Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demonstrat ştiinţific

Păr murdar pentru plămâni curaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetătorii americani au demonstrat, de curând, că părul murdar ne poate menţine şi proteja starea de sănătate. Deşi o astfel de soluţie nu ar fi cea mai indicată în cazul în care vrem să fim mai sănătoşi şi nici nu este recomandată, oamenii de ştiinţă susţin că părul murdar purifică aerul pe care îl respirăm.

Glenn Morrison şi Lakshmi Pandrangi, profesori în cadrul Universităţii din Missouri, au prelevat şuviţe din părul a opt subiecţi de diferite etnii. Au existat două seturi de mostre: primele au fost prelevate imediat după ce părul a fost spălat, iar ultimele au fost „recoltate” la 72 de ore după spălare, când părul începuse deja să se îngraşe, acoperindu-se cu sebum. Apoi, şuviţele de păr au fost aşezate timp de 24 de ore într-un glob închis, unde aerul a fost îmbogăţit cu ozon. Cercetătorii au constatat că părul murdar absoarbe de şapte ori mai mult ozon decât cel proaspăt spălat. „Ozonul se fixează pe păr pentru că reacţionează chimic cu componentele organice pe care le conţine sebumul”, a explicat profesorul Glenn Morrison, care studiază de câţiva ani efectele substanţelor poluante casnice. „Concentraţia de ozon tinde să fie mai scăzută în cazul părului murdar”, a mai spus Morrison.
Totuşi, aceste constatări nu înseamnă că, dacă nu ne spălăm părul, vom respira un aer mai curat. De fapt, cercetătorii au observat că, în urma reacţiei cu sebumul, ozonul provoacă apariţia unor noi compuşi organici toxici şi iritanţi. Prin urmare, chiar şi oamenii de ştiinţă consideră că aerisirea locuinţei în mod regulat este o metodă eficientă de a ne feri de poluarea domestică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păr murdar pentru plămâni curaţi.
 Vizualizări articol: 2044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păr murdar pentru plămâni curaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E adevarat! trimis de
( 6 mar 2008, 11:29:25
De asta noi rromi nu suntem bolnavi de plam�i!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte