Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul cheltuieşte zece milioane euro pentru îmbunătăţirea imaginii românilor în Italia şi Spania

Marţi, 12 Februarie 2008 (17:20:59)


Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) va cheltui o sumă estimată la 36 milioane lei (9,9 milioane euro) cu o campanie de comunicare în Italia şi Spania, având ca scop îmbunătăţirea percepţiei României şi a comunităţilor de români.
  Campania, denumită "Români în Europa", prevede inclusiv elaborarea unui proiect de consultanţă privind modul de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză în care sunt implicaţi cetăţeni români de pe teritoriul Italiei şi Spaniei.

Un studiu sociologic referitor la comunitatea românească în Italia, realizat de Institutul Metro Media Transilvania pentru Agenţia de Strategii Guvernamentale în perioada 20 noiembrie-15 decembrie 2007, la nivelul a 1.066 persoane de peste 17 ani din 20 de regiuni ale Italiei, indică, printre altele, o frecvenţă ridicată a actelor de denigrare şi ameninţare a emigranţilor români prin injurii adresate în mijloacele de transport în comun, inscripţii cu caracter denigrator pe clădiri şi ziduri, precum şi legitimarea acestora de către carabinieri doar pentru că sunt români (14%).

Majoritatea românilor din Italia consideră că presa italiană a prezentat tendenţios cazul "Romulus Mailat", acuzat că a ucis un cetăţean italian, şi intenţionează să revină definitiv în ţară în cel mult doi ani, în principal pentru a achiziţiona sau construi o locuinţă, conform studiului.

Preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, Alfred Bulai, a precizat atunci că datele colectate prin sondaj, care a necesitat costuri de 299.000 lei, au fost transmise Ministerelor de Externe, Interne şi Muncii, pentru a fi analizate în vederea elaborării unor politici în domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul cheltuieşte zece milioane euro pentru îmbunătăţirea imaginii românilor în Italia şi Spania.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul cheltuieşte zece milioane euro pentru îmbunătăţirea imaginii românilor în Italia şi Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte