Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei va fi construit cel mai modern Complex de Agrement din Bucovina

Ţara Dornelor beneficiază de un potenţial turistic natural deosebit. Resursele turistice din staţiune, precum şi din zona învecinată acesteia favorizează practicarea unor forme de turism variate, ce pot satisface opţiunile unor segmente importante de turişti.

În ultimii ani, investiţiile în turism au căpătat un trend ascendent. S-au construit multe structuri de primire şi cazare moderne. Însă latura agrementării turistice nu a constituit o prioritate a agenţilor economici, cu toate că aceasta se constituie ca mijloc principal de individualizare a ofertei turistice şi sursă importantă de încasări şi de creştere a eficienţei economice a activităţii în turism.

De aceea, administraţia locală trebuie să intervină, să acopere golul creat în managementul turismului dornean. Pentru aceasta, Consiliul Local şi executivul din Vatra Dornei au identificat mai multe proiecte al căror obiectiv îl constituie dezvoltarea infrastructurii de turism, inclusiv asigurarea facilităţilor de agrement şi creşterea atractivităţii zonei. Unul dintre cele mai atractive proiecte va fi Complexul de Agrement Lunca Dornelor.

Zona de agrement Lunca Dornelor se află pe malul stâng al râului Dorna.

În prezent, pe terenul zonei de agrement, aflat în proprietate publică, în suprafaţă de 15.400 mp, se află o serie de obiective de agrement în stare de degradare, respectiv: un lac, teren de sport betonat, scenă din lemn pe schelet metalic, un bazin de înot, un chioşc, şi drum de acces pietruit.

Zona a fost amenajată în anii 1960 pentru agrementul turiştilor şi localnicilor în timpul verii. După 1989, datorită lipsei lucrărilor de întreţinere periodică, întreaga zonă s-a deteriorat, fiind în prezent nefuncţională. Activele din această zonă au aparţinut unei firme din Vatra Dornei  care s-a privatizat după 1990, când activele i-u fost trecute prin efectul legii. Terenul fiind al municipalităţii, pentru întregirea proprietăţii şi pentru a putea construi în acea zonă, am procedat la cumpărarea acestor active, cu o sumă considerabilă.

Pentru reabilitarea zonei se propune realizarea unor lucrări de investiţii precum :  Construirea unui COMPLEX DE AGREMENT, amenajarea unei parcări auto, realizarea instalaţiei de iluminat exterior, etc.

Rolul acestui proiect în dezvoltarea staţiunii balneare Vatra Dornei, îl constituie îmbunătăţirea ofertei turistice, prin crearea unui loc pentru petrecerea timpului liber într-un mod plăcut şi atractiv.  Un proiect inspirat din Germania şi Elveţia, un proiect care va schimba faţa oraşului nostru turistic!
Complexul de agrement va fi proiectat într-o clădire, cu piscine moderne tobogane cu apa şi cascade, SPA, terenuri de sport, bowling şi discotecă.  Complexul proiectat  va îndeplini condiţii de  multifuncţionalitate, atractivitate, eficienţă (terapeutică), modulele proiectate vor fi  diversificate şi  flexibile (pretabile la adaptări şi înlocuiri ).   Gama instalaţiilor şi echipamentelor de agrement şi animaţie destinate petrecerii agreabile a timpului liber va fi diversificată, la nivelul fiecărei componente: de divertisment, sportiv, cultural-artistic, adaptată tuturor segmentelor  vârstă.

Aici, turiştii vor găsi, iarna sau vara, piscine moderne, acoperite sau în aer liber, tobogane cu apă, SPA, dar şi terenuri de tenis şi fotbal acoperit.

Pentru populaţia din oraş, dar şi din localităţile învecinate, investiţia va crea multe  locuri de muncă.

Este un proiect de anvergură, investiţie de circa 15 milioane euro, proiect ce face parte din strategia de promovare a produsului turistic „Bucovina”.
 
Primarul municipiului Vatra Dornei
Ing. Constantin HUŢANU
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Vatra Dornei va fi construit cel mai modern Complex de Agrement din Bucovina.
 Vizualizări articol: 8600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Vatra Dornei va fi construit cel mai modern Complex de Agrement din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte