Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI apreciază decizia Guvernului de reducere a deficitului bugetar, dar o consideră insuficientă

Joi, 6 Martie 2008 (18:06:31)


Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază planul Guvernului de a reduce deficitul bugetar în 2008 ca fiind "un pas în direcţia corectă", dar a avertizat că nu este suficient pentru a determina încetinirea semnificativă a creşterii cererii interne, transmite Reuters.
  Guvernul a redus, miercuri, obiectivul pentru 2008 privind deficitul bugetului consolidat de la 2,7% din PIB la 2,3% din PIB, pentru a respecta solicitările Uniunii Europene şi pentru a controla presiunile inflaţioniste.

Pentru România, reducerea nivelului cererii locale este esenţială, pentru a controla evoluţia ratei inflaţiei, care a urcat la 7% în luna ianuarie, şi a deficitului de cont curent, care s-a situat la circa 13,9% din PIB anul trecut, notează Reuters.

"Rectificarea bugetară este un pas în direcţia bună, dar ar putea să nu fie suficientă...şi astfel să se pună prea multă presiune pe politica monetară pentru a reduce rata inflaţiei", a afirmat Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentantul FMI la Bucureşti.

România a înregistrat o creştere economică solidă în ultimii ani, susţinută de nivelul ridicat al investiţiilor străine, de eforturile firmelor de modernizare şi de cheltuielile mari ale gospodăriilor, în condiţiile în care românii doresc să-şi îmbunătăţească nivelul de trai, se mai menţionează în articolul agenţiei de presă.

Creşterea cheltuielilor a determinat avansul semnificativ al importurilor, majorând astfel deficitul extern şi alimentând temerile că statul s-ar putea confrunta cu probleme financiare dacă investiţiile străine încetează.

Cheltuielile bugetare, mai ales pe partea de consum, au determinat intensificarea temerilor că autorităţile de la Bucureşti au avut o reacţie neadecvată la semnele de supraîncălzire a economiei, aşa cum au afirmat şi observatorii străini.

Comisia Europeană (CE) a avertizat România, în acest an, asupra pericolului de a intra în procedura de deficit excesiv, estimând că deficitul va urca la 3,2% din PIB în 2008 şi la 3,9% din PIB în 2009, peste nivelul ţintit de blocul comunitar, de 3%.

Fernandez-Ansola a adăugat că FMI va analiza perspectiva noului buget în luna aprilie, reafirmând că Guvernul ar putea să fie prea optimist în privinţa estimărilor legate de venituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI apreciază decizia Guvernului de reducere a deficitului bugetar, dar o consideră insuficientă.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI apreciază decizia Guvernului de reducere a deficitului bugetar, dar o consideră insuficientă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte