Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN:Diminuarea bugetului arată că Guvernul nu s-a gândit niciodată la o investiţie reală în educaţie

Joi, 6 Martie 2008 (13:28:52)


Federaţia Educaţiei Naţionale consideră că prin diminuarea bugetului Educaţiei, Guvernul demonstrează că nu s-a gândit niciodată cu adevărat la o investiţie reală în învăţământ, apreciind că Executivul a oferit 6% din PIB doar pentru a crea impresia că este interesat de sistemul educaţional.
  "Totul a fost doar la nivel declarativ. Aşa s-a întâmplat anul trecut, când sute de milioane de euro s-au reîntors la bugetul consolidat, şi tot aşa se întâmplă şi acum. Se pare că sume şi mai mari din actualul buget al educaţiei vor lua aceeaşi cale spre fondurile aflate la dispoziţia Guvernului, care, în acest an electoral, pot avea destinaţii nebănuite. Este inadmisibil ca după două luni din actualul exerciţiu financiar, Executivul să constate că învăţământului i-au fost alocate fonduri în exces", afirmă preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Cătălin Croitoru, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia conducerii FEN, această măsură dovedeşte că Guvernul a supradimensionat în mod artificial actualul buget al educaţiei, oferind şase la sută din PIB pentru a crea impresia că este interesat de sistemul educaţional.

"PNL ne-a demonstrat încă odată, ieri (miercuri - n.r.), «grija» pentru învăţământ prin neparticiparea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu la semnarea Pactului (naţional al educaţiei - n.r.), singurul disponibil fiind preşedintele Tineretului Liberal, Cristian Adomniţei", susţine Cătălin Croitoru.

FEN va cere organelor abilitate să verifice dacă, prin aceste rectificări negative de buget nu se ajunge de fapt la încălcarea Legii învăţământului, care prevede alocarea a cel puţin şase la sută din PIB pentru Educaţie, şi dacă retragerea acestor fonduri nu aduce prejudicii funcţionării normale a sistemului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prima rectificare a bugetului de stat pentru acest an, prin care sunt operate reduceri de bugete la aproape toate ministerele, dar fără o diminuarea a fondului de salarii, a investiţiilor importante sau a creşterilor salariale decise de Guvern, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Astfel, pe lista instituţiilor ale căror cheltuieli au fost reduse figurează, printre altele, Ministerul Apărării (cu o sumă revizuită în scădere cu 800 de milioane de lei), Ministerul Agriculturii (un minus de 450 de milioane de lei), Ministerul Sănătăţii (o reducere de 433,7 milioane de lei), Ministerul Mediului (un minus de 190,6 milioane de lei), Ministerul Transporturilor (o reducere de 100 de milioane de lei), Ministerul Educaţiei (un minus de 200 de milioane de lei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN:Diminuarea bugetului arată că Guvernul nu s-a gândit niciodată la o investiţie reală în educaţie.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN:Diminuarea bugetului arată că Guvernul nu s-a gândit niciodată la o investiţie reală în educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte