Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Probabil că PSD nu va putea guverna singur, dar va încerca un guvern monocolor

Joi, 6 Martie 2008 (18:03:14)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că, probabil, partidul pe care îl conduce nu va putea guverna singur, dar că va încerca formarea unui guvern monocolor cu susţinere parlamentară.
  Întrebat dacă împărtăşeşte opinia deputatului liberal Crin Antonescu, care a declarat că este posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR, după alegeri, Mircea Geoană a spus că social-democraţii nu vor lua în calcul varianta unei alianţe decât după alegeri.

Liderul PSD a spus că, în condiţiile în care social-democraţii nu vor putea guverna singuri, în urma alegerilor parlamentare, prioritatea PSD ar constitui-o formarea unui guvern monocolor social-democrat cu susţinere parlamentară din partea unui partid, după modelul în care a funcţionat Cabinetul Năstase.

Geoană a spus că, dacă PSD nu va putea pune în practică această opţiune, se va gândi la o alianţă politică guvernamentală cu un partid care să asigure atingerea majorităţii parlamentare.

El nu a avansat variante concrete în acest sens.

Geoană a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit cu cancelarul Austriei, Alfred Gusenbauer. Cei doi au discutat despre reuniurea Consiliului European de săptămâna viitoare, despre posibilităţile Austriei de a se implica în modernizarea infrastructurii energetice şi financiar-bancare româneşti, dar şi despre vizita pe care liderul PSD urmează să o facă, în următoarea perioadă, la Viena.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că proiectul politic real al lui Traian Băsescu face imposibilă o relaţie între PNL şi PDL, astfel că este posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR, după alegeri.

"În ciuda tuturor lucrurilor care ne despart de PSD, cred că din păcate proiectul politic real al lui Traian Băsescu este unul care face imposibilă o relaţie între noi şi PDL. În aceste condiţii, eu cred că şi PNL trebuie să se gîndească bine ce raporturi ar trebui să aibă cu PSD în perioadă postelectorală. Cred că o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR este posibilă, şi din punctul meu de vedere e de dorit ca PNL să fie parte dintr-o majoritate guvernamentală şi după alegeri", a declarat Antonescu, pentru "Cotidianul".

El a respins însă variantă unei alianţe preelectorale cu PSD.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a prezentat, luni, conducerii centrale a partidului, o analiză a celor patru variante pe care social-democraţii le-ar avea la dispoziţie din punct de vedere politic.

Analiza lui Năstase identifică patru posibile variante pe care le-ar putea adopta PSD, variante pe care liderii PSD le-au luat în discuţie în mod repetat de-a lungul timpului. Cele patru variante prezentate de Năstase sunt: forţarea căderii guvernului şi organizarea de alegeri anticipate simultane cu cele locale, menţinerea actualei situaţii politice şi alegeri la termen, intrarea PSD la guvernare alături de PNL, respectiv accentuarea activităţii politice de opoziţie, prin respingerea legilor guvernului şi eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură.

Variantele au fost discutate de o parte a liderilor PSD şi duminică seara, într-o întâlnire informală. Nici duminică, nici luni, la Biroul Permanent, nu s-a adoptat niciuna dintre cele patru posibile soluţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Probabil că PSD nu va putea guverna singur, dar va încerca un guvern monocolor.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Probabil că PSD nu va putea guverna singur, dar va încerca un guvern monocolor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte