Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funar: Sesizarea PRM către CC privind uninominalul este semnată şi de cei zece senatori PC

Joi, 6 Martie 2008 (13:40:00)

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că sesizarea către Curtea Constituţională referitoare la legea votului uninominal a fost semnată şi de cei zece senatori PC, precum şi de independentul Dan Claudiu Tănăsescu.
  Gheorghe Funar a precizat că documentul iniţiat de PRM purta, încă de miercuri seară, semnăturile tuturor senatorilor PRM, precum şi ale celor zece senatori ai Partidului Conservator, precum şi a senatorului independent Dan Claudiu Tănăsescu.

Vicepreşedintele PC Sergiu Andon a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să semneze contestaţia pe care PRM o va depune la Curtea Constituţională pe tema legii privind votul uninominal, arătând că este posibil ca şi alţi parlamentari ai partidului să se alăture acestui demers.

Conducerea PC s-a reunit, joi, la Galaţi, în şedinţa Biroului Executiv Central al partidului pentru a discuta despre strategia pentru alegerile locale şi ar putea aborda şi problema proiectului legii votului uninominal.

PRM a anunţat că va depune, în cursul zilei de joi, la Curtea Constituţională, contestaţia la legea votului uninominal.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a mai anunţat, miercuri, că formaţiunea pe care o conduce a strâns numărul necesar de semnături de la parlamentari PRM, PC şi independenţi astfel încât să poată sesiza Curtea Constituţională referitor la neconstituţionalitatea unor prevederi ale legii privind introducerea votului uninominal. El a spus că numărul necesar de semnături a fost depăşit, fiind strânse aproape 30 de semnături.

Întrebat dacă PC a semnat sesizarea de neconstituţionalitate ce va fi transmisă Curţii Constituţionale, Vadim Tudor a răspuns afirmativ. "Au semnat şi ei şi au semnat mai mulţi oameni şi senatori independenţi", a menţionat el.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, legea privind votul uninominal, care prevede ca atât parlamentarii, cât şi preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi prin acest tip de vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funar: Sesizarea PRM către CC privind uninominalul este semnată şi de cei zece senatori PC.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funar: Sesizarea PRM către CC privind uninominalul este semnată şi de cei zece senatori PC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte