Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Contestarea uninominalului la CC - încercare disperată de a schimba mersul istoriei

Joi, 6 Martie 2008 (14:05:56)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că demersul PRM şi PC de a contesta la Curtea Constituţională legea privind introducerea votului uninominal reprezintă o încercare disperată de a schimba mersul istoriei, bazată pe teama că nu vor mai intra în Parlamentul următor.
  "E o încercare disperată de a schimba mersul istoriei. Eu înţeleg că există temeri legate de supravieţuirea unui partid sau altul în Parlamentul următor, înţeleg că există şi temeri poate legitime cu privire la riscurile pe care un sistem electoral modificat le poate aduce. Dar, din punct de vedere al demersului, sunt convins că acest lucru va fi văzut extrem de prost de către electorat", a arătat Geoană.

El a precizat că partidele care încearcă să se opună tendinţei opiniei publice de a opta pentru votul uninominal fac o greşeală.

"Înţeleg că şi cei de la PC vor să asigure numărul necesar de semnături pentru sesizarea Curţii Consittuţionale. Este un alt partid mic care, probabil, are temeri similare, ca şi PRM", a arătat Geoană.

Liderul PSD şi-a manifestat speranţa ca decizia Curţii Constituţionle să fie una care să confirme varianta actuală a legii privind introducerea votului uninominal.

"Din punctul nostru de vedere, această lege va produce efecte şi se va întâmpla. Dacă Curtea Consituţioanlă va avea obiecţiuni, avem obligaţia să le amendăm", a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a admis că există posibilitatea ca demersul PRM şi PC către Curtea Constituţională să reprezinte un risc privind amânarea introducerii votului uninominal pentru preşedinţii de Consilii Judeţene.

PRM a anunţat că va depune, în cursul zilei de joi, la Curtea Constituţională, contestaţia la legea votului uninominal.

Vicepreşedintele PC Sergiu Andon a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să semneze contestaţia pe care PRM o va depune la Curtea Constituţională pe tema legii privind votul uninominal, arătând că este posibil ca şi alţi parlamentari ai partidului să se alăture acestui demers.

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că sesizarea către Curtea Constituţională referitoare la legea votului uninominal a fost semnată şi de cei zece senatori PC, precum şi de independentul Dan Claudiu Tănăsescu.

Contactat de MEDIAFAX, liderul grupului PC din Senat, Sabin Cutaş, a confirmat că toţi senatorii conservatori care au fost prezenţi miercuri dimineaţă în sala de plen au semnat sesizarea iniţiată de senatorii PRM. Cutaş a menţionat că motivul pentru care Partidul Conservator susţine acest demers este încălcarea prin anumite prevederi ale Legii privind introducerea votului uninominal a textului constituţional care prevede dreptul cetăţenilor de a alege şi de a fi aleşi.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, legea privind votul uninominal, care prevede ca atât parlamentarii, cât şi preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi prin acest tip de vot.

Conform articolului 146 din Constituţie, Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Contestarea uninominalului la CC - încercare disperată de a schimba mersul istoriei.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Contestarea uninominalului la CC - încercare disperată de a schimba mersul istoriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte