Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cantitatea de droguri confiscată de poliţiştii români în 2007, aproape dublă faţă de anul precedent

Marţi, 22 Ianuarie 2008 (15:43:31)

Cantitatea de droguri confiscate în anul 2007 a fost mai mare cu peste 80 la sută faţă de cea confiscată în anul precedent, cel mai căutat drog fiind, în continuare, canabisul, a declarat, marţi, şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, la bilanţul instituţiei pe care o conduce.
  Astfel, au fost confiscate 2.304 de kilograme de droguri, cu 82% la sută mai multe decât în anul precedent, numărul infracţiunilor constatate fiind cu 10% la sută mai mare ca în 2006, iar al persoanelor cercetate cu 9%.

"Canabisul rămâne drogul cel mai căutat, din cauza preţului mic, iar consumul şi traficul de droguri sintetice au crescut în rândul tinerilor", a explicat chestorul Popa.

În privinţa traficului de persoane, se observă o diminuare cu 8,5% a numărului de victime, precum şi scăderea cu 37% a victimelor exploatate sexual, concomitent cu dublarea victimelor exploatate prin muncă.

Totodată, a crescut numărul grupurilor criminale destrămate (cu 41%).

Chestorul Gheorghe Popa a menţionat că fenomenul de trafic de migranţi s-a diminuat, mai ales în zona de nord-est, având o arie de răspândire redusă, dar, aşa cum s-a preconizat, România a devenit, din ţară sursă şi de tranzit, ţară ţintă, în contextul aderării la Uniunea Europeană.

În privinţa falsului de monedă, cărţi de credit, cecuri de călătorie, în 2007 au fost recuperaţi 230.819 de euro (cu 36% mai mulţi ca în 2006) şi 75.372 de dolari SUA (cu 20% mai mulţi ca în anul precedent).

În privinţa criminalităţii informatice, Popa a amintit de crearea de pagini false care imită site-urile unor instituţii financiare şi de instalarea echipamentelor de fraudare a ATM-urilor, numărul infracţiunilor înregistrate în acest domeniu fiind cu 54 % mai mare ca în anii precedenţi.

Şeful Poliţiei Române a mai spus că numărul omorurilor a scăzut cu 7% (majoritatea săvârşite în mod spontan), semnificativă fiind şi reducerea, cu 36%, a numărului de infracţiuni cu violenţă prin folosirea armelor de foc.

Scăderi semnificative se înregistrează şi în privinţa criminalităţii stradale, unde s-a redus numărul de omoruri (cu 2%), de tâlhării (cu 28%), de violuri ( cu 34%), precum şi al furturilor (cu 21%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cantitatea de droguri confiscată de poliţiştii români în 2007, aproape dublă faţă de anul precedent.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cantitatea de droguri confiscată de poliţiştii români în 2007, aproape dublă faţă de anul precedent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte