Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de extrădare România-SUA

Miercuri, 6 Februarie 2008 (14:49:18)

Proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de extrădare între România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, a fost aprobat, miercuri, de Guvern, documentul urmând să introducă o procedură de extrădare mai simplificată şi eficientă.
  Tratatul elimină una dintre deficienţele majore ale convenţiei în vigoare şi anume acordarea extrădării numai pe baza unei liste limitative de infracţiuni.

Astfel, în armonie cu prevederile Acordul de extrădare UE-SUA, se extinde domeniul de aplicare a instituţiei extrădării. Se reglementează astfel, posibilitatea extrădării pentru orice faptă comisă, inclusiv prin asociere sau participare, sau aflată în faza preliminară a tentativei, dacă este pedepsită de legea ambelor state cu o pedeapsă privativă de libertate mai mare de un an sau mai severă, conform unui comunicat al Guvernului.

Totodată, tratatul exclude acordarea extrădării, dacă cererea se întemeiază pe infracţiuni considerate politice, pe infracţiuni militare care nu sunt infracţiuni de drept comun, precum şi în cazul în care pedeapsa capitală ar fi aplicată persoanei extrădabile.

Semnarea Tratatului nu aduce atingere altor obligaţii internaţionale ale României, reprezintând îndeplinirea unei obligaţii care rezultă din statutul de membru al Uniunii Europene privind încheierea unui instrument bilateral armonizat pe deplin cu Acordul de extrădare dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

Proiectul de lege va fi supus Parlamentului spre adoptare, tratatul urmând a intra în vigoare după schimbul instrumentelor de ratificare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de extrădare România-SUA.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de extrădare România-SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei