Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii CPUN s-au certat pe holurile Parlamentului pe tema participării la Revoluţie

Marţi, 12 Februarie 2008 (13:38:25)

Câţiva participanţi la reuniunea CPUN de marţi s-au certat vehement, pe holurile Parlamentului, pe tema participării la Revoluţia din decembrie 1989, ei ajungând să se acuze reciproc că ar fi chemat trupele Miliţiei pentru a acţiona împotriva revoluţionarilor. 
  Câţiva participanţi la reuniunea "18 ani de la înfiinţarea Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională" s-au certat vehement pe tema participării lor la Revoluţia din decembrie 1989, în faţa sălii unde se desfăşura simpozionul, lângă mesele cu paharele de şampanie, pregătite pentru a celebra "majoratul" CPUN.

Ei au profitat de faptul că Ion Iliescu citea un "referat" pe tema activităţii "fructuoase" a CPUN şi au ieşit din sală, pentru a se certa, înconjuraţi de ziarişti încântaţi de scandalul care se profila, de cameramani şi de angajaţi ai Parlamentului, uimiţi de ţipetele de pe hol.

"Băi, baiatule, tu ai fost cu noi în faţă la Inter, pe 21 decembrie? Eu am fost, am mărturii", l-a întrebat Cristian Iliescu, fost secretar al CPUN, pe Nica Leon. Acesta din umbră nu s-a lăsat şi a aruncat printre dinţi: "Multe mărturii sunt false, mulţi sunt nişte infractori. Eu am depus la Parchetul Militar plângeri împotriva lui Ion Iliescu, pentru crime la Revoluţie".

Enervat de răspunsul în doi peri al lui Leon, Cristian Iliescu i-a replicat: "Băi Nica, tu ai mari frustrări faţă de Ion Iliescu! Mari frustrări!".

În discuţie a intervenit un al treilea CPUN-ist, cu ochelari groşi şi geacă de piele neagră made în Turcia: "Cel mai mare infractor e Nica Leon!".

Un alt CPUN-ist, roşu la faţă de enervare, a reuşit cu greu să treacă de zidul format din jurnalişti şi a încercat să calmeze spiritele încinse: "Terminaţi, bă, cu povestea asta în faţa presei! Opriţi-vă, aţi înţeles?!".

Nimeni nu se oprea, toţi se certau. Împăciuitorul a intervenit din nou: "Bă! Opriţi-vă! Băi, Rădulescu! Băi, Iliescu!". Intervenţiile sale disperate au fost ignorate, aşa că, supărat, acesta s-a retras, vociferând împotriva foştilor săi colegi.

În mijlocul scandalului, Nica Leon a înrebat ziariştii prezenţi care asistau râzând: "De ce a fugit Ceauşescu cu elicopterul? De ce nu s-a dus în subsol, în adăpostul antiatomic, unde avea telefoane şi tot ce vroia? Eu ştiu!".

"Păi de ce nu îţi scrii memoriile, frate?!", l-a luat peste picior din nou Cristian Iliescu.

Leon, însă, nu s-a lăsat perturbat de ironia fostului său coleg. "M-aţi pedepsit cu conspiraţia tăcerii", le-a reproşat Leon ziariştilor.

CPUN-istul cu ochelari şi geacă neagră de piele a intervenit din nou: "Nica Leon vorbea cu «Granitul», adică cu Iulian Vlad, la Revoluţie".

Cristian Iliescu a completat şi el, adresându-se lui Nica Leon: "La Revoluţie, tu l-ai chemat pe şeful Miliţiei Capitalei".

Leon i-a replicat: "Poate tu ai chemat".

Nimeni nu mai înţelegea nimic. Din sală se auzea vocea lui Ion Iliescu, încheindu-şi "referatul", aşa că, fără să ajungă la nicio concluzie, CPUN-iştii de pe hol au intrat în sala reuniunii, pentru a asculta şi restul discursurilor.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 organizează, la Palatul Parlamentului, masa rotundă cu tema "18 ani de la înfiinţarea Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională".

La reuniune participă, printre alţii, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Petre Roman, Nica Leon, Iosif Boda, Radu Câmpeanu, Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Victor Surdu, Răzvan Theodorescu, Dumitru Mazilu, Jean Lorin Fortuna, Claudiu Iordache, Ion Mânzatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii CPUN s-au certat pe holurile Parlamentului pe tema participării la Revoluţie.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii CPUN s-au certat pe holurile Parlamentului pe tema participării la Revoluţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte