Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile locale pot depune proiecte pentru modernizarea infrastructurii sanitare din fonduri UE

Marţi, 22 Ianuarie 2008 (17:02:13)

Autorităţile locale pot depune, începând de marţi, proiecte pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea serviciilor de sănătate, domeniu care beneficiază de fonduri de 173,5 milioane euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a anunţat Ministerul Dezvoltării.
 
  Din totalul fondurilor, 147,55 milioane de euro provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar restul de 26,03 milioane de euro reprezintă cofinanţare naţională din surse publice.

"Acest domeniu de intervenţie este foarte important pentru autorităţi şi populaţie, având în vedere starea în care se află unele unităţi sanitare şi necesarul de fonduri pentru reabilitarea lor. Banii alocaţi prin POR nu ajung pentru rezolvarea tuturor problemelor existente la nivelul infrastructurii sanitare din ţară, dar este un bun punct de plecare pentru alte proiecte", a declarat, într-un comunicat, ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely.

Proiectele pot fi depuse la cele opt agenţii pentru Dezvoltare Regională, cererile de finanţare urmând să fie primite până la contractarea integrală a fondurilor.

Cele mai mari fonduri, respectiv 28,33 milioane euro, au fost alocate pentru Regiunea Nord Est, în timp ce suma de 15,38 milioane de euro, cea mai mică în raport cu cele opt regiuni, este alocată unităţii Bucureşti-Ilfov.

Beneficiarii eligibili ai fondurilor sunt unităţile administrativ-teritoriale sau parteneriate între acestea, precum şi asociaţii pentru Dezvoltare Intercomunitară.

Prin POR, Uniunea Europeană va sprijini în perioada 2007-2013, dezvoltarea urbană, reabilitarea drumurilor judeţene şi a străzilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sănătate, pentru situaţii de urgenţă şi a celei educaţionale, dezvoltarea mediului de afaceri regional şi local, valorificarea patrimoniului cultural şi promovarea potenţialului turistic al României.

Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde euro pentru perioada 2007-2013. Finanţarea programului este realizează în proporţie de 84% din fonduri UE şi restul din fonduri naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile locale pot depune proiecte pentru modernizarea infrastructurii sanitare din fonduri UE.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile locale pot depune proiecte pentru modernizarea infrastructurii sanitare din fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte