Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studii

Cearta în cuplu poate fi benefică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu întotdeauna partenerul este precum vinul, respectiv cu cât trec mai mulţi ani, cu atât devine mai bun. Cu toate acestea, dacă aveţi un partener care în timp devine mai exigent şi mai iritant nu înseamnă că aveţi o problemă în cuplu.

De acest lucru sunt convinşi cercetătorii americani din cadrul Universităţii din Michigan, care au subliniat însă că în spatele unui cuplu certăreţ se poate ascunde un extraordinar raport de comunicare şi de solidaritate.
Echipa de cercetători a analizat timp de mai mulţi ani cazul a peste 800 de persoane cu vârsta de peste 20 de ani, axându-se pe aspectele negative ale relaţiei cu partenerul, prietenii şi copiii.
„Multe studii au demonstrat faptul că mariajul este benefic pentru persoanele implicate, puţine fiind cele care s-au concentrat asupra aspectelor negative ale relaţiilor”, a declarat Kira Birditt, de la Institute for Social Research, din cadrul universităţii americane. Analizând viaţa de cuplu, experţii au descoperit că privirea propriului partener cu ochi critici, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori după mai mulţi ani de convieţuire, nu este în mod necesar un lucru negativ, ci, dimpotrivă, poate avea un efect pozitiv.

Vârsta de 30 de ani, punctul culminant al certurilor
„Odată cu înaintarea în vârstă, devenim mai apropiaţi de partenerul nostru şi suntem mult mai capabili de a ne exprima. Cu alte cuvinte, este posibil ca negativitatea să fie un aspect normal al relaţiilor care presupun un contact cotidian prelungit”, a menţionat Kira Birditt.
Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au monitorizat evoluţia relaţiilor de cuplu în două ocazii: în 1992 şi în 2005. În particular, fiecare subiect trebuia să descrie gradul de negativitate al propriilor relaţii cu trei persoane „cheie”: partenerul, unul dintre fii şi cel mai bun prieten.
S-a observat că persoanele, pe măsură ce înaintează în vârstă, au relaţii din ce în ce mai puţin conflictuale cu partenerul, copiii şi prietenii şi că altercaţiile şi motivele de enervare tind să se diminueze odată cu trecerea anilor. Vârful de tensiune şi de negativitate maximă se înregistrează între 20 şi 30 de ani, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile cu partenerul, atingând punctul culminant mai ales după venirea pe lume a unui copil, adică, în cele mai multe dintre cazuri, aproape de vârsta de 30 de ani. Concluzia cercetătorilor este că, în majoritatea cuplurilor, apele se liniştesc după 60 de ani.
Faptul că în cupluri au loc certuri înseamnă că partenerii şi-au întărit capacitatea de a interacţiona. Cu trecerea anilor, aceştia devin mai transparenţi, discută şi analizează mai mult şi, totodată, învaţă să gestioneze situaţiile de conflict, evitând astfel certurile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cearta în cuplu poate fi benefică.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cearta în cuplu poate fi benefică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte