Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală

Marţi, 12 Februarie 2008 (15:13:44)


Preşedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin declanşarea alegerilor anticipate s-ar putea ajunge la "o criză politică generală".
  "În actuala noastră situaţie politică şi în actualele ezitări şi fel de fel de speculaţii legate de situaţie, mă tem că am impune o situaţie de criză politică şi de aceea ar fi mult mai bine dacă ne-am gândi la ceea ce este conform regulilor şi mandatelor dobândite", a apreciat liderul UDMR.

Pe de altă parte, Marko a spus că Uniunea nu ar fi "deranjată" de o eventuală comasare a celor două alegeri, locale şi parlamentare. "Ar însemna o economie de bani, de energie şi de campanie, mai ales că în 2009 vom avea două alegeri - alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale -, dar sunt extrem de sceptic în legătură cu astfel de bulversări ale regulilor deja stabilite şi ale mandatelor existente", a spus el.

"Dacă am conveni cu toţii, dacă am fi de acord cu toţii, dacă am avea aceleaşi scopuri principiale legat de declanşarea alegerilor anticipate, atunci am putea să sperăm să ducem până la capăt acestă decizie", a apreciat preşedintele Uniunii.

PSD cere demisia de onoare a Guvernului Tăriceanu pentru ca România să iasă din blocajul politic, instituţional, constituţional, economic şi social, demisie care să ducă la alegeri parlamentare anticipate, eventual organizate odată cu cele locale.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că acesta a fost singurul punct al şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD şi a anunţat convocarea unei şedinţe de urgenţă a Comitetului Executiv al partidului, pentru miercuri. El a anunţat că PSD nu va vota niciun fel de restructurare propusă de Guvernul Tăriceanu şi niciun fel de lege propusă de actuala putere.

Geoană a precizat, răspunzând unei întrebări, că dacă actualul Executiv va demisiona, în mod automat se merge pe devansarea calendarului alegerilor parlamentare, "spre cele locale".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală .
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: Dacă se declanşează anticipate, se poate ajunge la o criză politică generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte