Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Priviţi-vă în oglindă, domnule primar Şerban!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce a aflat că nu este interesant pentru PD-L, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, şi-a canalizat toată energia pentru reuşita serbărilor fără zăpadă.

Sfătuit de nişte consilieri ad-hoc, pe care-i doare în cot de frumosul, cândva, municipiu Cîmpulung Moldovenesc, domnul Şerban şi-a suflecat mânecile, a scos un teanc consistent de euroi din geanta cu sponsorizări şi a adus la poalele Rarăului formaţii de prima mână.

Şi a ieşit, foarte serios, un spectacol de nota zece. Cea mai tare petrecere din istoria oraşului, după cum spunea un cititor care şi-a exprimat părerea pe site-ul nostru.  Oamenii s-au distrat şi, pentru două zile, au uitat de problemele oraşului.

Puştimea era în delir, în timp ce cei trecuţi de 35 – 40 de ani îşi aminteau, probabil, cu nostalgie, de vremurile de glorie ale Câmpulungului. Îşi aminteau de un oraş curat, îngrijit, care atrăgea turişti nu pentru că în centru cânta „Holograf”. Veneau oamenii, tinerii, la „Ciupercă”, în timp ce alţii veneau să admire pur şi simplu oraşul, să guste din spectacolul pe care îl oferă superba şerpuire a urbei, prin văile mărginite de culmile ce poartă în spinare codri ce-ţi pot povesti secole de istorie. Astăzi, „Ciuperca” e amintire, iar oraşul este de un cenuşiu care îţi taie cheful de viaţă. Gropile şi noroaiele te conving definitiv că locul tău, ca turist, e în altă parte.  

Dar, nu-i aşa domnul primar Şerban, nu prea ne interesează turistul. Ne interesează tinerii câmpulungeni care tocmai au drept de vot şi care, inteligenţi fiind, au înţeles din mesajul dvs. de final că vor mai avea parte de astfel de petreceri dacă veţi fi ales din nou primar.

Nouă, ca ziar, ni se păruse mai interesant să criticăm faptul că din cei circa 40.000 de Euro (adunaţi din sponsorizări, am înţeles, să trăiţi) cheltuiţi cu organizarea spectacolului se putea face câte ceva în oraş. Chiar şi o cosmetizare a zonei centrale care, după cum spuneam, este de un cenuşiu sinistru.

Acolo unde există interes şi voinţă se pot aduna sponsorizări şi în alte perioade ale anului, pentru a se face ceva pentru oraş. Asta a fost părerea noastră, ca ziar. Citeam luni comentariile pe site la acel articol. Din câteva comentarii răzbătea durerea unor oameni care ne dădeau dreptate, oameni care iubesc oraşul şi care sunt dezamăgiţi de cum arată acum.

O bună parte dintre cei care comentau îl înjurau, însă, pe autor şi îl acuzau că a luat bani de la un partid să scrie astfel de lucruri. Nu mi-am bătut capul, chiar aceste comentarii aveau anumite idei comune, parcă autorii ar fi fost puşi de cineva să scrie şi să trateze subiecte indicate.

 Dar, luni după-amiază, un redactor de al nostru a fost sunat de un oficial de la Primăria Câmpulung Moldovenesc şi luat la rost pentru articol. Oficialul Primăriei susţinea că ne-a plătit Flutur ca să scriem „pe invers” despre serbările fără zăpadă. Haideţi, domnule Şerban, vă credeam om serios! Sunteţi tânăr şi credeam că oamenii de vârsta dvs. nu au nostalgia liderilor comunişti, care nu concepeau o presă fără osanale. Sunteţi tânăr, sunteţi din generaţia în care românii încă mai cred, generaţia în care poporul acesta îşi pune speranţe. Generaţia pe care o credem deschisă la dialog, dispusă să asculte şi să discute şi laude şi critici, chiar dacă ultimele nu sunt, în opinia dvs., justificate. M-aţi dezamăgit, însă, domnule Şerban! Şi noi, ziariştii, putem avea o părere. Bună sau rea. Asta e esenţa democraţiei. Putem scrie laudativ sau critic. Fără a fi plătiţi de cineva. Părerile noaste pot fi combătute, pot fi discutate.

În loc să faceţi dvs. acest lucru, civilizat, bărbăteşte, aţi preferat, domnule primar Gabriel Constantin Şerban, să vă puneţi hăitaşii din Primărie sau din presă să lovească cu ghioaga. Nu cu argumente, ci cu injurii.

Domnule primar Gabriel Constantin Şerban, haideţi să-i lăsam deoparte pe aplaudacii dvs. Şi, vă rog, fără să-i aveţi pe aceştia prin preajmă, uitaţi-vă într-o oglindă, trageţi aer în piept, faceţi cu ochii minţii un tur virtual al oraşului şi apoi spuneţi-vă şi spuneţi-ne că nu avem dreptate. Puteţi ajunge la acest rezultat, domnule Şerban?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Priviţi-vă în oglindă, domnule primar Şerban!.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 13 voturi
Priviţi-vă în oglindă, domnule primar Şerban!2.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi pare rau trimis de
( 6 feb 2008, 11:41:27
Imi pare rau de cele scrise azi si de cele scrise in articolul de luni pentru ca nu sunt obiective. In fiecare oras se organizeaza spectacole pe bani mult mai multi, orase care se afla in aceeasi situatie ca si campulungul ( si anume se afla in constructie) si nu se fac asemenea comentarii rautacioase cum se fac la adresa primarului campulungean. Este un anumit principiu care ar tb respectat de toata lumea: ETICA.
1.1  RE: Imi pare rau trimis de
( 6 feb 2008, 12:17:04
Banuiesc ca orasele de care vorbesti matale sunt Suceava si Gura Humorului. Fata de Cimpulung, in aceste doua localitati s-au facut destule in ultimii ani.
1.2  RE: Imi pare rau trimis de
( 6 feb 2008, 22:48:26
Mai schimbati si voi numele ca se stie de acuma ca Vigilentul e un sef de la Monitorul....mai lasati gargara pe site. stim ca aveti impresii minunate despre voi insiva. daca v-ati uita in oglinga......v-ar da lacrimile
2.   Serbarile lui Serban trimis de
( 6 feb 2008, 11:51:56
Campulungul este orasul copilariei mele, iar cand mai trec, vara pe acolo ma cuprinde un sentiment de ura cand vad ca in ultimii 17-18 ani acolo nu s-a facut nimic, absolut nimic. Centrul orasului arata ca o colectie de ruine. Nu trece o campanie electorala sa nu se faca promisiuni in legatura cu piata, baia etc. Daca ceilalti fosti primari mai instalau cate un cos de gunoi, actualul nu este capabil sa astupe nici macar gropile din fata primariei (citat Serban: "doar nu circul cu masina personala ci cu cea a statului").N-asi fi surprins sa aibe nerusinarea sa mai candideze odata.
2.1  RE: Serbarile lui Serban trimis de
( 6 feb 2008, 12:49:38
1. Sa nu uitam ca s-a inceput furnizarea caldurii....e problema locatarilor daca-si au in regula instalatia...caldura e pana la bloc, de acolo depinde de asociatiile de locatari...

2. Apa cu namol....frumoasa exprimare....insa gresesti...de cand s-a reabilitat statia de la Sadova apa este curata (murdara era cand functiona statia de la Fundu Moldovei), iar in ceea ce priveste furnizarea apei, din luna decembrie este apa rece non-stop (doar la avarii se mai intrerupe). Daca la mine acasa inainte aveam apa pana la ora 22:00, acum am tot timpul...

2.2  RE: Serbarile lui Serban trimis de
( 6 feb 2008, 14:05:30
Va avea nerusinarea sa candideze, stai linistit... E singurul candidat pe care il au in vedere liberalii. Daca nu cumva trece totusi la fluturi intre timp. Si daca nici asa nu ii iese, va merge independent. Nu spera ca va renunta. Cine a dat cu degetul in miere o data, va vrea mereu sa linga butoiul la nesfirsit... Daca nu se gaseste cineva sa ii umple butoiul cu ceva maro, ca sa ii treaca!
3.   ETICA trimis de
( 6 feb 2008, 12:04:17
Cel ce mai sus vorbeste de ETICA, uita ca orasul Campulung a uitat decand nu a mai avut apa calda si caldura (desi centrala este gata de vreo doi ani), capii si batranii sunt obligati sa bea apa cu namol (cand si aceasta curge), iar trotoarele din centru arata ca un drum forestier.
4.   Mezinumiha@aol.com trimis de
( 6 feb 2008, 14:23:51
SA MA ALEGELTI PE MINE PRIMAR.

Fac Io ordine rumani.

DOAR AM FOST MAIOR DE SECURITATE PE POST DE DIRECTOR DE LICEU.
5.   Pareri de rau trimis de
( 6 feb 2008, 14:55:16
Sunt campulungean prin adoptie dar m-am legat de acesta frumoasa asezare. In afara de Suceava(poate), nu exista oras cu un pitoresc asa ca orasul nostru. De optsprezece ani la conducerea urbei s-au perindat numai neaveniti, negospodari, oameni fara dorinta de a face ceva care sa ramana posteritatii. Daca iubesti acest oras(si nu poti sa o faci daca esti aici locuitor), te loveste o disperare fara margini. Nu avem mai putine merite decat altii. De ce nu am dat si noi peste un om cu suflet, bun gospodar, dezinteresat, iubitor al acestei frumoase asezari? Nu ma lamentez ci fac o simpla constatare. Poate in sfarsit va aparea de undeva...
6.   Domnule Avram trimis de
( 6 feb 2008, 15:38:49
La fel ca si ruda dumneavoastra cu articolul de ieri....vad ca de fapt meseria de mercenar media si de portavoce a lui Flutur isi spune cuvantul. Veniti si atacati pe Gabi Serban pentru ce se intampla in Campulung ..si pentru Serbarile Zapezii, dar nu va vad pe voi - pacalici din familia Avram care ati lins in fund fiecare om politic mai important din PSD-Suceava si dupa 2005 pe Flutur si Lungu. si actualul PD-L-sa veniti cu niste propuneri concrete de administrare a principalelor orase din Bucovina. Ce-i drept e cam greu pentru voi..care faceti facultatea la universitati particulare perimate..sau toata cariera jurnalista s-a axat pe propaganda si pupuncurist pentru diferiti actori politici in functie de perioada lor.

Eu inteleg gestul dumneavoastra..e clar duceti o campanie de linsaj media pentru a-l determina pe primarul Campulungului Gabriel Serban sa renunte la functie si sa nu candideze pentru un nou mandat,fiindca sa fim seriosi alt candidat cu sanse pentru acest oras nu e
6.1  RE: Domnule Avram trimis de
( 6 feb 2008, 22:42:01
Asa se intampla cand ziaristi fara credibilitate si etica, precum Sandrinio Neagu, stiut in targ pentru tot felul de jonglerii e lasat sa scrie. Acu degeaba vine Tiberiu Avram sa dea nota de seriozitate si obiectivitate. Egal cu zero, ca de fiecare data cand incearca sa justifice politica ziarului sau articolele cu tenta vadita ale unor caposi fara scrupule. Iar fraza cu oglinga e penibila.... serios....chiar te ia greata cand citesti.
7.   Domnu Avram..sunteti chiar penibil trimis de
( 6 feb 2008, 15:50:04
Domnule Avram..nu mai aveati alt primar de care sa va luati la rost..si l-ati ales pe Gabi Serban, ca asa ati primit ordin de la Flutur si ai lui din Campulung, disperati ca isi pierd din electorat, pentru a-l critica negativ??? De unde scoateti frazele alea , gen Felix Tetaru, domnul Avram ??? Acest mesaj transmis de dumneavoastra suna a slogan electoral pentru Flutur si PD-L?? Daca sunteti un editorialist asa interesant..de ce nu va legati de primarul Tofan de la Falticeni, care are la buget peste 100 miliarde excedent si nu e in stare sa-i cheltuie pentru gospodarirea si utilitatile publice ale Falticeniului??? Sau acesta este un primar eficient pentru dumneavoastra ??..apropo sa stiti ca pentru articole propagandiste Tofan da si comision de 10 000 euro/per aticole saptamanale... sa stiti?? Haideti ca e super oferta pentru dumneavoastra si Sorin Avram...sau nu vreti?? e prea putin pentru dumneavoastra, nu-i asa??
8.   Care M.Tatulici trimis de
( 6 feb 2008, 16:49:37
Daca dl.M.Tatulici cunoaste asa de bine activitatea primarului campulungean incat sa considere ca nu are inlocuitor-este cat se poate de trist.Credeam ca M.Tatulici isi va canaliza eforturile spre "orasul"Frasin sau spre Vatra Moldovitei unde isi poate continua afacerile,sau influenta.Dl.Serban ar trebui sa se retraga ca nu a facut nimic de luat in seama pentru aceasta localitate-de fapt nu este singurul vinovat-a fost ajutat de consilieri si de cei care i-au cantat in struna,sau poate au fost nevoiti sa-i cante in struna,ca doar au fost ajutati cu spatii comerciale.Si ca o dovada ca am dreptate,amintesc de recenta mutare a caseriei ACET intr-un spatiu inchiriat de la un consilier.De starea actuala a localitatii ar trebui intrebati,toti cei care s-au perindat pe la primarie-mai putin dl.Zugravu care a decedat.Are localitatea 300m de trotuar?Ai dreptate dl-e Tatulici,unul mai bun ca Serban,nu este-are tehnica desavarsita la a nu face nimic bun decat festivaluri-a ramas la adolescenta
9.   Bravo trimis de
( 6 feb 2008, 17:14:03
bravo voua celor care ati luat atitudine impotriva impostorilor si politrucilor neo comunisti care sunt cei doi ziaristi la care se face referire.
10.   Daca priviti detasat realitatea... trimis de
( 6 feb 2008, 18:32:30
Daca priviti detasat realitatea, va dati seama ca - dim mai multe puncte de vedere - situatia in C_lung e jalnica. Si pentru asta vina primarului e la fel de mare ca si cea a autoritatilor judetene si cele centrale. Vina lui mare e ca nu a facut un lobby institutional suficient de puternic. In rest nu prea are ce face Serban. Bani nu, mediu de afaceri nu, platitori de taxe si impozite tot mai putini, spate in institutiile centrale nu... si tot asa.

Problema nu e, stimat cor de aplaudaci, organizarea unui festival. 40.000 de euro ajung sa astupi 10 gropi pentru 6 luni si voi stiti bine asta. In fond din banii Cominco nu m-am infruptat eu.

Problema e mult mai profunda. Si tragic e ca nu exista solutii!

Iar ca sa candidezi pentru postul de primar acum in C_lung trebuie ori sa fii nebun, ori inconstient ori mult prea interesat ca sa te preocupe realitatea.
11.   "BRAVO" trimis de
( 6 feb 2008, 20:04:46
Sa va explic domnule Tiberiu Avram de ce mi-am intitulat comentariul "BRAVO", pentru ca ati reusit- probabil din lipsa adevaratilor jurnalisti in zona- sa ocupati un post la aceasta publicatie. Prin articolele pe care le scrieti ne aratati noua cititorilor acestei publicatii ce calitati si cunostinte AR TREBUI SA AIBA un report-editorialist ca dv. si asta pentru ca, din pacate dvs. nu le aveti. Nu este primul articol pe care il scrieti in NECUNOSTINTA de cauza. Va felicit inca o data pentru reusita dv. si sper ca prima miscare inteligenta pe care o va face aceasta publicatie va fi aceea de a va pune pe liber. Nu sunteti o imagine negativa a reporterului ci chiar definitia acesti imagini negative. Cred ca in Dictionar la definitia imaginii negative a reporterului prost informat si slab pregatit sa fie trecuta imaginea dv. Cu deosebit respect Andrei Razvan. Respectul este pentru cititori nu pentru munca pe care o faceti.
12.   Prosti si Fuduli trimis de
( 6 feb 2008, 21:11:01
Campulungenii asta merita ! Pentru ca sunt prosti si fuduli...ce au votat aia au , atata timp cat la conducerea liberalilor sunt aceeasi oameni de 3 legislatii, cat in PD este cearta si ura cat PSD`ul nu este reformat (au aceeasi dinozauri) asta v`a fi soarta nostra ! Oarsul ar trebui condus de cineva cu totul strain urbei care sa nu aiba neamuri si nici interese locale. ADIO !
12.1  RE: Prosti si Fuduli trimis de
( 7 feb 2008, 18:55:40
hai sa ghicesc..., cu totul strain urbei ..da, corect, problema e cu neamurile, ca tot si-a facut ceva fini, cumatri..., cumva cu initialele V.V., fost comandant de politie, proaspat pensionar, si pretendent la functia de primar?

13.   Prosti si fudui partea a 2-a trimis de
( 6 feb 2008, 22:16:01
Cimpulungenii sunt prosti si fudui....e putin spus!!! Dupa ce ca orasul e o ruina si imi este lehamite sa-l traversez cu masina ca-mi rup arcurile, pe linga faptul ca e vai de capul vostru la capitolele apa calda si caldura, sariti la gatul amaritului asta de ziarist .... berbeci ce sunteti! in loc sa vedeti ca aveti un primar de 3 parale, ca toate celelalte orase din judete s-au schimbat cit de cit in bine, ca orasul e varza, ca gura humorului e cu 1000 de ani inaintea voastra....voi v-ati gasit sa-l criticati pe ziarist in loc sa-l executati pe primar? Ar trebui sa vina cineva sa va organizeze excursii in alte orase, ca la scoala generala, poate va dati seama ce trai jalnic aveti in orasul vostru....dar desigur "e un atac politic" ca aveti un primar vai de capul lui....si sunteti suficient de fraieri sa-i luati apararea.....
14.   Rusine trimis de
( 7 feb 2008, 10:18:44
Eu personal l-am auzit pe tov.primar dandu-si cuvantul intr-o emisiune la radio ca locuitorii vor avea caldura in cateva zile.Au trecut cateva saptamani si situatia este aceeasi.Fara caldura.Dati vina ca locatarii nu si-au facut in case instalatiile.Treaba asta e ceva de genul...am tras apa pana la marginea orasului,de-acu mergeti voi cu canistrele sa va luati daca aveti nevoie.Apropo de apa,umbla vorba ca a fost sapat un put de apa de o firma a unui consilier,put ce nu a fost sapat la adancimea corecta si uneori nu poate fi alimentat corect orasul din aceasta cauza.Orasul intreg este o ruina, drumurile sunt forestiere in adevaratul sens al cuvantului.Domnule primar,ati promis in campanie ca veti pava tot platoul.Se termina mandatul si tot nu ati facut asta.Vreti sa mai candidati.Uitati-va in oglinda apoi evaluati-va corect sansele nu de alta da sa nu va faceti de rusine...asta daca stiti ce inseamna rusinea.
15.   RUSINE!!!! trimis de
( 8 feb 2008, 17:45:54
este inadmisibil sa te iei de un jurnalist care incearca sa va deschida ochii(in cazul in care nu ati facut o singuri) si sa vedeti in ce hal arata una din "PERLELE BUCOVINEI",orasul nostru!!!!!am visat la fiecare tur de alegeri ca poate vom avea si noi paate de un gospodar, care sa faca ceva pentru Campulung si pentru campulungeni,dar.............i zadar!!!!!!!!ni se scot ochii cu 3 formatii aduse pentru "SERBARILE NOROIULUI" PENTRU A ATRAGE TINERETUL LA VOT!!!!!Chiar nu vedeti cum arata orasul???Chiar v-a facut placere ca musafirii veniti cu aceasta ocazie si turistii au vazut nivelul decazut in care am ajuns???????CAND VOM AVEA CURAJUL SA LUAM ATITUDINE???????MACAR PENTRU COPIII NOSTRI!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei