Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Dezvoltării, Borbely Laszlo, vrea redistribuirea fondurilor pentru regiunile de dezvoltare

Joi, 6 Martie 2008 (14:58:51)

 Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbely Laszlo, a declarat, joi, la Alba Iulia, că la începutul anului viitor va avea loc o redistribuire a banilor alocaţi regiunilor de dezvoltare, iar acest lucru ar urma să se facă ţinând cont de o analiză demografică şi economică.
 
  Borbely a spus că până în luna iunie a acestui an vor fi finalizate o evaluare şi un studiu, care să ofere mai multe date statistice şi demografice despre regiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că pe baza acestor date se vor face analize şi o evaluare a împărţirii banilor.

"Evident, fiecare regiune ar vrea să aibă mai mulţi bani, dar cred că sunt date statistice obiective care pot să realizeze acest lucru", a spus Borbely.

Pe de altă parte, ministrul Borbely Laszlo s-a declarat nemulţumit de numărul de proiecte depuse pentru Programul Operaţional Regional şi a solicitat reprezentanţilor regiunilor de dezvoltare să se grăbească cu depunerea acestora, deoarece "cine depune proiecte mai repede primeşte banii mai repede".

Potrivit sursei citate, la nivel naţional au fost depuse 88 de proiecte, care însumează mai mult de un miliard de euro ca şi valoare, iar cele mai multe dintre acestea, respectiv 32, au fost depuse de Regiunea Nord-Est, cea mai săracă.

"Primele contracte vor fi încheiate la sfârşitul lunii martie. Regiunile au o anumită sumă la fiecare axă, sunt cinci, în programul operaţional regional, cine depune proiecte mai repede primeşte banii mai repede", a spus Borbely.

Ministrul a explicat că regiunea Centru, din care face parte şi judeţul Alba, a depus doar şapte proiecte pentru Programul Operaţional Regional.

Borbely Laszlo a mai spus că în comitetul de monitorizare de la nivelul ministerului s-a decis descentralizarea acestui program, iar toate hotărârile se iau la nivelul regiunilor.

"Orice decizie care se ia chiar la nivelul comitetului de monitorizare, care ar trebui să discute între axe şi între regiuni o eventuală redistribuire, se ia cu majoritate de către regiuni. Noi ce am discutat? Haide să începem să cheltuim banii şi probabil la sfârşitul lui 2008 - începutul lui 2009, putem discuta despre o eventuală reaşezare între axe sau între regiuni”, a încheiat Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Dezvoltării, Borbely Laszlo, vrea redistribuirea fondurilor pentru regiunile de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Dezvoltării, Borbely Laszlo, vrea redistribuirea fondurilor pentru regiunile de dezvoltare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte