţi, să adopte punctul de vedere al MJ, potrivit căruia Legea ANI se aplică în cazul averilor nejustificate, inspectorii urmând să verifice dacă diferenţele de avere sunt sau nu justificate, în vederea sesizării instanţei.

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului din Senat au dezbătut proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.49/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru a lămuri problema introducerii în text fie a sintagmei "avere ilicită", fie "avere nejustificată".

Cele două comisii au aprobat, cu 11 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", raportul favorabil asupra proiectului de lege în forma propusă de Ordonanţa de Urgenţă, cu unele modificări, astfel încât Legea ANI să se refere la averile nejustificate.

Potrivit Ordonanţei, inspectorii de integritate verifică dacă diferenţa vădită este justificată. Dacă diferenţa nu este justificată, inspectorii sesizează instanţa competentă pentru stabilirea părţii de avere dobândită sau a bunului determinat dobândit cu caracter nejustificat a cărui confiscare o solicită.

Senatorii celor două comisii au menţinut textul OUG, potrivit căruia prin diferenţa vădită se înţelege o diferenţă între averea dobândită şi veniturile realizate de cel puţin 10.000 de euro sau echivalentul în lei.

Prezent la dezbateri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a propus introducerea unei "sancţiuni de impozitare pentru ceea ce este vădit nejustificat". El a arătat că, potrivit propunerii sale, "partea de avere licită rămâne la cetăţean, cea ilicită e confiscată, iar cea vădit nejustificată este impozitată".

Ministrul s-a declarat adeptul unei "variante solomonice" a legii: "Îi lăsăm omului şi iahturile, şi hotelurile care sunt vădit nejustificate, dar să le impozităm".

Propunerea sa nu a fost suspusă aprobării, senatorii susţinând că nu au timpul necesar pentru a analiza iniţiativele ministerului pe marginea acestei legi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Formula găsită la Senat pentru Legea ANI satisface cerinţele Comisiei Europene .
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Formula găsită la Senat pentru Legea ANI satisface cerinţele Comisiei Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte