Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de apărare din Senat îi cheamă la audieri pe miniştrii de Externe şi de Interne

Miercuri, 6 Februarie 2008 (13:22:39)

Comisia de apărare din Senat a decis, miercuri, să audieze pe ministrul de Externe, Adrian Ciororianu, pe ministrul de Interne, Cristian David, în legătură cu trimiterea de trupe în străinătate, precum şi pe câţiva jurnalişti de la "Academia Caţavencu" referitor la securitatea în Aeroportul Băneasa.
  Comisia de apărare a Senatului a decis să îl invite la audieri, săptămâna viitoare, pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, în legătură cu eventuala trimitere de trupe româneşti în Ciad.

De asemenea, Comisia de apărare l-a invitat la audieri şi pe ministrul de Interne, Cristian David, în legătură cu eventuala participare a unor militari din Ministerul de Interne la forţa de stabilizare din provincia Kosovo.

Preşedintele Comisiei, social-democratul Cristian Diaconescu, a menţionat că au fost chemaţi la audieri şi jurnaliştii de la săptămânalul "Academia Caţavencu", în legătură cu sistemul de securitate al Aeroportului Băneasa, după ce în săptămânalul citat a apărut un articol pe această temă.

Diaconescu a menţionat că decizia Comisiei a fost luată în urma unor declaraţii ale ministrului de Externe în legătură cu o eventuală trimitere de noi forţe armate româneşti în unele teatre de operaţiuni, a unor declaraţii, pe acelaşi subiect, ale unor înalţi oficiali străini, şi a informaţiilor publice din presă.

Primele audieri vor avea loc probabil marţea viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după întâlnirea cu omologul său francez Nicolas Sarkozy, că România va participa la forţa UE în Ciad în condiţiile definite de Consiliul de Securitate al ONU în parteneriat cu Europa dar, mai ales, cu Franţa, care va conduce eventualele operaţiuni.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, aprobarea unei note privind participarea României, cu 120 de soldaţi, la misiunea militară a Uniunii Europene din Ciad şi Republica Centrafricană, în cadrul contingentului frencez. Nota a fost transmisă spre aprobare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, informa Executivul.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a solicitat Senatului, prin intermediul unei scrisori, aprobarea trimiterii a 60 de poliţişti şi 115 jandarmi în misiunea UE din Kosovo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de apărare din Senat îi cheamă la audieri pe miniştrii de Externe şi de Interne.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de apărare din Senat îi cheamă la audieri pe miniştrii de Externe şi de Interne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei