Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Săniuţă: Semnarea Declaraţiei Schengen româno-bulgare, eroare regretabilă

Marţi, 12 Februarie 2008 (13:41:00)


Fostul ministru al Internelor în Guvernul PSD, deputatul Marian Săniuţă, a declarat, marţi, că semnarea de către România şi Bulgaria a Declaraţiei comune pentru aderarea la spaţiul Schengen în 2011 este o regretabilă eroare.
  Săniuţă a spus, într-o conferinţă de presă, că semnarea de către ministrul român de Interne şi de omologul său bulgar a Declaraţiei comune privind pregătirea pentru aderarea la spaţiul Schengen în 2011 este „o regretabilă eroare” şi „un pas înapoi”.

Fostul ministru de Interne şi-a motivat afirmaţiile prin faptul că aderarea la spaţiul Schengen a fost asumată de Guvernul PSD, în 2004, prin închiderea capitolului JAI de negocieri cu Uniunea Europeană, urmând a se produce în 2009.

Săniuţă a spus că această dată a fost stabilită de comun acord cu oficialii europeni, ţinând cont şi de faptul că statele care au aderat în 2004 la Uniunea Europeană au avut nevoie de o perioadă de trei ani pentru pregătirile necesare aderării la spaţiul Schengen.

Fostul ministru de Interne a acuzat declaraţiile fostului ministru al Internelor, Vasile Blaga, şi ale actualului ministru de Interne, Cristian David, care avansau date diferite pentru aderarea la spaţiul Schengen, în contradicţie cu declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu, în 24 decembrie 2007, care dădea asigurări că România nu va întârzia dincolo de anul 2010 să adere la spaţiul Schengen.

Pe de altă parte, Săniuţă a criticat şi „cuplarea” României cu Bulgaria în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. El a afirmat că ministrul Cristian David va trebui să precizeze dacă declaraţia comună semnată de miniştrii român şi bulgar în data de 25 ianuarie prevede că România ar putea adera la spaţiul Schengen mai târziu de 2011, în cazul în care Bulgaria nu va fi pregătită la acea dată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săniuţă: Semnarea Declaraţiei Schengen româno-bulgare, eroare regretabilă.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săniuţă: Semnarea Declaraţiei Schengen româno-bulgare, eroare regretabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte