8 porţii - 60 minute
- 500g făină
- 3 ouă
- 100ml ulei
- 250ml lapte
- 25g drojdie
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri miere
- un vârf de cuţit sare
- 500g fructe de sezon sau congelate
Se pune făina amestecată cu sarea într-un castron.
În mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmată, 3 linguri zahăr şi puţin lapte călduţ.
Când drojdia a crescut, se amestecă bine cu făină, restul de lapte cald, uleiul şi 2 ouă bătute.
Se frământă un aluat potrivit de tare care se lasă la dospit 30 de minute. Se întinde o foaie cu grosimea de 1cm.
Se unge cu miere. Peste miere se pun fructele, curăţate de sâmburi, frunze şi codiţe. Fructele se presară cu zahăr. Se rulează foaia de aluat peste fructe, se aşază rulada într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se lasă să crească 15 minute. Se unge rulada cu ou bătut înainte de a se coace în cuptorul încălzit dinainte.
Se lasă 10 minute la răcit după ce se scoate din cuptor, se scoate din tavă şi se taie în felii de 1 - 2cm grosime.