Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilie Năstase spune că FR de Tenis a cheltuit 700.000 lei pentru organizarea meciului cu Franţa

Miercuri, 6 Februarie 2008 (14:23:44)

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, a declarat, miercuri, că forul pe care îl conduce a cheltuit în total 700.000 de lei pentru organizarea, la Sibiu, a meciului cu Franţa, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, adică exact suma solicitată de la Guvern în acest scop.
  Năstase respinge astfel acuzaţiile apărute miercuri, într-un articol din Evenimentul Zilei, în care se menţionează că fostul tenisman şi directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, ar fi umflat sumele necesare organizării întâlnirii România - Franţa. Potrivit articolului, suma totală cheltuită de FRT pentru partida cu Franţa ar fi de 450.000 de euro, dintre care aproximativ 200.000 de euro de la Guvern şi 55.000 de euro de la Primăria Sibiu, după ce în alte situaţii costurile de organizare a unei întâlniri de Cupa Davis nu au depăşit 100.000 de euro.

Preşedintele FRT afirmă că singurii bani cheltuiţi de federaţie pentru acest meci sunt cei 700.000 lei (aproximativ 190.000 de euro) primiţi prin Hotărâre de Guvern special pentru meciul cu Franţa. "În proiectul de finanţare pe care l-am înaintat la ANS pentru acest meci am trecut exact destinaţia banilor, altfel nu am fi primit banii, că nu ţi-i dă nimeni dacă nu justifici pentru ce ai nevoie. Pentru organizarea meciului - mă refer aici doar la cheltuielile de transport, cazare şi masă pentru echipa noastră şi cei aproximativ o sută de antrenori din ţară care vor asista la meci - s-au cheltuit 75.000 de euro. Au mai fost necesari bani pentru amenajarea sălii, aceasta nefiind la standardele cerute de ITF", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Năstase.

El precizează că în federaţie nu au intrat alţi bani decât cei de la Guvern. "În articolul respectiv s-a aruncat cu cifre, fără a fi verificate. Suma totală cheltuită de federaţie pentru organizarea acestui meci nu se apropie nici pe departe de cea vehiculată în articol (n.r. - 450.000 de euro). În federaţie nu au intrat toţi banii menţionaţi în articol. Primăria Sibiu a folosit cele două miliarde de lei vechi cum a crezut ea de cuviinţă. Noi nu avem nicio legătură cu acei bani. Apoi au mai fost bani de la un om de afaceri, dar tot aşa, nu au intrat în federaţie. Nimeni nu poate împiedica pe cineva să premieze jucătorii, de exemplu, dacă persoana respectivă are bani şi vrea să facă acest lucru. Dacă ar fi să adunăm toţi banii, de la toată lumea, se poate ajunge la sume chiar mai mari, putem ajunge la un milion de euro, dar ar fi o minciună", a afirmat Ilie Năstase.

Întrebat dacă pentru acest meci s-a cheltuit mai mult decât pentru altele organizate în România, Năstase a răspuns: "Da, a costat mai mult, dar asta pentru că sala nu era aşa cum ar fi trebuit şi a fost nevoie de cheltuieli suplimentare pentru amenajarea ei".

Ilie Năstase a afirmat că îl deranjează să fie acuzat că fură din banii publici, din moment ce el aduce federaţiei în fiecare an, prin contracte de parteneriat, dublu decât bugetul alocat de ANS. "Săptămâna trecută am bătut un arbitru, iar săptămâna asta am furat bani publici. Ce pot să mai spun după ce a apărut azi în ziar?! Cum mă mai pot apăra?!", a spus Năstase, făcând referire la un alt articol apărut, vineri, în presa elveţiană, în care fostul tenisman este acuzat că a lovit un arbitru la meciul de Fed Cup România - Serbia, disputat la Budapesta.

Contactat telefonic, directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, limitându-se să spună: "Am citit numai titlul. Cum să fie adevărat că am umflat sumele pentru meciul de Cupa Davis cu Franţa?! Cum să fie adevărat?! Vă rog, lăsaţi-mă, că am alte treburi mai importante".

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Franţa va avea loc în perioada 8-10 februarie, în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Năstase spune că FR de Tenis a cheltuit 700.000 lei pentru organizarea meciului cu Franţa.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Năstase spune că FR de Tenis a cheltuit 700.000 lei pentru organizarea meciului cu Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei