Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA nu a fost notificată privind importul de carne alterată din Germania

Marţi, 22 Ianuarie 2008 (15:50:56)


 Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu a primit, până marţi la prânz, nicio notificare, inclusiv prin Sistemul Rapid de alertă al Uniunii Europene, privind intrarea în ţară a vreunei cantităţi de carne alterată, aşa cum informa un cotidian german.
  "Nu am primit niciun fel de notificare, până în acest moment, de la direcţiile de specialitate din ţară în legătură cu posibile neconformităţi la carne. Nici prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje care funcţionează la nivelul Uniunii Europene nu a fost semnalată o neregularizate", a declarat pentru MEDIAFAX Alina Monea, şeful Biroului de presă al ANSVSA.

Reprezentantul ANSVA a spus că autoritatea rămâne în continuare în alertă.

Pagina electronică a Die Zeit a relatat că Procuratura germană anchetează acuzaţiile formulate de angajaţii români ai unei fabrici de prelucrare a cărnii din Lohne, care au afirmat că aceasta procesează cu regularitate cantităţi mari de capete de porc descompuse.

Procuratura a declanşat ancheta după ce muncitorii români au declarat că, în martie 2007, fabrica a folosit pentru producţia de cârnaţi aproximativ patru tone de carne provenită de la capete de porc aflate într-o stare avansată de degradare. Produsele au fost vândute în Germania, România şi Rusia.

"Carnea era foarte stricată; trebuia să tai capetele de porc, dar mi s-a făcut rău şi am vărsat", a declarat unul dintre muncitorii de la BFZ Brägeler Fleischzerlegung GmbH.

Ancheta autorităţilor are la bază materialele publicate de revista Report Mainz şi declaraţiile muncitorilor români. Frauke Wilken, purtător de cuvânt al procuraturii din Oldenburg, a declarat pentru Report Mainz că dovezile sunt considerate credibile.

Cercetările efectuate de poliţie la sfârşitul săptămânii trecute nu au dus la descoperirea de carne stricată, însă ancheta continuă, iar Wilken a declarat că investigaţiile sunt abia la început.

Conform Die Zeit, carnea stricată era amestecată cu carne de calitate şi era prelucrată numai în zilele de la sfârşitul săptămânii, pentru a evita controalele veterinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA nu a fost notificată privind importul de carne alterată din Germania .
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA nu a fost notificată privind importul de carne alterată din Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte