Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gest inexplicabil

Eleva sinucigaşă era olimpică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Note bune la şcoală, conduită fără probleme deosebite şi o stare de spirit bună, aşa o descrie directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, Corneliu Romaşcu, pe Ioana C., eleva care vineri după-amiază şi-a pus capăt zilelor.

Potrivit directorului şcolii, situaţia şcolară a Ioanei, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XI-a G la Colegiul Economic, nu a fost motivul din cauza căruia aceasta s-a sinucis. Ba din contră, Corneliu Romaşcu a spus că „eleva era olimpică, s-a calificat la faza judeţeană a olimpiadei de ştiinţe economice, iar semestrul acesta urma să participe la concurs”.

Şi la celelalte materii pe care le studia la şcoală, Ioana avea note şi medii mari. Directorul Romaşcu a spus că eleva a încheiat primul semestru de şcoală cu medii bune, de opt, nouă şi zece, şi că gestul său nu poate fi pus, în nici un caz, pe seama situaţiei la învăţătură.

 

Starea de spirit a fetei era bună

„Era o elevă jovială, comunicativă, şi colegii, şi dirigintele ei spun că starea ei de spirit din ultima perioadă nu dădea de înţeles că ar avea probleme”, a mai spus directorul Romaşcu.

Acesta a spus însă că în ultima vreme fata a avut câteva absenţe, motiv din cauza căruia i-a fost scăzută nota la purtare cu un punct, dar aceasta nu explică gestul ei.

La urechile conducerii şcolii au ajuns unele informaţii potrivit cărora fata ar fi avut probleme familiale şi că aşa s-ar explica faptul că şi-a luat viaţa.

„Am înţeles că avea probleme cu tatăl său, care era mai sever, dar mai multe amănunte nu am în acest sens”, a declarat directorului Colegiului Economic, Corneliu Romaşcu.

Ieri, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava toată lumea era marcată de gestul Ioanei. Colegii ei, profesorii şi conducerea şcolii nu-şi pot explica motivele care au determinat-o pe fată să-şi ia viaţa. Colegii de clasă ai Ioanei, împreună cu dirigintele acesteia, Romeo Cenuşă, au plecat la Sfântu Ilie, acasă la cea care a fost colega lor, Ioana.

 

Legiştii nu s-au pronunţat asupra substanţei pe care a băut-o Ioana

Ioana C. s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute. Vineri după-amiază, puţin după ora 16.00, mama Ioanei s-a întors acasă de la serviciu şi şi-a găsit fiica într-o stare vizibilă de rău. A sunat imediat la ambulanţă, iar un echipaj SMURD a venit la locuinţa familiei, din Sf. Ilie, şi a dus-o pe tânără imediat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

„Era în stare de comă superficială, avea respiraţie dificilă şi reacţie la durere”, a declarat unul dintre medicii care s-au ocupat de fată. Acesta a mai precizat că a suspectat iniţial o intoxicaţie, însă în casă nu a fost găsit nici un medicament pe care l-ar fi putut lua Ioana.

Ioana a fost internată în secţia Anestezie-Terapie Intensivă la ora 17:30 şi în cursul nopţii, la 1.10, a murit.

În cursul zilei de ieri, medicii legişti au făcut necropsia, dar nu au putut însă să se pronunţe cu privire la substanţa pe care fata a băut-o pentru a-şi pune capăt zilelor.

Pentru stabilirea cu exactitate a acestui lucru, legiştii aşteaptă rezultatele analizelor de laborator cerute în acest caz. În prezent, cea mai probabilă variantă este că tânăra a băut o soluţie utilizată la spălat parbrizele.

 

În 2005, Ioana a apelat la Protecţia Copilului

În luna septembrie a anului 2005, Ioana a apelat la ajutorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Adolescenta le-a povestit specialiştilor din cadrul instituţiei de Protecţie a Copilului că este agresată, împreună cu mama ei, de către tată. Iniţial, ea a venit doar să ceară un sfat celor de la Protecţia Copilului: „cum poate să scape de coşmar?”.

Psihologul instituţiei, împreună cu asistenţii sociali, au stat de vorbă cu minora şi i-au recomandat, pentru început, să stea o perioadă departe de presupusul tată agresor, într-un Centru de Primire Minori în Regim de Urgenţă. Fiind minoră, în aceeaşi zi a fost chemată la Protecţia Copilului şi mama fetei, pentru a i se comunica care ar fi soluţia de moment şi cea mai potrivită pentru tânără.

Soluţia propusă de specialişti nu a fost acceptată de mamă, dar nici de fiica ei, între ele existând o legătură afectivă foarte puternică, după cum ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, Nicoleta Lenţa.

 

A refuzat să dea declaraţii

„A fost chemat la noi şi tatăl fetei, care a acceptat întâlnirea cu psihologul instituţiei. Nu se punea problema de lipsuri materiale în această familie, la acea vreme ambii părinţi fiind salariaţi. După ce întreaga familie a stat de vorbă cu specialiştii de la Protecţia Copilului, concluzia a fost că fata nu va rămâne în centrul de urgenţe. Li s-a propus un plan de servicii – consiliere psihologică, pe parcursul a 12 şedinţe. Nu au fost de acord”, ne-a explicat Lenţa.

După acea întrevedere, pentru o perioadă, specialiştii de la Protecţia Copilului au mai ţinut legătura cu tânăra, chiar i-au propus să dea o declaraţie scrisă în care să spună ce i se întâmplă, dar tânăra a refuzat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleva sinucigaşă era olimpică.
 Vizualizări articol: 4929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 19 voturi
Eleva sinucigaşă era olimpică4.1519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce mai "specialisti"! trimis de
(12 feb 2008, 11:16:11
Daca astfel s-a "finalizat" activitatea "specialistilor" de la Protectia copilului, inseamna ca aia nu sunt nici pe departe specialisti. Un adevarat specialist trebuia sa gaseasca metoda prin care sa-i convinga pe fiecare in parte de necesitatea consilierii psihologice. Halal specialisti!
1.1  RE: Ce mai "specialisti"! trimis de
(12 feb 2008, 12:00:31
Protectia copilului e numai cu numele,dupa ce se intampla tragedia atunci sar si ei ,ca au facut ca au dres sunt de nota o.De ce nu au anuntat conducerea liceului cand fata a fost la ei?Sa ia conducerea inspectoratului masuri drastice in privinta directorilor si a dirigintilor.Unii sunt diriginti numai cu numele pentru banii pe care-i primesc in plus la salariu.Nu-i intereseaza situatia elevilor,nu vorbesc cu ei,nu stiu sa se apropie de sufletele lor.Eistiu numai sa-i ameninte,mai nou le este greu sa le treaca elevilor notele si mediile in carnete.In acest caz nu este vinovat numai tatal,toti cei care au cunoscut-o pe aceasta fata trebuiau sa vorbeasca cu ea sa o incurajeze dar nimeni nu a facut nimic ,acum orice spun ei nu o pot aduce inapoi,daca s-ar putea sa fie alaturi acum de mama fetei pentru ca are mare nevoie.
1.2  RE: Ce mai "specialisti"! trimis de
(12 feb 2008, 16:18:33
nu numai protectia copilului e doar de fatada,ci si celelalte institutii publice,gen OPC si restu,care in loc sa ia masuri si sa protejeze drepturile cetateanului,stau degeaba in birouri luxoase si pe bani multi. iar de spaga ce sa mai vorbim.... AJUNGEM SA NE FACEM SINGURI DREPTATE IN TARA ASTA PLINA DE SPAGARI SI INCOMPETENTI!
2.   O sa murim cu totii ! trimis de
(12 feb 2008, 11:36:57
incepe sfarsitul Romaniei ! suntem o tara care cadem in jos ... devenim tot mai rai ... banul, ochiul dracului, e la putere ... se lasa seara in Suceava, in Romania ... o sa murim cu totii intr'o zi ! cine vrea sa scape sa fuga din Romania, sa vina peste 15 ani sa isi ridice o pensiune sa stea linistit ... la revedere batrane !
3.   Pacat trimis de
(12 feb 2008, 11:40:24
Din cauza unor incompetenti se intampla astfel de lucruri oribile!

Cunosc cazuri asemanatoare in care politia nu se baga in familii, protectia copilului e cam neputincioasa...si copii sufera...Asa e peste tot in lume dar diferenta e ca in strainatate autoritatile sunt mult mai severe cu parintiii. Aduceti-va aminte de cazul de la Iasi cand tatal si-a legat copilul cu lanturi...CAT TIMP le-a trebuit judecatorilor sa dea un verdict atat de evident? La noi toate merg cu incetinitorul...si cu multa indiferenta...
4.   Nu trebuie trimis de
(12 feb 2008, 12:24:46
pacat ca fata a decis sa ea ce e mai depret dar de la dumnezeu ar fi trebuit sa mearga sa se roage ca timpul le rezolva pe toate era deja majora si putea sa ea o decizie sunt foarte multe fete de varsta eicare se marita si chiar mai mici din cauza unor sau amandurora parinti am inteles ca o fost sambata seara la concert si o intarziat putin taicasu nervos a venit si a batuto de fata cu colegi nu stiu cat este de adevarat dar se poate ancheta dar defapt stie tatal ei ca doar o vedea tot timpul si
5.   Cam asta-i trimis de
(12 feb 2008, 12:25:16
Li s-a propus un plan de servicii - consiliere psihologica, pe parcursul a 12 sedinte. Nu au fost de acord".............in concluzie....dragoste cu fortza nu se poatewinking
6.   Protectia Copilului? trimis de
(12 feb 2008, 12:44:46
...hai sa fim seriosi.

Niste curve care beau cafele de dimineata pana seara si papa banii Statului de pomana.
6.1  RE: Protectia Copilului? trimis de
(12 feb 2008, 14:04:31
asa-i............. nici nu te baga-n seama daca ajungi vreodata la protectia copilului
7.   Psihologii!! trimis de
(12 feb 2008, 12:45:08
In protectia copilului ,cu cateva exceptii psihologii sunt doar de umplutura ,ocupa niste scaune caldute.nu au timp sa se ocupe nici de copiii asistati care au o reala nevoie de sprijin,vin cu traume psihice de nedescris.
8.   PROTECTIA COPILULUI E IN SUBORDINEA LUI MARZA trimis de
(12 feb 2008, 12:59:43
ASADAR CE ASTEPTARI PUTETI AVEA DE LA PSD ISTI?SA IA BANII STATULUI DEGEABA SI COMUNISTII DE LA CJ SA SI ANGAJEZE OAMENII DARNICI SI CARE STAU DEGEABA ACOLO.DE CURIOZITATE FACETI O ANALIZA CU CEI CE LUCREAZA ACOLO,LEGATURI FAMILIALE CU CEI DIN CJ SI RAMANETI STUPEFIATI CE FAMILIE MARE E ACOLO CU RUDE DE GRAD 1,2,3 ETC,NASI ,FINI
8.1  RE: PROTECTIA COPILULUI E IN SUBORDINEA LUI MARZA trimis de
(12 feb 2008, 16:20:23
SI TOATE NEAMURILE LUI CARE SE LAFAIESC IN FOTOLII MOI SI PE SALARII IMENSE!
8.2  RE: PROTECTIA COPILULUI E IN SUBORDINEA LUI MARZA trimis de
(12 feb 2008, 20:04:51
asa este
9.   UNDE AU FOST ? trimis de
(12 feb 2008, 13:07:09
Daca dirigintii nu ar sta numai 2 , 3 sau patru ore la scoala ar discuta mai multe cu copii din clasa.Dar daca un diriginte are 2 ore �n una din zile , dupa 2 ore a plecat.Contractul de munca il are pe 8 ore, nu? Restul orelor din contractul de munca ar putea consilia elevii etc.Si mama fetei nu era deloc apropiata de ea? Multe �ntrebari...
9.1  RE: UNDE AU FOST ? trimis de
(12 feb 2008, 21:29:31
esti sigur ca daca dirigintii stau numai 2 ore restul le dorm????sunt curioasa cata scoala ai facut...de ai asa o parere sau crezi ca acolo unde familia este neputincioasa scoala poate face mare lucru...
9.2  RE: UNDE AU FOST ? trimis de
(13 feb 2008, 15:40:57
dirigintele este la scoala mai mult de 8 ore.daca elevii nu vor sa discute problemele familiale cu dirigintii si sa isi deschida sufletul in fata lor , nu poti sa ii obligi.
10.   UNDE ESTE ACEASTA FIRMA ? trimis de
(12 feb 2008, 13:25:11
Protectia COPILULUI,au un numar de URGENTA,au macar un auto,cu care sa se deplaseze,pe l�nga ISU,Politie,Ambulanta ?

Banuiesc ca nu !

Cu desconsideratiune,Cri
11.   Numai prostii ... trimis de
(12 feb 2008, 13:25:47
Chiar numai prostii in ancheta asta ...happy si in legatura cu Protectia Copilului Suceava ... lasa de dorit modul in care solutioneaza problemele minorilor care au nevoie de ajutor social ...
12.   **** trimis de
(12 feb 2008, 13:31:55
Cuvintele sunt de prisos... ea nu mai este si nimic nu poate sa o aduca inapoi... e trist! Maine poate fi un alt copil vesel si bun in locul ei, maine putem citi in ziar despre altcineva, vom critica parintii, vom judeca profesorii si "specialistii", dar concluzia e una singura:maine Ioana va pleca de tot, peste un timp vom uita si, din pacate, victime vor mai fi, victime ale neantelegerilor dintre parinti, a sedintelor seci de cosiliere, a textelor care incep cu "NU" din scoli....sper ca acolo unde este ea sa gaseasca linistea si intelegerea de care n-a avut parte in lumea noastra.Intr-un fel, toti cei care am cunoscut-o suntem vinovati... prea ocupati cu viata noastra materiala uitam de suflet, nu-i mai vedem pe ceilalti, nu vedem nici suferinta si nici macar iubirea."Daca", un mare "daca'' si doar atat!!!Sper din suflet ca de acolo, de unde este ea, sa aiba grija de mama ei.
13.   Pacat trimis de
(12 feb 2008, 14:02:50
E pacat ca aceste lucruri se intampla.Pacat ca un copil care avea toata viata in fata a ales o cale usoara pentru ea dar ingrozitoare pentru toti cei care au cunoscuto.Oricatde grea ar fi viata o asemenea solutie de a rezolva problemele este pur si simplu inacceptabila.Sunt oameni in aceasta tara care o duc ingrozitor din toate punctele de vedere,dar nu aleg acest mod de a scapa de probleme.Epacat ca a disparut comunicarea din cadrul familiei,e pacat ca orbiti de problemele zilnice parintii uita sa stea de vorba cu proprii copii despre problemele acestora,despre multumirile si nemultumirile lor,despre succesele dar si esecurile lor.Poate ca daca ar exista aceasta minima comunicare parinte-copil atunci nu am mai vedea zilnic copii ce fumeaza,beau,injura ca la usa cortului,iar daca le spui ceva e posibil sa ti-o iei si peste costumas.SINCERE CONDOLEANTE SI DUMNEZEU SA O IERTE
14.   E prea tirziu trimis de
(12 feb 2008, 15:00:23
comentam in zadar.../sa fie luare aminte pt urmatorii ../nu fugiti in ''moarte'' viata e o singura data ./ fugiti la rude / in gara de nord ./la betleem ./ la paris./la venetia./ la mine./ la ei./ .....in cuibul pasarelelor..in soare./ pe luna./..luati.va viata in propriile miini ...nu sintem la auscwitz,nu mai este hitler./ ..ascultati oda bucuriei de beethoven. ..inchinati.va la soare care ne incalzeste si nu.i dam nimic in schimb./...pacat de ioana ,biserica linga ea,cimitirul putin mai incolo.../ dumnezeu s.o aseze cu ingerii si s.o odihneasca..//=+++
15.   ... trimis de
(12 feb 2008, 15:22:35
comentarii ... n comentarii ... ce rost mai au akum ??? incetatzi ... nu'si mai au rostul ...straight face
16.   No coment trimis de
(12 feb 2008, 15:32:41
sincere condoleante.DUMNEZEU SA O IERTE SAI FIE TARANA USOARA....NU FACETI LA FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O SA TE TINEM MINETE -PE VECI
17.   Protectia copilului...? trimis de
(12 feb 2008, 15:51:38
Dupa razboi multi viteji se arata......fara credinta /bun simt/educatii/respect.

Protectia copilului este numai cu numele.

18.   VIOLENTA trimis de
(12 feb 2008, 16:56:31
CONSIDER CA PROTECTIA COPILULUI NU ARE NICI O VINA DIN MOMENT CE A INCERCAT SA-I CONSILIEZE PE PARINTI.DIN PACATE IN ROMANIA INCA SE MAI PRACTICA VIOLENTA IN FAMILIE DE CATRE BARBATI,FIE IN MEDIUL RURAL SAU URBAN. AUTORITATILE APROAPE CA NU INTERVIN DIN VARII MOTIVE:LEGISLATIVE SAU COMODITATE.APOI FEMEIELE PERMIT SA FIE ABUZATE SI ACEST ABUZ SE EXTINDE SI ASUPRA COPIILOR CA IN CAZUL DE FATA.DIN CATE AM INTELES DIN COMENTARIILE ANTERIOARE TATAL FETEI LUCREAZA CA POLITIST,VA DATI SEAMA CA NU AVEA UNDE SA SE ADRESEZE MAMA SA CEARA AJUTOR.MAI SUNT SI PREJUDECATILE CA RUSINEA DE CEI DIN SAT,RUDE ETC,FRICA DE CEL CARE II AGRESEAZA SI DIN ACESTE CAUZE SE AJUNGE LA ACESTE NENOROCIRI.AR TREBUI SA SE SESIZEZE CEI DE LA PROTECTIA COPILULUI SI PROCURATURA SA SE FACA CERCETARI SI DACA INTRADEVAR SE CONSTATA CA TATAL A FOST VIOLENT IN FAMILIE SA FIE PEDEPSIT DE RELE TRATAMENTE COPILULUI CAUZA CARE A DUS LA SINUCIDERE.MACAR ACUM FACE-TI CEVA SA NU LI SE MAI INTAMPLE SI ALTOR COPII.
19.   Nu invinuiti trimis de
(12 feb 2008, 17:00:55
Nu invinuiti Protectia Copilului,cei de acolo au incercat sa faca ceva,au incercat sa le ofere un sprijin,din cate am citit din articol,dar atata timp cat atat ea cat si mama sa au refuzat acel ajutor si a preferat sa se intoarca acasa in loc sa stea in Centrul respectiv asta e.Documentati-va putin inainte sa faceti afirmatii.De vina sunt legile astea nenorocite date de cei ce ne conduc sau mai bine spus LIPSA acestor legi

20.   Continuare trimis de
(12 feb 2008, 17:06:33
vorbesc pt ca de profesie sunt psiholog,si de foarte multe ori m-am confruntat cu lipsa de colaborare a oamenilor de tipul I oanei si mai in varsta.In Romania in momentul actual se face o confuzie grava intre ceea ce reprezinta un psiholog si ceea ce este un psihiatru.Sunt 2 lucruri opuse si de aceea apare aceasta lipsa de colaborare.Multi cred ca trbuie sa fii nebun la propriu sa mergi la un psiholog.ESTE ERONAT:PSIHOLOGUL SE OCUPA DE P-ROBLEME LEGATE DE VIATA COTIDIANA PE CAND PSIHIATRUL SE OCUPA DE PROBLEMELE MAI GRAVE DE NATURA PSIIHICA
21.   Pacat trimis de
(12 feb 2008, 17:49:43
Dumnezeu sa o ierte ! Mare tragedie sa auzi asemenea lucruri.Cine este de vina ?... SOARTA !
22.   Lipsa comunicarii si a intelegerii.... trimis de
(12 feb 2008, 18:12:53
mereu sa stiu sa judecam dar prea putini se gandesc sa inteleaga si sa asculte pe ceiallati din jur mereu ne judecam unii pe altii dupa aparente...nu cred ca cineva cunoaste mai bine situatia din aceasta familie decat membrii acesteaia....si totusi acum ce rost mai au aceste discutii...si asa e chinuit sufletul ei...ar fi cazul sa pastram tacerea si sa vedem cum suntem cu adevarat si apoi sa judecam pe altii...cat despre parinti ei stiu mai bine ce au facut si ce au facut ca s o aduca pe C.Ioana in aceasta stare...nu trebuia sa se ajunga pana aici....ar fi cazul sa COMUNICAM OAMENI BUNI>>>>PREA MULTA INVIDIE>>>mai terminatio toti astea cu figuri si care cred ca viata e roz...din potriva viata e o calatorie din care inveti multe...chiar daca sunt situatii mai dificile...dupa trecerea peste acestea suntem mai puternici...TRAITIVA VIATA MEY COPII...VIAT E FRUMOASA SITUATIILE SUNT NASOALE>>>
23.   Neputinta trimis de
(12 feb 2008, 18:15:06
LICEENII SI NU NUMAI ,AU DEVENIT FOARTE LIBERTINI.

ATAT LA SCOALA CAT SI ACASA

CU PARINTII NU PREA VOR SA COMUNICE,IAR CU SCOALA NU SE POATE.

DE CATE ORI MERG DIRIGINTII SA DISCUTE CU PARINTIII,ADICA SA VIZITEZE ELEVUL ACASA.

PENTRU ABSENTE DIRECTORUL SPUNE CA I S-A SCAZUT NOTA LA PURTARE.

SI NU A REZOLVAT NIMIC CU ASTA

NU STAU DE VORBA CU ELEVII NU II INTERESEAZA MAI NIMIC DESPRE EI.

SI TATAL PROBABIL ERA MAI DUR SI NU-I PERMITEA SA LIPSEASCA MAI MULT DE ACASA ASA CUM FAC MAREA MAJORITATE ALICEENILOR.

TOATE CRASMELE ,DISCOTECILE SI ALTE LOCURI MIZERABILE SUNT PLINE DE LICEENI.

DECI ,DOMNILOR NU DATI VNA NUMAI PE PARINTI!.SI PE EA DUMNEZEU SA O IERTE
24.   ?> trimis de
(12 feb 2008, 18:16:34
in momentele grele,cand nu mai vezi scaparea din ceea ce te inconjoara...unii aleg sinuciderea.....si scapad e toate....dar oare cei care se fac vinovati psihic de ceea ce li se intampla,pot trai apoi cu cele mai grele mustrari?TATAL mai poate dormi noaptea?nu funcita conduce familia,ci omul.am inteles ca era politai de meserie....facea interogatorii si acasa?SA LE MAI FACA CONTROALE PSIHIATRICE SI LOR...ca din cauza serviciului,mai sufera si altii....
25.   Dar mama? trimis de
(12 feb 2008, 18:21:02
toti va luati de tata! dar mama ce a facut? asa sunt educate femeile de la noi. le spun fetelor " si ce daca te-a batut? E BARBAT ASA SE DESCARCA EI!!!! ASA E NATURA LOR" sunt " n" cazuri in care asa spun mamele fetelor si le invata si ca nu este numic ca le bate si barbatul si tatal, " e barbat na "

mama ei chiar nu a putut sa plece cu fata de langa asta? E LA FEL DE VINOVATA CA SI TATAL!!!!!! AMANDOI AU BAGAT-O IN MORMANT!!!!

DAR "EDUCATIA" DE LA NOI A TRIUMFAT !!!!!!!!!!

sunt o multimre de cazuri asemanatoare, dar fiecare suporta cum poate. ioana nu a mai putut!

si inca ceva ,... nu cumva avea notele astea ca de nu manca bataie?

26.   Viata e frumoasa trimis de
(12 feb 2008, 18:23:41
recomand ca tuturor celor care traiesc sa nu se gandeasca niciodata la asa ceva...si celor care vor sasi intemeieze o familie sa faca 2 copii ca sa aiba fiecare cui sa se confeseze ...ea nu a avut parte de un amic/o amica cu care sa se ajute f mult...degeaba acum spunem toti ca am fost amici...acum ca ea sa dus cik suntem toti amici cu ea ca ..dar inainte ce faceam?...o judecam ....sa fim sinceri....iar acum isi ia fiecare apararea....adevarul este ca era talentata...dar era si o fire mai trista...neavand cine sa o incurajeze cu ceea ce era ea cu adevarat...
27.   Pacat trimis de
(12 feb 2008, 19:54:41
Pacat!Decat sa stati si sa iinvinuiti parintii si Protectia Copilului, mai bine a`ti merge si a`ti aprinde o lumanare pt Ioana sa`si gaseasca linistea!Orice parinte are felul sau de a`si exprima dragostea fata de copil.Dar iata ca asta o fost o dragoste in exces din partea tatalui ei, nu vroia decat sa`si apere copilul de lumea asta misogina si plina de rautate,dar se pare ca a fost cam exagerat din partea lui.Protectia Copilului a incercat sa faca ce le sta in putinta, nu putea sa treaca de hotararea Ioanei de a da o declaratie cu privire la ce i se intampla.Nimeni nu poate sti ce a determinat`o pe Ioana sa fac acest gest urat.Asta va fi un exemplu negativ pt multi copii care cad intr`o depresie si din pacate nu stiu cum sa ceara ajutor.Dumnezeu sa o odihneasca pe Ioana!
27.1  RE: Pacat trimis de
(13 feb 2008, 08:46:02
Dragoste in exces???Nu mi se pare...orice parinte incearca sa comunice cu copilul sau...acest domn daca il putem numi domn ...se purta cu familia lui exact ca cu cei pe care ii ancheta...Nu cred ca bataia sau jignirile pe care i le aducea familie se poate numi dragoste fata de cei dragi...Acest copil nu avea voie sa intarzie acasa cand se intorcea de la scoala trebuia sa ajunga la ora fixa pentru ca asa primea ordin...A fost batuta in public nu doar odata...Ma intreb poate sa se suporte cand se priveste in oglinda dupa tot raul facut???Pacat s-a stins o lumina si un ingheras...care nu-si merita aceasta soarta...
28.   Dumnezeu s-o ierte trimis de
(12 feb 2008, 20:19:01
parinti nu uitati ca am fost ca ei!faceti din copii cei mai apropiati prieteni.lasati ingamfarea,ideile de categorie superioara.Adolescenta e cea mai frumoasa,nu le-o rapiti!uite unde ajung.Scoala sa se implice,lasati aerele de intelectuali,unde ,la ce scoala se comunica cu adolescentii de la egal la egal.la scoala,regulamente idioate,acasa un parinte ce a uitat de unde a plecat. apropiati-va de ei,incurajati-i. pacat ca le sunt ingradite drepturile,in afara tarii nu e asa ceva.Libertate asta a lipsit aceste-i fete nevinovata,D-zeu s-o ierte!
29.   O inteleg... trimis de
(12 feb 2008, 20:26:10
sunt in clasa a12a la economic,deci ma ingrozeste ce aud...dar...cati dintre voi au probleme in familie?...era o vreme cand...pe la doua noptea ajungea sh tatal meu acasa!nu de la munca...ci de la amanta!!!...urma fireasca cearta cu mama,care se transformau in batai!!!nu d putine ori mi-am vazut mama plina de sange sau vanata!!!...nu de putine ori mi-am luat pumni,palme,odata chiar un cap in gura(pt k il tineam de maini) de la tatal meu pt ca incercam sa ii despart!!!...dupa ce se terminau certurile,renuntam la tot ce putea insemna barbatie,sh plangeam in hohote in camera mea!!!de cate ori nu m-am ganandit ca dak as muri as scapa de toate!!!...dar nu aveam curajul...sh mai era sh mama!!!...in prezent,parintii au divortat,(tata s-a recasatorit la 55 de ani cu amanta),ink ma judec pt pensie alimentara...dar toate au trecut!!!insa...in acele clipe cand vezi atata suferinta in jurul tau...moartea devine o obsesie!!!D-ZEU SA O IERTE!!!
30.   Vieti distruse trimis de
(12 feb 2008, 20:57:58
e extrem de greu sa intelegi ce e in mintea unui astfel de adolescent dar sa stiti k trebuie sa ai extrem de mare tarie de caracter sa poti face ce a facut ea... si aici sa stiti k nu a fost lasha k s-a sinucis ci pur si simplu intr-un moment de slabiciune a actionat cum a crezut ea...si acest lucru se datoreaza celor din jur.. pentru ca ea cei din jur a vrut sa scape , a vrut sa scape de ceea ce inseamna viata asta de 2 bani din tara noastra...nu a fost ajutata si nu stiu dak cineva chiar in ultimul moment ar fi putut sa o faca sa se razgandeasca ... e greu sa vezi ceea ce se intampla in jurul nostru cu atatia tineri care isi distrug vietile , si sa stiti k a ales faza cea mai simpla sunt altii care au ajuns la droguri si altfel de ocupatii pentru a uita, parinti fiti prieteni cu copii vostri , incercati sai ascultati , incercati k in momentele lor de varf sai faceti sa se simta foarte bine sai incurajati dar si in momentele grele trebuie sa le fiti alaturi... Dumnezeu sa o ierte ! !
31.   Pacat D-zeu sa o ierte trimis de
(12 feb 2008, 21:53:36
Am cunoscut-o pe Ioana si �ntr-o mica masura pe parintii ei.Din c�te stiu si cunosc este foarte pacat sa �nvinuiesti parintii care nu i-au vrut niciodata raul si au dorit din toata inima sa le faca cinste si sa o vada realizata �n viata.Am trecut si trec de multe ori pe la poarta parintilor lor si vecinii vorbesc �n diverse feluri Care parinte �n viata lui doreste raul copilului sau ? Ca a fost tatal mai dur si mama mai bl�nda nu va suparati de multe ori Ioana i-a pus �n postura dificila pe parinti.Ce ar fi fost bine sa-si ia viata parintii ? Ioana prin ceea ce a facut a �ncercat sa-i sperie pe parinti dar aceasta i-a fost fatala. Nu este unicul caz de acest gen.Mai sunt si altii care fac lucruri din astea si parintii cad "slugi" ,�n genunchi �n fata lor. E bine sa ne respectam normele de conduita morala ale vietii si �nainte de a initia o problema sa ne punem �ntrebarea : "E bine ce facem".

Sa o lasam pe Ioana sa se odihnesca �n liniste si pace !
32.   Nu te vom uita trimis de
(12 feb 2008, 22:06:41
nu te vom uita niciodata ioana...:(((:(((:(((:(((
33.   .... trimis de
(12 feb 2008, 22:09:16
......stiu cum este sa ai tata politist cu un creier f bine spalat si care nu stie decat sa bea si faca scandal si sa sara la bataie....politistii sunt cei mai prosti tati posibili mai ales si daca au trecut si prin scoala de comunisti...

HABAR NU AVETI cum e ca si copil, adolescent om matur sa ai un tata care in afara de bautura si scandal nu mai stie nimik....i-as inchide pe toti pe un munte
33.1  RE: .... trimis de
(13 feb 2008, 08:56:07
Nu generaliza.Ce-ai zice daca ai afla ca intr-o familie ambii parinti sunt politisti iar cei doi copii ai lor sunt fericiti,educati,respectuosi,l sufleteste de parintii lor si............din nou si mai ales,FERICITI.
33.2  RE: .... trimis de
(13 feb 2008, 21:35:07
ma lasi... unii ai vazut tu filmu asta SF?
34.   PENTRU FITUE trimis de
(12 feb 2008, 22:28:51
MAMA IOANEI PROBABIL A INCASAT PUMNI SI PICIOARE SI NU A PUTUT SA FACA NIMIC,A TACUT DE RUSINEA VECINILOR.TOCMAI ASTA ESTE TRAGIC IN ROMANIA UNII CA TINE INCA ISI MAI EDUCA COPIII CU PARUL SI ISI IUBESC FEMEIELE CU PUMNI IN CAP, DUPA CUM SCRII IN COMENTARIUL TAU.AM TRAIT SI EU IN ROMANIA DAR AM AVUT CURAJ SI NU AM PERMIS BARBATULUI SA MA ABUZEZE PE MINE SI PE COPILUL MEU.NICI IN LEGISLATIA ROMANA NU SUNT LEGI PENTRU PROTEJAREA MAMEI SI COPILULUI AGRESAT.DUMNEZEU S-O IERTE PE IOANA.
35.   :- trimis de
(12 feb 2008, 22:57:01
nu am cunoscut`o pe Ioana....dar fac la eco.....si am auzit de cele intamplate....imi pare sincer rau pt tot.......acuzatiile nu isi mai au rostul acum.......ioana a murit....si nimeni n`o mai poate aduce inapoi.Dumnezeu sa o ierte si condoleantze familiei!
36.   "Iubiti animalelele si copii!" trimis de
(12 feb 2008, 23:49:39
Daca un copil sau adolescent ajunge la gesturi extreme,inseamna ca au fost probleme.....,este varsta cand trebuie iubiti fara tagada,indrumati,dojeniti,dar mai mult intelesi,deoarece si ei sunt la fel ca noi,cei care ne consideram maturi,cu "scoala vietii",(cu implinirile sau "neimplinirile noastre",care ar trebui sa ramana la noi si pentru noi).Lasa-tii sa se maturizeze si sa ia viata asa cum si-o doresc.
37.   Lasa-ti animalele trimis de
(13 feb 2008, 02:11:02
eu consider cu toate cele de rigoare ca totusi un suflet ramane un suflet si sa nu amestecam ceea ce unui om ii daruieste d-zeu sa egalizam cu animalee ,Santeti prea josnici cei ce considerati asta . IUBITI SEMENIIIIII?????????????????
38.   :(( trimis de
(13 feb 2008, 08:39:54
chiar imi pare rau pt ea.......dar asta se intampla in romania.....desi liceul in care invatam este un liceu cu renume...nu pot sa cred k cineva ajunge sa faca asta.....sa renunte la viata pt k nu putea gasi alta solitie.......totzi dati vina pe parinti.....dar orele de diriginie pt ce sunt?......si mai avem si psiholog si consilier educativ in scoala.........dc nu incercatzi voi sa schimbati mentalitatea tinerilor din acest liceu..dak au probleme acasa?....va implicati in tot felul de proiecte....si uitati k aveti clase la care sunteti dirigini ji de ceea ce ar trebui sa se discute la aceste ore de dirigentie.....desi este un liceu de renume..comunicarea dintre elev si profesor este la pamant.......imi pare rau pt ioana......nu o vom uita niciodata..:(
38.1  RE: :(( trimis de
(13 feb 2008, 09:44:33
chiar nu inteleg faza asta cu orele de dirigentie... vreau sa vad si eu un elev care spune in gura mare , de fata cu toti colegii : tatal ma bate , hai sa rezolvam

problema asta!

38.2  RE: :(( trimis de
(14 feb 2008, 16:07:33
adolescentii in opinia multor nu trebuie ascultati ei trebuie sa execute si sa se supuna unor reguli facute de adulti,daca acasa nu au un climat de liniste si nu sunt ascultati la scoala au un diriginte care nu stie si nu este capabil sa inteleaga adolescentul,traim intr-o lume schimonosita fara suflet,de raul din aceasta lume suntem vinovati noi adultii.toti suntem vinovati de toate relele mai mult sau mai putin din lumea asta,ce nu am realizat noi vrem sa faca ei fara sa tinem cont de vor ei.vesnica scuza ca le vrem binele,care bine ,AL LOR SAU AL NOSTRU POATE CE NE DORIM PENTRU EI,NU COIENCIDE CU CE-SI DORESC EI.DACA NOI NU AVEM INCREDERE IN EI VREM CA EI SA AIBA INCREDERE IN NOI SI MAI AVEM TUPEUL SA SPUNEM CA LE STIM PE TOATE,PARINTELE ARE INTODEAUNA DREPTATE ,PROFESORUL ARE INTODEAUNA DREPTATE ADOLESCENTUL NU ,IAR EI DACA SE RAZVRATESC NU NE PLACE ,POATE SI NOI AVEM CE INVATA DE LA EI .IUBITII SI CIND GRESESC CEL FARA PACAT SA ARUNCE PIATRA
39.   ,.,.,.,. trimis de
(13 feb 2008, 10:13:14
acest om a facut numai rau familiei si nu este singurul politist violent .Majoritatea politistilor se poarta foarte urat cu sotia cu copii le place sa fie dictatori
40.   Eleva sinucigasa trimis de
(13 feb 2008, 10:41:34
,,Pacact,,in toata tara se intimpla numai tineri care isi curma viata. Nimeni nu stie care este adevarul!DUNEZEU SA O IERTE .......PARINTI SFASIATI DE DURERE.....O FLOARE,O LACRIMA ,alaturi de intreaga familie
41.   Dumnezeu so ierte trimis de
(13 feb 2008, 11:23:33
condoliantei familiei crsma.
42.   Nulmai cndamnati parinti trimis de
(13 feb 2008, 11:28:36
nimeni din lumea asta nusi dereste asa ceva ca un cpil dea lor sa ajunga la asemenea gesturi,dumnezeu so ierte pe ioana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte