Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Sucevenii nu vor să colecteze selectiv deşeurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile din municipiul Suceava pare să dea încă mari bătăi de cap autorităţilor.

Deşi municipalitatea şi operatorul de salubrizare din Suceava, societatea Rosal, au anunţat, încă de la finalul anului 2007, demararea programului de colectare selectivă a tuturor categoriilor de deşeuri reciclabile, şi în rândul populaţiei, nici una dintre cele 102 asociaţii de proprietari nu a solicitat sacii speciali puşi la dispoziţie.

Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a declarat că lucrurile privind colectarea selectivă a deşeurilor „se mişcă mai greu” în cadrul asociaţiilor de proprietari.

„Un motiv posibil ar fi că nu toate asociaţiile au angajate femei de serviciu ce ar putea să se ocupe de depozitarea acestor saci. Deşi aceşti saci nu sunt oferiţi contra cost, nu am primit încă nici o solicitare din partea asociaţiilor de proprietari”, a precizat directorul Niculescu.

Societatea Rosal aşteaptă încă astfel de solicitări, iar odată cu distribuirea sacilor de culoare albastră pentru hârtie şi carton şi de culoare galbenă pentru plastic şi folie se va stabili şi un grafic de ridicare a acestora.

 

1.500 de saci distribuiţi agenţilor economici din Suceava

Agenţii economici din Suceava au început, în schimb, să se conformeze normelor de mediu. De la începutul anului, societatea Rosal a încheiat 150 de contracte cu agenţi economici din municipiu, în baza cărora a distribuit aproximativ 1.500 de saci speciali pentru deşeuri reciclabile.

„Efectele acestei acţiuni încep să se resimtă şi în ceea ce priveşte volumul deşeurilor colectate în pubelele pentru deşeuri menajere. În unele zone, a scăzut frecvenţa cu care Rosal ridică gunoiul”, a explicat Adrian Niculescu.

Sacii cu deşeuri reciclabile sunt ridicaţi de lucrătorii Rosal în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, iar pet-urile adunate în cele 112 ţarcuri, în zilele de luni, miercuri, vineri, iar pe timp de iarnă, şi duminica.

Odată cu ridicarea ţarcurilor noi, cu platformă betonată, ce va demara din luna martie, problema spaţiilor de depozitare a recipienţilor pentru deşeuri reciclabile se va rezolva, sunt de părere reprezentanţii Rosal.

Cu toate acestea, adevărata selecţie a deşeurilor se face în casele sucevenilor, unii încă neobişnuiţi cu utilizarea sacilor menajeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu vor să colecteze selectiv deşeurile.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Sucevenii nu vor să colecteze selectiv deşeurile3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovineni necivilizati trimis de
(12 feb 2008, 11:35:46
asta denota ca suntem niste taranoi si ne mai miram de ce rad restul tarii de noi,cu comunistii care sunt presedinti de asociatii nu ma mir,aia stiu doar sa faca combinatii cu termica,tarani neciopliti pana si aia sunt gospodari
2.   Rosal trimis de
(12 feb 2008, 11:55:24
Ar trebui ca cei de la Rosal sa fac curat si printre blocuri,nu numai la bulevard ,ca taxa de salubrizare este egala pentru toti,iar cu deseurile care are cei sapte ani de acasa le selecteaza,iar tarani le arunca direct pe geam..
3.   Gunoaie trimis de
(12 feb 2008, 12:06:11
in olanda exista politia gunoaielor, care au grija ca cei care nu respecta regulile sa primeasca amenzi usturatoare.nu cred ca mai e mult pana o sa apara si la noi.ar trebui...

4.   Batrinetea mereu tinara trimis de
(12 feb 2008, 13:07:09
La noi politia e gunoi , si ce vrei de la unul care a fost adus acum 30 de ani de la tara la bloc si inca duce gunoiul cu galeata si rastoarna zoaiele linga ghena . Presedintii de asociatii sint acei HODOROGI cu astfel de obiceiuri. Dar cred ca asta se intimpla de sus , adica pestele la cap se-n pute. Trebuie sa fii hodorog sa conduci o asociatie , ca tinerii nu pot .
5.   Sacii de gunoi din asociatii trimis de
(12 feb 2008, 15:39:30
de cand cu sapaturile prin Burdujeni s-au mutat containerele de gunoi , unde mai erau amenajate pe langa ele si locuri speciale pentru material plastic. de ce nu se revine cu buncarul la vechiul lui loc. S-au pus containerele astea prin fata scarilor de bloc, de multe ori nu ai pe unde calca. Sunt si oameni carora nu le place curatenia dar sa se tina cont si de ceilalti care chiar daca ar vrea sa o faca nu pot.La asociatia de locatari scrie mare afis pe usa ca in ziua de X si Y sunt "pe teren"...ma intreb oare, pe care teren? nu am vazut nici un administrator sa vina si sa vada problemele oamenilor. poate sunt "prea ocupati"...scuze
5.1  RE: Sacii de gunoi din asociatii trimis de
(12 feb 2008, 17:32:56
Asa e si in Obcini,jegurile astea care fac bani de grohaie din gunoaie,nu vor sa se oboseasca cautand buncarele pe dupa blocuri,asa cum ar fi normal,ci le-au pus frumos,sub nasul nostru,in fata blocurilor casa avem cu ce ne mandri la la cei ce ne viziteaza/Ce sa le faci,taranii-tot tarani!
6.   Nasol trimis de
(12 feb 2008, 19:51:30
pubelele noi stau aliniate pe trotuare si iti stramba nasul cand treci pe langa ele(la fel si wc-dsf),iar replica vine cred de la cetateni prin nerespectarea colectarii deseurilor. eu unul asa fac!
7.   Pretentii trimis de
(12 feb 2008, 21:08:16
auzi motivatie> presedintii de asociatii sa ia cosurile pentru selectarea selectiva a gunoaielor. PROSTIE MAI MARE NU EXISTA! NORMAL AR FI CA FIECARE TOMBERON SA FIE INSCRIPTIONAT CU NUMELE TIPULUI DE GUNOI CARE TREBUIE PUS ACOLO. ACUM UN AN O ALTA SOCIETATE CARE SE OCUPA DE ASA CEVA A PROCEDAT CUM VA SPUN SI LUMEA RESPECTA CERINTA. Rosalul e varza dar da vina pe cetateni ca sunt necivilizati. CAND VOR FACE TREABA ASSA CUM TREBUIE VOM SI NOI CORECTI. aVIZ AUTORITATILOR!
8.   Eu fac... trimis de
(12 feb 2008, 21:39:20
Eu fac munca patriotica,civica,strang selectiv gunoaiele,dar BANII DIN VALORIFICAREA DESEURILOR CINE-I IA?Noi platim odata salubritatea,ei sa-si cumpere statie de sortare,si din banii rezultati din valorificarea materialelor refolosibile sa-si ia Prigoana junior inca un Lamborghini sau smecherii de la Rosal Toyote RAV 4.Sa v-o trag la nas!
9.   Eu vreau da nu stiu!! trimis de
(12 feb 2008, 23:24:28
Eu as vrea sa colectez deseurile diferit ..da sincer nu prea am timp sa urmaresc in mass media cum se procedeaza! Ar fi bine sa se imparta pliante pe la Primarie atunci cand mergi sa platesti atatea impozite. In afara de peturile de plastic care le arunc separat in locurile amenajate nu prea stiu ce sa fac cu sticla de ex. sau hartia. Cei de la Monitorul n-ar mai putea publica cum trebuie sa procedam? La noi in Obcini cei de la asociatie nu sunt prea interesati pentru promovarea acestui tip de reciclare.. oricum salariile le merg si fara sa se oboseasca cu lucruri in plus
10.   Neclar trimis de
(13 feb 2008, 09:06:08
nu a fost mediatizat acest lucru. lumea nu stie despre asa ceva.pe tomberoaele de gunoi nu intelegi mai nimic. eu am citit de la un capa la altul ce scrie pe un tomberon de acest en si nu reiese care este pt. plastic, care este pt. sticla, etc. SA SCRIE MARE PE ELE CU LITERE DE O SCHIOAPA:STICLA;PLASTIC.ETC

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte