Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: PSD nu e pregătit de anticipate, declaraţiile lui Geoană "o mică încurcare a lucrurilor"

Marţi, 12 Februarie 2008 (16:17:01)


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că, în opinia sa, PSD nu este pregătit pentru alegeri anticipate, el apreciind că ieşirile în presă ale liderului social-democrat, Mircea Geoană, pe subiectul anticipatelor, au reprezentat „o mică încurcare a lucrurilor”.
  Întrebat dacă este de acord cu declanşarea alegerilor anticipate, după cum a anunţat Mircea Geoană, Iliescu a răspuns: „A fost cam intepestivă această chestiune şi nu în spiritul discuţiilor noastre din Biroul Permanent. Adică în Biroul Permanent altceva s-a discutat. Ţinând seama de aceste presiuni sistematice din partea preşedintelui Băsescu asupra Guvernului, de stările de spririt din cadrul PNL, discuţia noastră a fost să analizăm toate consecinţele posibile care pot să ducă, pe de o parte, la nefuncţionarea Guvernului şi crearea unor dificultăţi şi că asta s-ar putea genereze o criză guvernamentală care până la urmă să ducă şi la aşa ceva (alegeri anticipate, n.red.)”, a explicat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a subliniat că discuţia din şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni a privit analizarea tuturor posibilităţilor şi pregătirea PSD pentru oricare dintre acestea şi nu a vizat provocarea de către PSD a căderii Guvernului sau declanşarea alegerilor anticipate.

„Asta a fost discuţia: că trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate, pentru că se poate provoca o stare de criză care să nu mai fie stăpânită şi atuci noi trebuie să fim pregătiţi. Asta a fost toată ideea: cum anume să ne pregătim pentru toate alternativele posibile şi nu ca PSD să provoace o stare de criză”, a arătat Iliescu.

Întrebat de ce Mircea Geoană a făcut astfel de declaraţii dacă nu s-au discutat în Biroul Permanent, Iliescu a răspuns: „N-aş putea să...eu am crezut că era numai o ruptură din context, pentru că contextul general a fost să luăm în considerare toate posibilităţile care pot să apară şi să ne gândim cum să ne pregătim pentru toate acestea, nu ca PSD să provoace o stare de criză. Eu cred că a fost o mică încurcare a lucrurilor”.

Iliescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu îl va sprijini pe Mircea Geoană în privinţa alegerilor anticipate, urmând ca miercuri, la Comitetul Executiv naţional, să se discute asupra acestui subiect. „Ca să ne lămurim asupra acestor lucruri”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a mai spus, răspunzând unei alte întrebări, că PSD, în opinia sa, nu este pregătit de anticipate.

PSD cere demisia de onoare a Guvernului Tăriceanu pentru ca România să iasă din blocajul politic, instituţional, constituţional, economic şi social, demisie care să ducă la alegeri parlamentare anticipate, eventual organizate odată cu cele locale.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că acesta a fost singurul punct al şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD şi a anunţat convocarea unei şedinţe de urgenţă a Comitetului Executiv al partidului, pentru miercuri.

El a anunţat că PSD nu va vota niciun fel de restructurare propusă de Guvernul Tăriceanu şi niciun fel de lege propusă de actuala putere.

Geoană a precizat, răspunzând unei întrebări, că dacă actualul Executiv va demisiona, în mod automat se merge pe devansarea calendarului alegerilor parlamentare, "spre cele locale".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: PSD nu e pregătit de anticipate, declaraţiile lui Geoană "o mică încurcare a lucrurilor".
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: PSD nu e pregătit de anticipate, declaraţiile lui Geoană "o mică încurcare a lucrurilor"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte