Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Sistem naţional pentru declararea online a obligaţiilor bugetare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va extinde la nivel naţional, la 1 aprilie, sistemul care permite firmelor să declare online obligaţiile bugetare, a declarat, ieri, preşedintele Agenţiei, Daniel Chiţoiu.

"Fac apel la toate firmele să utilizeze această modalitate şi să aibă încredere că documentele vor ajunge la unităţile fiscale. Astfel, se va evita aglomeraţia de la ghişee din ultimele zile de declarare", a spus Chiţoiu într-o conferinţă de presă.

ANAF urmăreşte să introducă, la 1 iulie, plata online a impozitelor şi taxelor pentru persoanele fizice autorizate şi pentru cei care desfăşoară activităţi liberale, iar în doilea semestru vor putea efectua acest tip de plăţi pe Internet şi persoanele juridice, potrivit lui Chiţoiu.

 

Biroul de credit, parteneriat în Europa

Biroul de credit a primit o propunere din partea unei instituţii similare dintr-o ţară din zona euro pentru a încheia un parteneriat care să permită accesul băncilor participante la informaţiile furnizate de cele două baze de date, a declarat, marţi, directorul general al biroului, Şerban Epure.

În perioada următoare conducerea biroului de credit va analiza propunerea şi, totodată, va studia dacă legile privind accesul la informaţiile publice permit un astfel de parteneriat, a spus Epure la un seminar economic.

El nu a precizat ce birou de credit a avansat propunerea.

Biroul de credit, funcţional de la mijlocul anului 2004, colectează datele pozitive sau negative referitoare la plăţile aferente relaţiilor de creditare, furnizate în special de către bănci.

 

Scumpirea creditului va evita posibile excese

Scumpirea creditului va evita posibile excese şi nu va afecta echilibrul economic, iar Guvernul va concentra şi chiar restrânge cheltuielile pe domeniile prioritare, pentru o creştere economică sustenabilă, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă majorarea nivelului dobânzii de politică monetară, decisă luni de banca centrală, va duce la scumpirea creditului şi va afecta creşterea economică, cu impact în principal asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, premierul a arătat că micii întreprinzători şi, în general, întregul mediu economic au beneficiat "din plin" de introducerea cotei unice, impozitarea scăzută şi diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale cu zece puncte procentuale pe parcursul celor patru ani de guvernare, iar măsurile luate de Guvern şi Banca Naţională ţintesc "un echilibru economic firesc".

"Creşterea economică este şi va rămâne sănătoasă, estimată în jurul cifrei de 6%. Scumpirea creditului nu face decât să prevină posibile excese, nicidecum să afecteze echilibrul economic", a spus Tăriceanu.

 

A sustras 2 mil. euro

O angajată a Sucursalei BRD din Craiova a fost arestată preventiv, ieri, alături de alţi trei complici, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fraude financiare, mai multe infracţiuni informatice şi spălare de bani, informează Ministerul Public.

Potrivit unui comunicat de marţi al Ministerului Public, Mihaela Rosana Biţu este acuzată de procurorii DIICOT din Timiş că şi-a însuşit suma de opt milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi sau echivalentul a peste 2,2 milioane de euro), bani pe care i-a transferat şi ridicat fără autorizare, prin utilizarea fără a drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajată, se arată în documentul transmis de Ministerul Public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei