Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Europeană va atenţiona Ucraina cu privire la problemele de mediu ridicate de canalul Bîstroe

Joi, 6 Martie 2008 (18:05:00)

Comisia Europeană va trimite Ucrainei o scrisoare de atenţionare în legătură cu canalul Bîstroe şi cu problemele de mediu ridicate de acesta, a declarat, joi, la Bucureşti, comisarul european pentru Transporturi, Jacques Barrot.

  "Procesul este următorul: comisarul redactează o scrisoare către Ucraina, prin care o atenţionează asupra problemelor de mediu grave pe care le presupune canalul Bîstroe", a afirmat Barrot într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Transporturilor.

El nu a precizat data la care va fi transmisă scrisoarea.

Comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas, s-a declarat "de acord" cu poziţia României în conflictul cu Ucraina pe tema Bîstroe, anunţându-l pe ministrul român al Mediului, Korodi Attila, că va trimite Ucrainei o scrisoare oficială în care va cere explicaţii privind proiectul.

Ministrul Korodi Attila a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că, în urmă cu mai multe săptămâni, instituţia pe care o conduce a primit din partea autorităţilor ucrainene o scrisoare prin care acestea informau că au decis unilateral să finalizeze proiectul canalului Bîstroe. Ministrul român al Mediului a propus atunci ca pe agenda Consiliului European al miniştrilor Mediului să fie introdusă şi problema Bîstroe.

"La Consiliu am prezentat o informare în care precizam că am primit un document din partea Ucrainei şi ceream intervenţia autorităţilor europene şi a statelor membre în această problemă", a spus ministrul Korodi.

La apelul acestuia au răspuns Ungaria, Estonia şi Franţa, dar şi comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas.

Delegaţia Ungariei - care anunţase şi anterior întâlnirii de zilele trecute de la Bruxelles că sprijină România în acest caz - a precizat că va monitoriza permanent problema Bîstroe şi s-a declarat alături de România. Estonia a denunţat faptul că prevederile convenţiilor internaţionale privind investiţiile cu impact transfrontalier nu au fost respectate de Ucraina în cazul Bîstroe, iar ministrul francez al Mediului a subliniat importanţa ecologică a Deltei Dunării şi a declarat că nu este de acord ca vreo investiţie străină care poate periclita ecosistemul protejat să fie făcută fără consultarea României.

În finalul întâlnirii, comisarul european Stavros Dimas "s-a declarat de acord cu poziţia României şi a anunţat că va trimite o scrisoare oficială prin care va cere explicaţii Ucrainei despre proiectul canalului Bîstroe", a mai precizat ministrul Korodi.

Potrivit uzanţelor, în cazul în care o acţiune a unui stat terţ nemulţumeşte autorităţile europene, respectiva ţară ar putea fi "taxată" la cuantumul fondurilor pe care le-ar putea primi în proiectele bilaterale pe care le dezvoltă ulterior în parteneriat cu Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană va atenţiona Ucraina cu privire la problemele de mediu ridicate de canalul Bîstroe.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană va atenţiona Ucraina cu privire la problemele de mediu ridicate de canalul Bîstroe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte